Paralel Programlamaya Giriş 2

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Nesneye Yönelik Programlama
Advertisements

Bölüm 8 Diziler Dizi Tanımı Dizi Elemanlarına Değer Atama
Bölüm 12 ÜST DÜZEY KONULAR Dinamik Bellek Ayırma Önişlemci
SINIFLAR Yılmaz Kılıçaslan.
C PROGRAMLAMA DİLİNE GİRİŞ
Bölüm 7 Fonksiyonlar GÖSTERGELER Gösterge Tanımı
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
switch - case Yapısı Döngü Yapıları
C Programlama Diline Giriş
Atama ve Girdi/Çıktı Komutları
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
C++’A GİRİŞ Yılmaz Kılıçaslan.
Bölüm 10 Yapılar ve Birleşimler
INPUT/OUTPUT FORMATİNG
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri Genel Kavramlar
SINIFLAR GİRİŞ Yılmaz Kılıçaslan.
Nesneye Dayalı Programlama
Derleyici Araçları FLEX & BISON
Fonksiyonlar.
C++ Yapısı Giriş-Çıkış Komutları Döngü Komutları
MPI İle Paralel Programlama Tunahan Altıntop
C++ Temelleri C++ genel amaçlı, nesne tabanlı, yüksek seviye programlama dilidir.
C ile Programlamaya Giriş
Paralel Programlamaya Giriş
SABİT NESNE VE ELEMAN FONKSİYONLAR VE ELEMAN NESNELER
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
JAVA İLE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Diziler Adres Kavramı Nesnelerin Adresleri sizeof Operatörü
C++’a Giriş Yılmaz Kılıçaslan.
C++ Ders Notları 2.Ders (Dilin Yapısı)
Bilgisayar Programlama. Tek bir değişken tanımlamak için aşağıdaki gibi bir yazım yeterlidir. int i; Hatırlanacağı gibi bu tarz bir tanımlamada.
C++ Ders Notları 3.Ders (String İşlemleri)
C++.
Paralel Programlamaya Giriş
Paralel Programlamaya Giriş
VERİ YAPILARI İşaretçi Nedir? Nesne Tabanlı Programlama.
SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Dr. Cemil Öz
SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Dr. Cemil Öz
2. HAFTA 2. Hafta.
Doç. Dr. Cemil Öz SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Dr. Cemil Öz.
Doç. Dr. Cemil Öz SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Dr. Cemil Öz.
Bölüm 3 Atama ve Girdi/Çıktı Komutları Bölüm 3 Atama ve Girdi/Çıktı Komutları Atama Komutu Operatörler İsim Sabitleri Veri Tipi Dönüşümü Çıktı Fonksiyonu.
3. HAFTA 3. Hafta.
4. Hafta1 4. HAFTA. 4. Hafta2 Fonksiyonlar  Büyük problemler, küçük parçalara bölünerek kolay çözülür  Yazılımlar benzer modüller içerirler  Hata ayıklama.
BİLGİSAYAR programlama II
Veri yapıları Hafta3 Dizi Yapıları.
Döngü Komutları. for deyimi bir alt limitten, bir üst limite kadar programın belirli bir parçasını tekrar eder. for deyiminde sayaç artış oranı da verilmelidir.
BİLGİSAYAR programlama II
Doç. Dr. Cemil Öz SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Dr. Cemil Öz.
Bilgisayar Programlama III C
Hafta2 Rekürsif Algoritmalar
BM-308 Paralel Programlamaya Giriş Bahar 2016 (2. Sunu) (Yrd. Doç. Dr. Deniz Dal)
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri Genel Kavramlar Yazım ve Noktalama Kuralları C Kütüphaneleri C Dilindeki Sözcükler Değer Sabitleri Veri Tipleri Değişkenler.
Programlamaya Giriş-I Bölüm-1. Algoritma Algoritma günlük yaşamımızda yaptığımız işler sırasında sıklıkla kullandığımız bir yöntemdir. Algoritma, bir.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
BM-103 Programlamaya Giriş Güz 2016 (9. Sunu)
Bölüm 3 Atama ve Girdi/Çıktı Komutları
C Programlama Dili Bilgisayar Mühendisliği.
C’de Fonsiyonlar Aslı Ergün.
DİZİLER Bellekte sıralı bir şekilde bulunan ve aynı türden bilgilerin saklandığı veri yapısına dizi (array) denir. Örneğin kullanıcıdan 7 kişinin not ortalamasını.
Paralel Programlamaya Giriş
FONKSİYONLAR Programlamada fonksiyon kullanmanın en önemli sebebi kodların tekrar edilmesini engellemektir. Örneğin; karekök yada üsalma işlemi yapan bir.
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
YAPISAL PROGRAMLAMA Hafta-6
Bölüm 3 Atama ve Girdi/Çıktı Komutları
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
C ile Programlamaya Giriş
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

Paralel Programlamaya Giriş 2

YAZDIĞIMIZ C++ PROGRAMLARININ PERFORMANSININ ÖLÇÜLMESİ Yazdığımız ve executable haline dönüştürdüğümüz C++ programlarımızın CPU tarafından ne kadar bir sürede işletildiğini bizim için hesaplayan time adında bir Linux komutu vardır. time komutuna argüman olarak çalıştıracağımız executable dosyanın adını ve varsa eğer dosyanın komut satırı parametrelerini vermeliyiz. Örnek: $man time Örnek: $time ./a.out Örnek: $time ./deneme.x Örnek: $time ./deneme.x 100 Örnek: $time ./deneme.x -n 100 ÖRNEK ÇIKTI real 0m2.398s user 0m2.376s sys 0m0.018s

time KOMUTU ÇIKTISI real Programın çalıştırılmaya başlandığı an ile çalışmasının bittiği an arasında geçen reel süredir. (Wall Clock Time) (Executable dosyanızın harddiskten belleğe getirilmesi de süre alır.) user CPU’nun kullanıcının işini gerçekleştirmek üzere harcadığı zaman. (CPU Time) sys Sistem tarafından kullanılan toplam CPU süresi. (İşletim sisteminin sizin programınızı işletirken harcadığı CPU zamanı. Örneğin I/O işlemlerinin gerçekleştirilmesi.)

C++ Programlarında Zaman Ölçümü (Windows) #include <ctime>//clock_t, clock() ve CLOCKS_PER_SECOND #include <iostream>//cout using namespace std; int main(int argc, char* argv[ ]) { clock_t baslangicZamani, bitisZamani; double gecenZaman; baslangicZamani=clock(); ////Süresini Ölçmek İstediğiniz Program Burada//// bitisZamani=clock(); gecenZaman=((double)bitisZamani -(double)baslangicZamani)/CLOCKS_PER_SEC; cout<< "Total Time Taken (saniye cinsinden): " <<gecenZaman<<endl; return 0; }

C++ Programlarında Zaman Ölçümü (Linux) #include <sys/time.h>//struct timeval #include <iostream>//cout using namespace std; int main(int argc, char* argv[ ]) { struct timeval currentTime; double startTime,endTime,elapsedTime; // Get the current time. 2nd argument NULL because we don't care about time zone gettimeofday(&currentTime, NULL); //Seconds from the epoch time startTime=currentTime.tv_sec+(currentTime.tv_usec/1000000.0); ////Süresini Ölçmek İstediğiniz Program Burada//// // Get the current time endTime=currentTime.tv_sec+(currentTime.tv_usec/1000000.0); // Calculate the elapsed time in seconds elapsedTime = endTime-startTime; cout << "Total Time Taken (saniye cinsinden): " << elapsedTime<< endl; return 0; } int gettimeofday(timeval *tp, NULL) include: <sys/time.h> Note In C programs (as opposed to C++) the word "struct" must appear before "timeval". Gets the time of day. The parameter must be a pointer to a previously declared timeval variable (or in C, a struct timeval variable). This struct type is also defined in <sys/time.h>. A timeval has two components, both ints. One (called tv_sec) is exactly the value that would be returned by time, the time in seconds since 1/1/1970. The other (called tv_usec) is the number of microseconds into that second. Don't be fooled: although the units are microseconds, the value is nothing like that accurate. On many systems, 10000 is added 100 times per second. Example: timeval tim; gettimeofday(&tim, NULL); double t1=tim.tv_sec+(tim.tv_usec/1000000.0); do_something_long(); gettimeofday(&tim, NULL); double t2=tim.tv_sec+(tim.tv_usec/1000000.0); printf("%.6lf seconds elapsed\n", t2-t1); The second parameter (NULL) used to be to retrieve the local time zone, but time zones are no-longer handled that way.