,,,,,,, ,,,, KARANLIK GECEDE KARASUDAN ZAP SUYUNA GİDEN YOL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
Advertisements

ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
Marşımız....
VATAN SEVGİSİ.
VATAN MİLLET SEVGİSİ.
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
ŞEHİTLER HAFTASI.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
BİLİRMİSİN????? MÜZİK:URFA’NINETRAFI-MAHALLİ SANATÇI
Siz beni hala anlayamadınız Ve anlayamayacaksınız çağlarca da Hep tutturmuş "yıl 1919, mayıs' ın 19' u" diyorsunuz Ve eskimiş sözlerle beni övüyor,övüyorsunuzu.
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
Benim Memleketim Bir Başkadır Havasına suyuna taşına toprağına
BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
Atatürk'ten Mektup.
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
İSTİKLAL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Bin yıldan uzak bir hasrete bulanıyorum Kaos günlerinden hırpalanmış kalbimle Durup düşünmeden dönüyorum aynı yerde Kızıl bir gece bekliyor beni kan.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
İSTİKLAL MARŞI.
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
KEMAH ŞEHRENGİZİ Ne vakittir gurbette şu gönlüme el eden, Kara suyu dinledim arınmışım çileden, Yol buldum Tanasur’a o heybetli kaleden. Yavuz’un makamına.
Yağmurun bir gün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyardan diyara gezdiren rüzgârın bir gün duruvermeyeceğinden.
VATANSEVERLİK.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
BAYRAKSIZLAR                                              
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
Boş ver be yaşı başı! Gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver?..
ÇANAKKALE ZAFERİ.
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
KAFİYE ( UYAK ) : Dize sonlarındaki ses benzerliklerine “uyak” denir.Dize sonların- daki ses,anlam ve görevce farklı sözcük,ek ya da seslerden oluşur.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Atatürk'ten Son Mektup Seval KEMERTAŞ
Karanlıklar uzaklaştı
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
YATAN ASKER.. Yanıp, tutuşurken vatan aşkıyla, Namusum olan ay yıldızlı bayrağa.. Sahip çıktıkça, ülkemin her karış toprağına Şehit olup yatacağım sonsuza.
Dön Dön Sen Dön Dön Sen gittin gideli yüreğim kan ağlıyor
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
ZORUMA GİDİYOR.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz YIL Sonra…
Tel: işte gidiyorum İşte gidiyorum... Karşılıksız bir aşka kurban ettim ömrümü! İşte gidiyorum, Toprak alsın benim de bu hazin öykümü...
SAKARYA TÜRKÜSÜ. SAKARYA TÜRKÜSÜ İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR. LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ.
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
Görevi devralan ben miyim anne
“CAN” CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
ŞEHİTLERİM.
ŞEHİTLERİM.
YEMEN TÜRKÜ'SÜ. Yemen Türküsü Yemen'de çatışmada ölen Osmanlı askerleri için yakılmış bir ağıttır. Osmanlı Yemen topraklarını ülkesine kattıktan sonra.
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
Sunum transkripti:

,,,,,,, ,,,, KARANLIK GECEDE KARASUDAN ZAP SUYUNA GİDEN YOL. DOLUNAY AZAPLIĞINDA VATANIMIN,    AY ÖRGÜSÜ SAÇLARINA VURGUN DÜŞMÜŞÜM. ALIN YAZIMIZDA VATAN VE BAYRAK ŞEHİTLİK YAZILMIŞ.

,,,,,,, EN GÜZEL TÜRKÜYÜ KURŞUN SÖYLER ÖZÜME OLAKİ TENDÜREK AĞIDI CUDİ GABAR TÜRKÜLERİNDE, MUHABBETİ BULURUM BİR ZAMAN. ŞAHADET ASLANLARININ SAVAŞINDA.

,,,,,,, ÖLÜMSÜZLÜK ŞEHİTLİK BAYRAK HİLALİNDE CAN VEREN KAN VEREN YİĞİTLER. YAR GÖNLÜMÜZE DÜŞENDE ÇIKTIK DAĞLARIN BAŞINA. KARANLIK GECEDE EL UZATTIK HİLALE. VURGUN YEDİK SEHER RÜZGARINDA.   ,,,,,,, GURBET TÜRKÜLERİYLE SELAM ETTİK YAR DİYARINA. SAVAŞ TÜRKÜLERİNDE KENDİMİZİ BULDUK VATAN TÜRKÜSÜYLE TOY EYLEDİK HERZAMAN.

,,,,, KÜRŞAT BASKINLARINDA ŞAHADETİME DESTUR VERİRKEN. TEKBİR İLAHİ BAYRAĞINDAKİ İMAN. YILDIZ YÜCELİĞİNDE VATAN OLASI GÜNÜL NEYLERİM NEYLERİM SENSİZ ACEP. ,,,,,

,,,,, SENİNLE GEZERİM ŞAVŞATI KARSI SENİNLE İNERİM BİNGÖLE VANA. MUŞTAN EL EDERİM ADIYAMANA. EN DELİ SEVDALARI YAŞARIM PUSU GECERKEN. KELEŞ SESİNDE YAS TUTARIM ÖLEN ŞEHİTLERİN ARDINDAN.

DİVANESİ OLDUĞUM ANADOLUYU GEZERKEN. NASİBİM BİR KURŞUN OLURDA DÜŞERSEM TOPRAĞA. EĞER EĞER TOPRAK BANA AÇMIŞSA BAĞRINI. DAMLA DAMLA DÜŞÜYORSA TOPRAĞA KAN. BAYRAKLARA SARILIYORSA TABUTLAR. ANALAR AĞLIYORSA YİĞİT ERLERİNİN ARDI SIRA. GELİNLER YAS TUTUYORSA YİĞİT ERLERİNİN ARDINDAN. Kİ TÜRK DEVLETİ ÖKSÜZ KALACAKSA EĞER.

,,,,,,,, KOY VER KAHİN MİSALİ SALDIRSIN. İBRAHİMİN DELİLERİNİ MEHMETCESİNE ÇAKAL SÜRÜSÜNE!!. ,,,,,,,,   AY GÖKTE KALDIKCA ULU KOCALARIN AK SAKALLLARIN DUASI ÜSTÜNE OLSUN...!!!