Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
3. kısım Madde ve Özellikleri.
Advertisements

YAPANIN SINIFI: 5/F ADI SOYADI: AKİF ERCİYAS
Lanyardlar Lanyard Nedir?
Düzlemsel anizotropiye sahip parçalar haddelenme yönünde , ona dik yönde veya bu 2 yönde herhangi bir açıya sahip yönde farklı plastik şekil değiştirme.
Ankrajlar Ankraj Nedir?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
Sorular ve Cevaplar.
FELLENIUS ŞEV STABİLİTE YÖNTEMİ
Aerobus Güvenliği ve Emniyeti Aerobus yolcularının ve sisteminin Güvenliği ve Emniyeti için alınması gereken Proaktif Önlemler.
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
Prof.Dr. Ümmühan İşoğlu-Alkaç
AC İ L DURUM YÖNET İ M MERKEZ İ Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur..
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
BETON ve BETON BİLEŞENLERİ SEMİNERİ
Yüksekte Çalışmalarda Güvenlik Ekipmanları
ORGANİK KAPLAMALAR.
İSKELE KURULMASI TALİMATI
OLAY YERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Olay Yerinde Yapılacak İşler Kazaya uğrayan araç mümkünse yolun dışına ve güvenli bir alana alınmalı, kontağı kapatılmalı.
TOPRAKLAMA ►Elektrikli cihazların herhangi bir elektrik kaçağı tehlikesine karşı gövdelerinin bir iletkenle toprağa gömülü vaziyetteki topraklama sistemine.
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
Patlamaların önlenmesi ve patlamadan korunma MADDE 5 – (1) İşveren, patlamaların önlenmesi ve bunlardan korunmayı sağlamak amacıyla, yapılan işlemlerin.
B. KARLILIK ANALİZİ Yönetim uygulamalarında kar planlaması ve karlılık analizi alanında kullanılan önemli araçlardan biri; literatürde “başabaş analizi,
1-GENEL İLKYARDIM BİLGİLERİ
ME 199 ENGINE COURSE Asist. Prof. Dr. Fuat YILMAZ
Yükseklerde ve Derinliklerde Çalışmada Güvenlik
İpli temel kurtarma operasyonları – Kaza yerine pasif iniş
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
Düşmelerden korunma Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi Rope rescue.
Temel Kurtarma Operasyonları
Fire and Rescue Service Kranj
Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Müh. Bölümü
İpli kurtarma ekipmanı- Düşme koruma ekipmanı
Ericsson Tüp Kule SAHAYI BAŞTAN YARATMAK. Top right corner for field-mark, customer or partner logotypes. See Best practice for example. Slide title 40.
Ocakta Gerekli Hava Miktarı
2011/2. Vize Çatallı çubuk düşey pime geçmiş A bileziğine kaynaklanmıştır. Bileziğin y ekseni doğrultusundaki hareketi engellenmemektedir. 800 N’luk düşey.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Yüksekte Güvenli Çalışma
Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi 1. GÜVENLİK.
Süspansiyon travması Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi.
İŞ UYGULAMALARI VE EKSTRİKASYON YÖNTEMLERİ
Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi OPERASYON PROSEDÜRLERİ VE KURTARMA.
ORGANiK KAPLAMALAR.
ÇAĞIN GÖKTAŞ.
VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
KÜRESEL YÜZEYLİ SARKAÇ TİPLİ ÇELİK YALITIM CİHAZLARI
Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları
ETRİYELER.
ELEKTRİK İLETİM SİSTEMLERİ
İş Kazalarının Oluş Nedenleri Nelerdir?
Spring 2002Equilibrium of a Particle1 Bölüm 3 - Parçacık Dengesi.
Spring 2002Equilibrium of a Particle1 Bölüm 3- Parçacığın Dengesi.
Bölüm 5 - Rijit Cismin Dengesi
Sürtünme Kuvvetinin Hayatımızdaki Yeri
NAKLİYEDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ İNŞ MÜH. ÖZKAN KARADAĞ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI.
Salih ÖZEN Paramedik İş Güvenliği Uzmanı (A)
KEVLAR AHMET CAN FİLİZ SELİM TEMEL
MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;
Kimyasal savaşta başarılı olmak için
MAKARALAR VE CAYRASKALLAR
KORUNMA POLİTİKALARI. KORUNMA POLİTİKALARI Korunma politikalarının amacı işyerlerinde iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek ve çalışanların.
ETRİYELER.
ESKİ ÇOCUK OYUNLARI. BİRDİR BİR OYNAMA TENTÜRÜK (TOPAÇ) OYUNU.
YÜKSEKTE YAPILAN ÇALIŞMALARDA İŞ GÜVENLİĞİ. Yüksekte çalışma 1- Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda.
HAZIRLAYAN: NUR TUNÇ. DİRENÇ NEDİR Direncin kelime anlamı, bir şeye karşı gösterilen zorluktur. Devre elemanı olan dirençte devrede akıma karşı bir zorluk.
BİLEŞKE KUVVET Birden fazla kuvvetin etkisini tek başına yapan kuvvete bileşke kuvvet ya da net kuvvet denir.
SÜRTÜNME KUVVETİ BUĞRA ÇAĞATAY 5/C Cisimle yüzey arasında oluşan ve cismin hareketini zorlaştıran ya da engelleyen kuvvete sürtünme kuvveti denir.
MESLEK HASTALIKLARI Hazırlayan:Erkan Günkaya Okul No: Meslek:Makine Mühendisi.
SLAYT.
İp sayısı arttıkça kuvvet azalır.
Sunum transkripti:

Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi Bağlantı noktaları Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi

Bağlantı noktaları Bağlantı noktaları ipleri bağlamak için kullanılan nesneler ve tesisatın parçalarıdır ve gerekli stabiliteye sahiptirler. Minimum dayanıklılık 10 kN olmalıdır. Bağlantı noktaları; - statik olarak uygun - konum için uygun - ekipman için, olmalıdır Stabilite ve devamlılığı tam sağlanmamışsa bu kanıtlanmalı veya ek güvenlik önlemleri alınmalıdır (çoklu bağlantı noktalarının kullanımını). Rope rescue

Bağlantı noktaları Doğru bağlantı noktaları ve kablo rehberini seçmenin önemi diğer slayttaki örneklerinde görülebilir.

Bağlantı noktaları 1 4 iyi Hala iyi Kabul edilebilir kötü Örn. Halat başına kuvvet örnek 1'de her bir ip için yükün yaklaşık % 50’si, bununla birlikte örnek 4’de yükün %100’ü her bir ipin ve bağlantı noktasının üzerinde görülmekte Rope rescue

Bağlantı noktalarının iyi örnekleri Rope rescue

Bağlantı noktaları Bir araç istisna olarak bağlantı noktası olarak kullanılıyorsa şu koşullar sağlanmalıdır; -yeterli kararlılık; - Kontak anahtarı çıkarılmalıdır, - El freni çekilmelidir; - Viteste olmalıdır; - Tekerlekler çekme yönüne yönlendirilmelidir. Rope rescue

Bağlantı noktaları Merdiven korkulukları metalden yapılmış ve birbirlerine kaynakla bağlanmışsa, bağlantı noktaları olarak temelde uygundur. Kaldıraç etkisini önlemek için, koruma ipi olabildiğince sıkı, zemin girişleri veya parçalarına olabildiğince yakın olmalıdır. Rope rescue

Bağlantı noktaları Zararlı etkiler taşıma kapasitesini veya bağlantı noktalarının stabilitesini azaltır, bu nedenle genel güvenliği azaltır: - Aşınma - Yıpranma - Yaşlanma - Yorgunluk - Kimyasal ve termal stres - Hava koşulları - Diğer faktörler Rope rescue

Uygun olmayan bağlantı noktaları Rope rescue

Uygun olmayan bağlantı noktaları Rope rescue

Uygun olmayan bağlantı noktaları Rope rescue

Bağlantı noktaları Her bağlantı noktasının limitleri vardır….. Rope rescue