NAZ İ LL İ ZAFER ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ 2012-2013 E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI SEVIYE BEL İ RLEME SINAVI SUNUSU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
Advertisements

NAMIK KEMAL ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK SERVİSİ SBS TANITIM SEMİNERİNİ SUNAR Abdullah ŞENCAN Psikolojik Danışman.
FURTUNİ VE İSAK PİNHAS İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK BİRİMİ
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OGES.
SEVİYE BELİRLEME SINAVI(SBS) NEDİR
SBS VEDAT METİN ÇEŞMEKOLU PEDAGOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN BİL DERSHANELERİ REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Yeni SBS Neler Getiriyor? 10 Soruda Yeni Sınav Sistemi...
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SBS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
 SBS Artık Tek Sınav!  Yeni SBS Neler Getiriyor  Kendimi gerçekle Ş tiriyorum projesi  GRUP ÜYELER İ  MERYEM GÖK  MED İ NE TA Ş KIN  BÜ Ş RA ÖZDEM.
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Modelin amacı,
2013 SBS SİSTEMİ VE SINAVLARDA NASIL BAŞARILI OLURUM SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ Sevilay TAGTAŞ Rehber Öğretmen.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ NEDİR?
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor?.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece.
SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
SBS Genel Bilgilendirme Sunusu
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
TÜRK TELEKOM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
8.Sınıf teog neden önemli?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
K.KARACAÖREN YUNUSEMRE ORTAOKULU SBS (ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE TEK SINAV SİSTEMİ) öğretim yılından itibaren 8. sınıfta uygulanacak olan.
ÇORUM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
HOŞGELDİNİZ… ALEV GÜVEN OKUL REHBER ÖĞRETMENİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SBS 2013 Erenler Rehberlik Araştırma Merkezi. Ortaöğretime Geçiş Sisteminde Tek Sınavlı Yeni Sistem  Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıla yayılan SBS uygulamasını.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER8.YIL SONRASINDAKİ ALTERNATİFLER.
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
Sbs 2013 Yeni Seviye Belirleme Sınavı Bilgilendirme Sunusu.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
SBS 2013 YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ KASIM 2012.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEMİN TANITIMI HOŞGELDİNİZ.
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıf öğrencileri, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
2013 SBS SİSTEMİ. Yeni sınav sisteminde yapılan önemli değişiklikler şöyle; sınavdan alınacak puanın 500 değil, 700 tam puan üzerinden hesaplanması,
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
GAZ İ PA Ş A ORTAOKULU.  Milli Eğitim Bakanlığının Tebliğler Dergisinde yayınladığı genelgeye göre Yeni SBS Sistemiyle sadece 8. sınıflar sınava girecek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SBS. FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSELERİ ANADOLU OTELCİLİK.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
SBS Artık Tek Sınav! Yeni SBS Neler Getiriyor? TOK İ MEHMET AK İ F ERSOY OKULU.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
2013 SBS SİSTEMİ VE SINAVLARDA NASIL BAŞARILI OLURUM SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ Sevilay TAGTAŞ Rehber Öğretmen AKEV REHBERLİK SERVİSİ.
2013 SBS SİSTEMİ.
YENİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM
Sunum transkripti:

NAZ İ LL İ ZAFER ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI SEVIYE BEL İ RLEME SINAVI SUNUSU

İLKÖĞRETİM SONRASI SBS İLE GİDİLEBİLECEK OKULLAR Fen Liseleri Sosyal bilimler lisesi Anadolu liseleri Anadolu öğretmen liseleri Anadolu Sağlık Meslek Liseleri An.Kız Meslek Liseleri An.Tek.Endüstri Meslek Liseleri An.Ticaret Meslek Lisesi v.s

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SBS SINAVI

Şubat Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi öğretim yılından itibaren 8. sınıfta uygulanacak olan yeni sistemde Ortaöğretime Geçiş TEK SINAV ile olacaktır. Sınav sadece 8. sınıfta uygulanacaktır. Yeni Seviye Belirleme Sınavı Sonucuyla; Fen Liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Anadolu Liseleri Anadolu Öğretmen Liseleri Özel Okullar Anadolu Meslek Liselerine, Kontenjanları doğrultusunda öğrenci alınacaktır 2013 SBS SINAVI NASIL OLACAK

ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME NASIL OLACAK? Ortaöğretime yerleştirme, öğrencilerin tercih başvuruları, ortaöğretime yerleştirme puanı ve puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılacak. Seviye Belirleme Sınavında; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden soru sorulacaktır. Müzik, Beden Eğitimi, Resim İş ve Seçmeli Derslerden soru sorulmayacaktır. 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecektir.

YBP’nin etkisi artıyor Sınıf sonunda hesaplanacak Yıl Sonu Başarı Puanlarının yarısı doğrudan OYP’ye eklenecek. YBP (YIL SONU BAŞARI PUANI) Ders puanı derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl Sonu puanları hesaplanır.Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı hesaplanır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

ÖNEMLİ NOKTALAR 1.ÖĞRENCİNİN DÜZENLİ VE SÜREKLİ ÇALIŞMASI GEREKMEKTEDİR. 2.OKULDA ALINAN NOTLARIN ÖNEMİ ARTTIĞI İÇİN YAZILI,SÖZLÜ,PERFORMANS VE PROJE NOTLARININ YÜKSEK OLMASI OYP NIN YÜKSEK OLMASINA OLUMLU ETKİSİ OLACAKTIR. 3.YIL SONU BAŞARI PUANININ ETKİSİ ARTTIĞI İÇİN SINAVDA SORU SORULAN DERSLERIN DIŞINDAKİ DERSLERİNDE ÖNEMİ VE O DERSLERDE ALINAN NOTLARIN DA KATKISI ARTMAKTADIR.

DERSLERHAFTALIK DERS SAATİ YIL SONU NOTUAĞIRLIKLI YIL SONU NOTU TÜRKÇE 5955 x 95 = 475 MATEMATIK 4854 x 85 = 340 FEN BIL x 80 = 320 SOSYAL BİL x 95 = 285 Y.DİL 4904 x 90 = 360 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL x 100 = 200 GÖRSEL SANATLAR x 100 = 100 MÜZİK 1951 x 95 = 95 BEDEN EĞİ x 90 = 180 TEKNOLOJİ TAS x 90 = 180 TOPLAM YIL SO. BAŞ. PUANI 2535/28= 90,53 (6.SINIFİÇİN)

ÖNEMLİ NOKTALAR YBP hesaplanmasında okuldaki en başarılı öğrencinin başarısından diğer öğrenciler etkilenmeyecek Öğrencinin aldığı not doğrudan eklenecek. Okul içinde kaçıncı olduğu önemli değil. SBS’DE DERSLERİN AĞIRLIKLARINI BELİRLEYEN STANDART PUAN KATSAYILARI TÜRKÇEMATEMATİKFEN BİLGİSİ SOSYAL BİLGİLER Y.DİL SBS KATSAYI LARI 44332

PUANLAMA: 100 İLE 700 ARASI Sınavda sorular sadece 8.sınıf konularını içerecek. Ancak 8.sınıf konuları 6. ve 7. sınıftaki konuların bilgilerini içeriyor. yeni müfredatta konular bir sınıfın belirli bir döneminde ve bir defada işlenmek yerine 6, 7 ve 8. Sınıfa dağıtılarak işleniyor.. Konular; BASİTTEN KARMAŞIĞA, BİLİNENDEN BİLİNMEYENE, SOMUTTAN SOYUTA ilkesine göre her sınıfta biraz daha genişletilerek veriliyor. Herhangi bir konunun % 20 si 6. Sınıfta, % 30 u 7. Sınıfta, % 50 si de 8. Sınıfta verilebilmekte ve böylece SARMAL ÖĞRETİM SİSTEMİ anlayışı uygulanmaktadır

ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME PUANI (OYP) NASIL BULUNACAK Puanlar aralığına dönüştürüldükten sonra öğrencinin 100 üzerinden hesaplanmış 6-7 ve 8.sınıf Yıl sonu Başarı Puanları 700’lü puanla toplanıp bu toplam ikiye bölünerek öğrencinin üst okullara yerleşmede kullanılacak Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) bulunacak.

TEMEL HESAPLAMA OYP= 6.SINIF YBP + 7.SINIF YBP + 8.SINIFYBP + SBS PUANI 2 OYP= OYP= OYP= 500 BİR ÖĞRENCİNİN ALABİLECEĞİ MAKSİMUM PUANLAR

ÖRNEK BİR ÖĞRENCİ HESAPLAMASI SBS : SINIF YBP: SINIF YBP: SINIF YBP: 80 OLSUN OYP: 6. SINIF YBP + 7. SINIF YBP + 8. SINIF YBP+SBS PUANI 2 ÖRNEK: OYP=460

ÖRNEK BİRBAŞKA ÖĞRENCİ SBS PUANI = SINIF YBP= 85 7.SINIF YBP= 80 8.SINIF YBP= 75 OLSUN ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME PUANI OYP= 6.sınıf YBP+7.sınıf YBP+8.sınıf YBP+SBS Puanı 2 OYP= OYP= 370

ALİ OSMAN ÖZTÜRK ZAFER ORTA OKULU OKUL PSİKOLOJİK DANIŞMANI