1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarafından yayınlanmaktadır
Advertisements

PARÇADA ANLAM.
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
ADILLAR(ZAMİRLER) Bunu siz mi aldınız? Burası çok sıcak.
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER
ABDULLAH KÜÇÜK TÜRKÇE ÖĞRETMENİ.
EYLEMİN ÇATISI 20 SORU.
ZIT ANLAMLI SÖZCÜKLER.
TÜRKÇE EK FİİL KONU ANLATIMI SORULAR.
DERSİMİZ TÜRKÇE İbrahim AKÇA.
EKLER.
ZAMİR NEDİR? İsmin yerini tutabilen,isim gibi kullanılabilen,isim soylu kelimelerle bazı eklere zamir denir. Ahmet’ten öğrendim. > Ondan öğrendim. Kitabı.
Sözcüğün Yapısı.
TÜRKÇE SÖZCÜK.
Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük diğerlerinden farklı bir yapım eki almıştır? A) İri yapılı bir ağacın gövdesine yaslandım. B) Kolu sarılı.
TÜRKÇE EK FİİL KONU ANLATIMI SORULAR
TAMLAMALAR.
türkçe performans ödevi
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur? A) Köydeki çocuklara okumayı Fatma Hanım öğretti.
DEĞERLENDİRME SORULARI
1.soru Aşağıdaki sözcüklerden hangisi Türkçenin ses yapısına uymaktadır ? A. Telefon B. Spor C. Yosun D. Saat.
Aşağıdaki fiillerden hangisi birleşik zamanlıdır?
CÜMLEDE ANLAM.
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
YAPIM VE ÇEKİM EKLERİ.
YAPI BİLGİSİ.
Ses Bilgisi.
TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ 2. DÖNEM 1. PERFORMANS ÖDEVİ ECEM İNAN 7/A 896
Hanifi Buluç. A-) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız 1-( … ) S ü tten yoğurdun mayalanmasını bakteriler sağlarlar.
CÜMLEDE ANLAM İLİŞKİLERİ - 1
1) “Meydanda telefon kulübesini göremiyor, ama, yine de arıyordu
Erciyes Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 2. sınıf
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
SÖZCÜĞÜN YAPISI.
1. Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük diğerlerinden farklı bir yapım eki almıştır? A) İri yapılı bir ağacın gövdesine yaslandım. B) Kolu sarılı.
TEST SORULARI YAZIM KURALLARI.
A) Barış Manço’lar kolay mı yetişir sanıyorsun?
1. I. İlkokul öğretmenimiz oldukça yaşlanmış. II
1. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut değildir
SÖZCÜKTE ANLAM.
1)Aşağıdaki kelimelerden hangisinin kökü fiildir?
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
Yukarıdaki cümlede yapım eki almış kaç sözcük vardır
Ekler sorular.
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
EDATLAR.
FİİLLER. 1. I. İlkokul öğretmenimiz oldukça yaşlanmış. II. Behçet Necatigil’in şiirlerini okuyorum. III. Yaz tatilin de boyun nasıl da uzamış? IV. Hastalıktan.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, işlevi bakımından ötekilerden farklı bir ek almıştır? A) Bugünlerde birçok yeni yayın piyasaya.
BAĞLAÇLARIN YAPISI.
4.SINAV BAŞARILAR Başarı, kazanacağım diyebilenlerindir.
SÖZCÜK TÜRLERİ.
SÖZCÜKTE YAPI VA EKLER.
YÜKSEK SICAKLIK + NEM   Sıcak-nemli hava, sıcak-kuru havadan daha fazla rahatsız edicidir. Çünkü havadaki yüksek nem vücuttan terin buharlaşmasını yavaşlatır.
SÖZCÜKTE YAPI.
CÜMLE TÜRLERİ.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
ÖZNE YÜKLEM UYGUNLUĞU.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
YAPISINA GÖRE KELİMELER Basit Kelimeler Türemiş Kelimeler
DUYULARIMIZ GÖRME İŞİTME TATMA KOKLAMA DOKUNMA BAŞLA.
MEB KAZANIM TESTİ 1 Sözcükte Anlam - 1 (Çok Anlamlılık)
YENİŞEHİR TÜRK TELEKOM İLKOKULU 4. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ.
TÜMCE (CÜMLE) Bir duyguyu, bir düşünceyi, bir haberi, bir isteği bildiren sözcük ya da sözcük dizilerine tümce (cümle) denir. Göçmen kuşlar yurdumuzdan.
EK FİİL / EK EYLEM /.
TEOG NEDEN-SONUÇ AMAÇ-SONUÇ ÖZNEL NESNEL
  1. Hayatta güç olan üç şey vardır ( ) Bir sırrı saklamak ( ) bir yarayı unutmak ( ) boş zamanı kullanmak ( )  Yukarıda parantezlerle belirtilen yerlere.
DEĞERLENDİRME SORULARI
TAMLAMALAR.
FİİLİMSİ (EYLEMSİ).
Sunum transkripti:

1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır? A) I B) II C) III D) IV 2. Güneşin ışıkları (I) kavruk (II) tenimizi sızlatıyor (III), ılık (IV) rüzgârsa okşuyordu (V).cümle Yukarıdaki cümlede numaralanmış sözcüklerden hangisinin kökü ötekilerden farklıdır? A) I B) II C) III D) IV 3. Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük diğerlerinden farklı bir yapım eki almıştır? A) İri yapılı bir ağacın gövdesine yaslandım. B) Kolu sarılı bir hasta, hemşireyi çağırdı. C) Kurulu bir düzenini bozup göçmek istemiyordu. D) Dizili masalar, şamdanlarıyla güzel görünüyordu.kökyapım eki

4. I. Soğuk iklimlerin insanları açık tenlidir. II. Yalnız geçirdiği günlerin acısını hissetti. III. Beni yanlış anlamayın sakın, hayıflanıyorum işte. IV. Susuz bir yazdı, çiftçiler yine üzüldü. V. Gitme, diyorum; oralar tehlikeli. Yukarıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi basittir? A) I B) II C) III D- Vsözcük 5. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi basittir? A) Saçın ağarmış, yüzün solmuş; ama yine de güzelsin. B) Binaların girişi de ferahlık vermeli insana, güzel olmalı. C) Zamanın değerini bu yaşlarda daha iyi anlarsın. D) Siz, beni yanlış anladınız.güzel 6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ş (ış, iş, uş, üş)” eki ötekilerden farklı bir işlevde kullanılmıştır? A) Görüşmek için hafta sonunu bekleyemedi. B) İnanışların tartışmasını bile yapmazdı. C) Kocaman adamlar dövüşmüş. D) Dertleşen köylüler, muhtarın gelmesini bekledi.Kocaman

7. Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalnız Vermeye az buldunuz Yahut vakit olmadı. Yukarıdaki şiirdeki sözcüklerden kaçı türemiştir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 8. Mutluluğu tatmanın tek yolu onu paylaşmaktır, çünkü mutluluk ikiz olarak doğar. Yukarıdaki cümlede yapım eki almış kaç sözcük vardır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5sözcük

9. “Başarının sırrı insanın içinde, çabasında ve sabrındadır.” Yukarıdaki cümlede geçen sözcüklerden kaçı tamlanan eki almıştır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) Aşağıdakilerden hangisinin yüklemi ötekilerden farklı yapıdadır? A) O günlerde hava oldukça sıcaktı. B) Yavrucak hastalıktan ufaldı. C) Tavuk kuytu bir köşede yumurtlamış. D) Çocuk koşup ata binecek kadar büyüdü.Çocuk

CEVAPLAR 1) D 2) C 3) A 4) D 5) C 6) B 7) D 8) D 9) B 10) D