SINAV KAYGISI BETÜL GÜLDEN REHBER ÖĞRETMEN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAYGINI KONTROL ET, ÖNE GEÇ...
Advertisements

Okuldaki en büyük kaygımız ne olabilir? Tabii ki SINAVLAR
KURGU KUŞAĞI “Yaratıcı Düşünme” Etkinliği
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
SINAV KAYGISI VE SINAV KAYGISIYLA BAŞ ETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SBS’YE DOĞRU «Sınav Kaygısı»
tüm öğrencilere başarılar dileriz.
T.C Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Konu:Sınav Kaygısı Hazırlayan Halil ibrahim Erkara.
AŞIRI SINAV KAYGISI.
SINAV STRESİ ÇÖZÜM AKADEMİ. Başarının asansörü yoktur. Oraya merdivenle çıkılır Hafızanın en iyi dostu dikkattir. Dikkatini yoğunlaştırırken yorulursun,
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI
ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sınav Kaygısı Seminerine hepiniz hoşgeldiniz
1 SINAV KAYGISI Fahrettin DEMİR Kurumsal ve Kişisel Gelişim Danışmanı Tel :
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
SINAV KAYGISI KAYGI KAYGI; üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık duygusu, sonucu bilememe ve yargılanma gibi heyecanların birini veya çoğunu içerebilir.
SINAV KAYGISINI NASIL YENERİZ ?
SINAV KAYGISIYLA BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ
SINAV KAYGISI.
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI DENİZLİ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Şenay ERTÜRK Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.
«Sınav Kaygısı» SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI Ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SBS'DE BAŞARI İÇİN ALTIN ÖNERİLER.  Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler tüketmeyin.  Midenize ağır gelebilecek çok yağlı.
SINAV KAYGISI ve BAŞAÇIKMA YOLLARI
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
SINAV KAYGISI. SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan farklı,fiziksel ve psikolojik tepkilerle.
Sınav Kaygınızı Azaltın
1.  İnsanoğlunun yaşadığı en doğal ve varoluşundaki en temel duygulardan biridir. 2.
KAYGI İnsanoğlunun yaşadığı en doğal ve varoluşundaki en temel duygulardan biridir. İnsanoğlunun yaşadığı en doğal ve varoluşundaki en temel duygulardan.
KONTROL ETMEK YA DA KONTROL EDİLMEK !
Sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakın Sınavdan önce deşarj olmak amacıyla sevdiğiniz aktiviteler yapmaya çalışın.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Sınav Nedir ? Sınav bir değerlendirme sürecidir Öğrenilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan ölçme sistemi değerlendirme Sınavın amacı,
KAYGI NEDİR? Güçlü bir istek ya da dürtünün amacına ulaşamayacak gibi gözüktüğü durumlarda beliren tedirgin edici bir duygu.
KİRAZ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER LGS YKS Sınav Kaygı Motivasyon Zaman
SINAV KAYGISI VE ÇOCUK RUH SAĞLIĞI
Sunum transkripti:

SINAV KAYGISI BETÜL GÜLDEN REHBER ÖĞRETMEN

SINAV KAYGISI NEDİR? Öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygıdır.

GÜLTEN VE DİLEK SINAVDA NELER YAPTI? Sınava başlarken durumları... Gülten = %90’lık bilgi düzeyi + Yoğun Kaygı Dilek = %70’lik bilgi düzeyi + Orta Düzeyde Normal Kaygı Sınav sonrasında durumları... Gülten = Bilgilerinin %60’ını kullanabildi, %30’luk düzeyine ulaşmasına kaygısı engel oldu. Dilek = Orta düzeyde yapıcı kaygısı ile bilgilerinin tamamına ulaşarak %70’lik performans gösterdi ve Gülten’den daha başarılı oldu. KAYGISINI KONTROL EDEBİLEN ÖĞRENCİ, BİLGİLİ ÖĞRENCİYİ GEÇEBİLİYOR.

MADEM HEYECANLANIYORUM DEMEK Kİ NORMALİM *MADEM HEYECANLANIYORUM DEMEK Kİ NORMALİM! *SINAVDA BAŞARILI OLANLAR HEYECANLANANLARDIR! *BİRAZ HEYECAN BİZİ KENDİMİZE GETİRİR VE UYANIK KILAR! (milli maç örn.)

KAZANAMAZSANIZ NE OLACAK ? Bu soruya cevap vermediğiniz sürece sizi rahatsız eder. ŞİMDİ HERKES BU SORUYU KENDİSİNE SORSUN…

BU HAYATI KİMİN İÇİN YAŞIYORSUN? HAYATINA SEN Mİ YÖN VERİYORSUN? KENDİ İSTEDİĞİN HAYATI MI YAŞIYORSUN YOKSA BAŞKA ROLLER Mİ BİÇİLDİ SANA?

ŞİMDİ GÖZLERİNİZİ KAPATIN VE SINAV SABAHINA GİDİN. ANCAK SIRTINIZDA ÇOK AĞIR BİR ÇUVAL VAR.SİZİ SIKIYOR.BU ÇUVALDA BAŞKALARININ DÜŞÜNCELERİ VAR VE SİZİ SIKIYOR.ARTIK BU ÇUVALDAN KURTULMANIN VAKTİ GELDİ.ÇÜNKÜ BU HAYAT SİZİN VE HESABINI SİZ VERECEKSİNİZ.ŞİMDİ ÇUVALI ELİNİZE ALIN VE BİR SAHİL KENARINA GİDİN EN DERİNLERE FIRLATIN ÇUVALI.ARTIK ÖZGÜRSÜNÜZ VE KUŞ GİBİ RAHATLADINIZ! GÖZLERİNİZİ AÇABİLİRSİNİZ.

HEYECAN KONTROLÜNDE İKİ YÖNTEM; SINAV SABAHI… HEYECAN KONTROLÜNDE İKİ YÖNTEM; Davranış düzeyinde Zihinsel düzeyde

DAVRANIŞ DÜZEYİNDE HEYECAN KONTROL TEKNİĞİ Sınıfa girmeden önce lavaboya gidebilirsiniz.Heyecanlandığınızda bağırsaklarınız daha hızlı çalışır ve tuvalet ihtiyacı hissedebilirsiniz.Lavaboya gittiğimizde ellerimizi, yüzümüzü, bileklerimizi soğuk su ile yıkayalım.Suyun heyecanı azaltıcı etkisi vardır.

2. Heyecanlanmaya başladığınızda kalbiniz daha hızlı çarpar 2. Heyecanlanmaya başladığınızda kalbiniz daha hızlı çarpar.Dolayısıyla kan dolaşımınız hızlanır ve vücudunuza daha fazla oksijen lazım olur.Derin nefes almak heyecanın en büyük ilacıdır.En az 10 defa derin nefes alıp vermek heyecanı azaltır.

Nefes alıp vermek heyecan kontrolünün en önemli aşamasıdır! NEFES ALIP VERME Burnumuzdan derince bir nefes alıp göğsümüzü dolduracağız.Nefesi bir miktar içimizde tutacağız,sonra da ağzımızdan yavaş yavaş bir yaprağın yere düşmesi gibi vereceğiz. Nefes alıp vermek heyecan kontrolünün en önemli aşamasıdır!

3.Heyecanlandığımız zaman dilimizde ve damağımızda hafif kuruma olabilir.Bir iki yudum su alarak dengeyi yeniden kurabiliriz.

4.Islak mendille elimizi yüzümüzü silmek, bileklerimizi ovuşturmak, mendilin kokusunu içimize çekmek yine bizi rahatlatacaktır.

ZİHİNSEL DÜZEYDE HEYECAN KONTROL TEKNİĞİ Her gün zihnimizde sınavı yaşayalım. Sessiz bir odaya geçip gözlerimizi kapatalım. Sınav sabahı kalktığımızı ılık bir duş alıp hafif bir kahvaltı yaptığımızı düşünelim. Sonra sınav çantamızı alarak evden çıkalım ve sınav salonuna gidelim.

ZİHİNSEL DÜZEYDE HEYECAN KONTROL TEKNİĞİ Heyecanımızı kontrol etmek için yukarıdaki teknikleri kullandığımızı hayal edelim. Sınav kitapçığını alınca ilk olarak kitapçık türümüzü işaretleyelim, kitapçığın sayfalarını kontrol edelim. Uğraştırıcı soruları sonraya bıraktığımızı ve zaman kaybetmediğimizi düşünelim. Güvenle ve mutlulukla sınavdan çıkalım.

GÖZLERİMİZİ KAPATALIM…

Geçmişte kendinizi çok mutlu ve rahat hissettiğiniz bir zamana gidiyoruz. O zamanın içindeyiz. Mutluluğu hissetmeye başladıkça sağ yumruğunuzu sıkın. Mutluluk arttıkça yumruğunuzu daha çok sıkın. Mutluluk zirveye ulaştığında gözlerinizi açabilirsiniz. Bunu günde 3 defa yapıyoruz.

ZİHNİMİZE VERDİĞİMİZ KOMUTLAR “Şimdi daha rahatlamış durumdayım.” Derin nefes aldıkça kendimi daha sakin hissediyorum.” “Kontrol bende kendime güveniyorum.”

KIRMIZI FİL DÜŞÜNMEYİN!

*Beyne pozitif komutlar göndermek çok önemlidir. *“Heyecanlanmamalıyım,heyecanlanmamalıyım.”komutuyla beyin otomatik olarak heyecanlanır. * “Sakin, ferah, rahat, huzur, mutluluk, neşe, kuş gibi hafif olmak” gibi kelimeler olumlu etki yaratan kelimelerdir.

KAYNAKÇA Teber, Mehmet; “Sınav Terapileri”, C Planı Yayınevi,İstanbul,2013.