6. Unit «Detective Stories»

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dr. Phil‘in Testi *Dr. Phil bu testten 55 puan aldı. Bu testi Oprah (Winfrey) üzerinde denediğinde Oprah’ın puanı 38 oldu.
Advertisements

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
Future tense(gelecek zaman)
NİÇİN ÖFKE VEYA BU KONFERANS NİYE? ACABA ÖFKELENMEMEYİ ÖĞRENSEK;
Ders:Türkçe Konu: BAĞLAÇLAR
Fotoğraf Çekerken Dikkat Edelim Yanlışlar ve Doğrular
İsimler (Nouns) Fes : Fez Deniz : Sea Göz : Eye Su : Water
YARATICI ÖĞRENCİ YETİŞTİRME Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
SİMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
Oyun Programlama ve Tasarıma Giriş
Comparison ● Basic adjectives
Dr. Phil’in Testi Dr. Phil bu testten 55 puan aldı.
Hazırlayan: Zeynep Adsoy Türkçe Öğretmenliği/2 No:
Ankara Özel Tevfik Fikret Anaokulu
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
Sizi rahatlacak bir yürüyüşe çıkın,
TAMLAMALAR Bir ismin başka bir isimle ya da sıfatla oluşturduğu söz öbeğine tamlama denir. Tamlamalar iki grupta incelenir. A. Sıfat Tamlamaları B. İsim.
RELATIVE CLAUSES Sıfat cümleleri
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
The Most ( En çok ) The most selfish one letter word... "I" Avoid it. ( En bencil tek harfli kelime ) ( Ben ) ( Ondan sakın )
SUPERLATİVES .Süperlativelerde en az 3 şeyi karşılaştırılır.
Yabancı Dil - II Bölüm - 1.
NBTS 9 UNIT 11 NOW and THEN “ Bir zamanlar” “Şimdi ve Eski”
Sıfat Cümleleri Which, whose, where
Past tense ● Time expressions
KAYRA DİREN EROL 2-A SINIFI NO :411
Uykuların kaçar geceleri
Babam. Yirmi gün önce iş için Amerika’ya gitmişti. Babam.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
A-hekim.tv Survey via web site. 2 Contribution of a-hekim.tv %88 of the total physicians declared that a-hekim.tv helps to improve their scientific knowledge.
PERSONaL QUALITIES (KİŞİSEL ÖZELLİKLER)
DOĞUM ÖNCESİ GELİŞİM VE DOĞUM
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS
PRESENT CONTINUOUS TENSE
Comparative (karşılaştırmalı) forms of ADJECTIVES
ADJECTIVE + preposıtıon combınatıons ( SIFAT + EDAT kombinasyonları)
UNIT FIVE Daily routines.
THE PRESENT CONTINuOUS TENSE POSITIVE aND NEGATIVE SENTENCES
GENÇ RESSAM.
PRESENT CONTINUOUS NAME:MERVE SURNAME:ÖKSÜZ CLASS:10/D NO:681.
OCAK AYI BÜLTENİ.
POSSESSIVE PRONOUNS.
HAVE GOT/HAS GOT AFFIRMATIVE NEGATIVE QUESTION FORMS
Radardanismanlik.com.tr 1 RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK radardanismanlik.com.tr EĞİTİMDE KALİTE RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK TAKIM ÇALIŞMASI.
©2016 be ©2016 ingilizcebankasi.com.
SUPERLATIVE FORMS OF ADJECTIVES
STRES YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN.
Prefer nedir ???? I prefers football to volleyball We prefer watching movies I prefer documantaries to TV series.  ‘’prefer’’ kelimesinden sonra yukarıdaki.
MİSAFİR ÖZELLİKLERİ VE BEKLENTİLERİ
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
RELATIVE CLAUSES Sıfat cümleleri
Simple Present Tense Simple Present Tense (Basit Geniş Zaman)
SINAV DÖNEMİNDE ÇOCUĞUMUZ VE BİZ.
COMPARATIVES ! İki kişi veya iki nesneyi bir özellik açısından karşılaştırırken kullanılır. The rabbit is fast. The turtle is slow. The rabbit is faster.
Grade 5 Unit 6 Movies Bilginbakterim.com.
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
8.Sınıflar Merkezi Sınav Öncesi Genel Tekrar
Welcome to our competition.
DÜNYA, AY, GÜNEŞ VE EVRELERI. AYıN EVRELERI AY HAKKıNDA ILGINÇ BILGILER.
Friendship.
EMOTIONS & FEELINGS.
COMPARATIVE ADJECTIVE
ESRA KURT ENGLISH TEACHER
“8. SINIFLAR” MASTERMIND UNIT 6 The Adventure.
İNGİLİZCE THE FUTURE TENSE ( BE GOING TO ). Be going to gelecek zamanda olan bazı olayları ifade etmek için kullandığımız bir yapıdır. İNGİLİZCE THE FUTURE.
“8. SINIFLAR” MASTERMIND UNIT 6 The Adventures
COMPARATIVES (DAHA)
Sunum transkripti:

6. Unit «Detective Stories» Hazırlayan: Timur Çakmakoğlu

ADJECTIVES ENDING IN “-ED ” AND “–ING” a) Sonu “-ed” ile biten sıfatlar insanlar için kullanılır ve insanların içlerinde hissettikleridir. I am interested. (İlgiliyim, ilgi duyuyorum.) She is bored. (Onun canı sıkkın.) They are surprised. (Onlar şaşkın.)

b) Sonu” -ing” ile biten sıfatlar ise hem insanlar hem de nesneler için kullanılabilir. Genelde bizim dışarıdan algıladıklarımızdır. Her job is very interesting. (Onun işi çok ilginç.) She is a very boring person. (O çok sıkıcı bir kişi.)

fascinating (büyüleyici)                fascinated (büyülenmiş) exciting(heyecan verici)               excited (heyecanlı) amusing (eğlenceli)                          amused ( eğlenmiş) amazing (şaşırtıcı)                             amazed (şaşırmış) astonishing (şaşırtıcı)                      astonished (şaşkın) shocking (şok edici)                           shocked(şaşkına dönmüş) disgusting(iğrenç,berbat)              disgusted (bıkkın,bezgin) embarrassing(utandırıcı)              embarrassed(mahçup,utangaç) confusing (kafa karıştırıcı)            confused (kafası karışmış,şaşkın)

horrifying (korkunç)                             horrified (korkmuş) terrifying (korkunç)                               terrified (çok korkmuş) frightening (korkutucu)                       frightened (korkmuş) depressing (iç karartıcı)                        depressed (bunalımlı) worrying (endişe verici)                        worried (endişeli)  annoying (rahatsız edici)                      annoyed (sinirlenmiş) exhausting(yorucu)                                 exhausted (bitkin,yorgun) satisfying (tatmin edici)                        satisfied (memnun) frustrating (sinir bozucu)                      frustrated (hayal kırıklığına- uğramış)