REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
Advertisements

2009 Sunum, Ankara 22 Temmuz ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
2010-ÖSYS Sunum , TEKİRDAĞ/ÇORLU OCAK 2011
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
ÖZEL SEYMEN ANADOLU LİSESİ ÖSYS 30.YILI GURURLA KARŞILIYORUZ.
2012 YGS-LYS S İ STEM İ 1. ADAYLARIN YERLEŞTİRME PUANLARI HESAPLANIRKEN 1. VE 2. SINAVLARDAKİ BAŞARILARI DİKKATE ALINACAK YENİ SİSTEM İLE SINAVSIZ GEÇİŞ.
10 Soruda Meslek Seçmek İHLAS EĞİTİM KURUMLARI REHBERLİK SERVİSİ
DERS VE MESLEK SEÇİMİ MUSTAFA KAYNAK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi.
1 YGS / LYS 2012 SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ. YGS ( Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ) LYS ( Lisans Yerleştirme Sınavı ) YGS NİSAN SINAVI (BARAJ SINAVI)
HAZIRLAYAN: İDİL CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ EKİM 2014
ÖZEL ŞEFKAT EĞİTİM KURUMLARI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
ESPİYE YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SEYREK VİLLAKENT ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
75. Yıl şehit üsteğmen murat erdem çok programlı LİSESİ
İZMİR ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR DERS SEÇİMİ.
ORTAÖĞRETİMDE DERS SEÇİMİ.
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
İlgiler ve Meslekler MURAT FİDAN MÜDÜR YARDIMCISI
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
 SINAV.  YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal YANİ MF puan türleridir.  YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel.
YGS / LYS SİSTEMİ SİNAN KAYMAK REHBER ÖĞRETMEN.
1 YGS Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı LYS Lisans Yerleştirme Sınavı.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ.
2014 SINAV SİSTEMİ.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
LYS - YGS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2010 yılında kapsamlı olarak değiştirilen üniversiteye giriş sınavları;
YGS-LYS SUNUMU.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
YGS - LYS. 2015’DE UYGULANACAK SINAV MODELİ 1.Basamak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.Basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YGS / LYS 2013 SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ… Muammer İNCEBİZ Rehber Öğretmen
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ
YGS-LYS REHBERLİK SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
SÖKE CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ
? YGS-LYS NEDİR.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
"Başarının zeka ile bir ilgisi yoktur." Albert Einstein ADIYAMAN MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ.
HAZIRLAYAN ÖZGÜL ÇELİKKALELİ KUTLUK
ALAN SEÇİMİ TM TS MF DİL TAŞOVA ANADOLU LİSESİ Gökhan GÜNAY.
Liseden Üniversiteye Geçiş Sistemi YGS/LYS – 2018 YGS/LYS – 2019
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 1.
ÖSYS BİLGİLENDİRME YGS LYS OÖBP.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
2016 ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI YGS-LYS
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS 1 oturum, ikinci aşama LYS 5 oturumda yapılacaktır.
(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
Tercih Edilebilecek Alanlar Sözel – Sosyal Bilimler Eşit Ağırlık –Türkçe Matematik Yabancı Dil Sayısal – Fen Bilimleri.
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
ALAN – DERS SEÇİMİ.
TERCİH.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
YGS ve LYS.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ FATİN RÜŞTÜ ZORLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

DERS SEÇİMİ NEDİR VE NEDEN YAPILIR? Öğrenciler 9. sınıfın sonunda istedikleri ve başarılı oldukları derslerde kendilerini geliştirmek ve bu dersler ile ilgili uygun mesleklere yönelmek amacıyla ders seçimi yaparlar. Ders seçimi ile öğrenciler yetenekli ve istekli oldukları alanlarda kendilerini geliştirme imkanı bulmakta, zorlandıkları ve başarısız oldukları dersler yerine yapabildikleri ve istekli oldukları derslerle daha fazla zaman harcamaktadırlar.

Tercih Edilebilecek Alanlar Sayısal – Fen Bilimleri Sözel – Sosyal Bilimler Eşit Ağırlık –Türkçe Matematik Yabancı Dil

Başarılı olunan dersler ve seçilecek alan ilişkisi Sayısal alanı seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? 1. Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Geometri Sözel alanı seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? 2. Edebiyat, Dil Anlatım, Tarih, Coğrafya Eşit Ağırlık alanını seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? 3. Matematik, Geometri, Edebiyat, Dil Anlatım Yabancı Dil alanını seçmek için hangi dersleriniz iyi olmalı? 4. Yabancı Dil, Edebiyat, Dil Anlatım

YGS'DE HANGİ TESTTEN KAÇ SORU ÇIKACAK? Türkçe Temel Mat. ( 40 Soru ) Sosyal Bil. ( 40 Soru ) Fen Bil. ( 40 Soru ) Matematik Geometri Tarih Coğrafya Felsefe Fizik Kimya Biyoloji 40 28 12 17 13 10 14 Toplam 160 Soru Sorulacak. / 160 Dakika YGS'DE PUANLAR VE TESTLERİN AĞIRLIKLARI Puan Türü Türkçe Mat Sosyal Fen Bölüm Örnekleri YGS-1 20% 40% 10% 30% Bilgisayar prog-öğremenliği., makine, optisyenlik… YGS-2 Hemşirelik, FTR, Otopsi yardımc., kağıt teknolojisi, diyaliz, eczane hizmetler,anestezi,radyoloji YGS-3 Adalet, grafik ve reklamcılık, yerel yönetimler… YGS-4 İşitme, görme, zihin eng.öğr.,Turizm animasyonu, çocuk gelişimi, aşçılık… YGS-5 37% 33% Okul öncesi öğr, sosyal hizm, grafik tasarımı, hava lojistiği… YGS-6 Uluslar arası tic., finans,Tıbbi Dök. ve aromatik bitkiler, su ürünleri, dış ticaret…

LYS'DE HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK? Matematik Geometri LYS - 2 Fizik Kimya Biyoloji LYS - 3 Türk Dili ve Edeb. Coğrafya-1 LYS - 4 Tarih Coğrafya-2 Felsefe Grb. LYS - 5 Yabancı Dil LYS'DE HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?   LYS - 1 LYS - 2 LYS - 3 LYS - 4 LYS - 5 Süre Toplam Soru 80 Soru 90 Soru Matematik 50 75 120 Dk. Geometri + Analitik 22+8 45 Fizik 30 135 Dk. Kimya Biyoloji Türk Dili ve Edeb. 56 85 Coğrafya - 1 24 35 Tarih 44 65 Coğrafya - 2 16 25 Felsefe Grb. Yabancı Dil 80 Not: Her testin kitapçığı ayrı ayrı dağıtılacak.

YENİ SINAV SİSTEMİNDE 17 PUAN TÜRÜ OLACAK. YGS LYS 4 Yıllık Bölümler YGS – 1 MF – 1 YGS – 2 MF – 2 YGS – 3 MF – 3 YGS – 4 MF – 4 YGS – 5 TM – 1 YGS – 6 TM – 2 TM – 3 TS – 1 AÖF + MYO + Meslek L. Lisans Böl. ( Okul Öncesi Öğrt, Tesisat Öğrt…) TS – 2 DİL – 1 DİL – 2

PUAN TÜRLERİ VE MESLEKLER MF PUANLARI MF-1 puanı  ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Matematik, Bilgisayar Bilimleri, Astronomi ve Uzay Bilimleri programlarına , MF-2 puanı ile Fen Programları, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Fizik, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Kimya programlarına, MF-3 puanı ile Tıp, Eczacılık, Veteriner, Ebelik (Fakülte), Hemşirelik (Fakülte), Beslenme ve Diyetetik (Fakülte), Biyokimya, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte), Genetik ve Biyo mühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik programlarına, MF-4 puanı ile Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Deri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Orman Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Uzay Mühendisliği programlarına puan türü ile öğrenci yerleştirilecek.

PUAN TÜRLERİ VE MESLEKLER TM PUANLARI TM-1 puanı ile Ekonomi, İktisat, Maliye, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Bankacılık ve Finansman (Fakülte), Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte) programlarına; TM-2 puanı ile Hukuk, Sınıf Öğretmenliği, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği İlişkileri ; TM-3 puanı ile Arkeoloji, Antropoloji, Çocuk Gelişimi (Fakülte), Felsefe Grubu Öğretmenliği, Psikoloji, Sosyoloji programlarına  girilebilecek.

PUAN TÜRLERİ VE MESLEKLER TS ve DİL PUANLARI TS-1 puanı ile  türüyle Coğrafya Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Medya ve İletişim; Radyo, Sinema ve Televizyon; TS-2 puan türüyle Tarih, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Sanat Yönetimi gibi programlara girilebilecek. Dil puan türlerinde ise genellikle İngilizce, Almanca ve Fransızca ile ilgili bölümler DİL-1, Batı dilleri ile ilgili bölümler DİL-2, Doğu dilleri ile ilgili bölümler de DİL-3 puan türüyle öğrenci alıyor.

ALANLAR VE MESLEKLER SAYISAL EŞİT AĞIRLIK TIP FAKÜLTESİ MAT ,FİZ, BİY, KİMYA TÜM MÜHENDİSLİKLER DİŞ HEKİMLİĞİ MOLEKÜLER BİYOJİ HEMŞİRELİK ECZACILIK MİMARLIK vs... EŞİT AĞIRLIK HUKUK KAMU YÖNETİMİ ULUSLAR ARASI İLİŞK. İŞLETME - İKTİSAT PSİKOLOJİ - REHBERLİK SINIF ÖĞRETMENLİĞİ FELSEFE, SOSYOLOJİ BANKACILIK, FİNANS vb

SÖZEL YABANCI DİL BASIN YAYIN TÜRK DİLİ EDB.ÖĞRT TÜRKÇE ÖĞRT. TARİH, COĞRAFYA SOSYAL BİLG. ÖĞRT HALKLA İLİŞKİLER RADYO - TV, GAZETECİ İLAHİYAT vs… YABANCI DİL MÜTERCİMLİK – TERCM. YABANCI DİL ÖĞRETMENLİKLERİ ULUSLAR ARASI TİCARET ULUSLAR ARASI FİNANS TURİZM VE OTELCİLİK TURİST REHBERLİĞİ vs…

Yanlış Ders Seçimi = Düşük YGS - LYS Başarısı

ORTAK VE SEÇİMLİK DERSLER

HER SEÇİM BİR KAYBEDİŞTİR HER SEÇİM BİR KAYBEDİŞTİR. BİR ŞEYİ SEÇER DİĞERİNİ KAYBEDERSİN YA DA HİÇBİR ŞEYİ SEÇMEZ HER ŞEYİ KAYBEDERSİN. PASCAL

FATİN RÜŞTÜ ZORLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ