BESLENME REHBERİ 2.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA SAĞLIKLI BESLENME VE
Advertisements

VELİLERE YÖNELİK SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Fen Teknoloji 5.
SAĞLIKLI YAŞAMA.
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ.
DİYABET Diyabet tedavisinin amacı kan şekeri düzeyinizi normal sınırlar içerisinde tutarak, kısa veya uzun dönemde oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek.
ERGENLİK ÇAĞINDA BESLENME
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME ve OBEZİTE
SÜT VE SÜTÜN ÖNEMİ SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT TÜRKİYE
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
Hayat Bilgisi 2 Dengeli Beslen !.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
BESLENME BÜYÜME VE GELİŞME, YAŞAMIN SÜRDÜRÜLMESİ VE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
HERŞEYİN BAŞI TEMİZLİK HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK
DENGELİ BESLENME, TEMİZLİK VE HİJYEN
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Sağlıklı bir çocuk olmak için nasıl beslenmeliyiz ?
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL DÖNEMİNDE BESLENME
DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ VE SAĞLIĞA ETKİSİ
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BESLENME
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN
ÇOCUKLARDA SAĞLIKLI BESLENME VE EGZERSİZ.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Büyüme, Yaşamın sürdürülmesi, Sağlığın korunması için besinlerin kullanılmasıdır. Beslenme Nedir?
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
SAĞLIKLI BİREY SAĞLIKLI BESLENME
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
eslenme engeli Beslenme Nedir? Büyüme, Yaşamın sürdürülmesi,
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
Yeterli Ve Dengeli Beslenme. 1.Proteinler 2.Yağlar 3.Karbonhidratlar 4.Mineraller 5.Vitaminler 6.Su Besin Öğeleri.
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

BESLENME REHBERİ 2

ERGENLİK ÇAĞINDA GÖZLENEN DEĞİŞİKLİKLER: Hızlı büyümeye ek olarak ergenin sporla uğraşması enerji ve besin öğeleri ihtiyacını arttırır. Bu dönemde kızlarda; Vücut biçimine önem verme, şişmanlık ve zayıflık konusunda yanlış bilgilerin ve uygulamaların olması, yanlış beslenme alışkanlıkları kazanmalarına, yetersiz ve dengesiz beslenmelerine neden olabilir.

Deresyondayım, unutuldum  Çocuk aile ile bağlılığını yitirebilir Etrafını umursamayabilir Böylece çoğu zamanını (yemek ) Arkadaşlarıyla dışarda geçirebilir.

Abur-cubur yiyeceklerin (çikolata, cips, kola, Abur-cubur yiyeceklerin (çikolata, cips, kola,........ Gibi) alışkanlık haline getirilmesi, Özellikle ayak üstü beslenme (fast-food)aşırı şekerli ve yağlı yiyeceklerin sık tüketilmesi yetersiz, dengesiz ve sağlıksız beslenmeye neden olmaktadır.

Gençlerde; Yetersiz beslenme sonucu artan enerji ve besin öğelerinin karşılanmaması, Sağlık kurallarına uyulmaması Sonucu barsak parazitlerinin oluşması, Yiyeceklerle c vitaminin yetersiz alınması, Özellikle kızlarda menstrüasyon Kansızlığa neden omaktadır.

Diş çürükleri gençlerde görülen önemli sağlık sorunlarından biridir. Aşırı şeker-şekerli yiyecek tüketimi Yetersiz beslenme Diş bakımı ve temizliğinin yetersizliği

ÖZEL ÖNERİLER Temel beslenme bilgilerini öğreniniz. Düzenli beslenme alışkanlığının, düzenli bir yaşama bağlı olduğunu unutmayınız. Zamanınızı planlarsanız, gün içinde her şey için zaman bulabilirsiniz.

Gününüzü çalışma, uyuma, yemek yeme, temizlik, oyun vb Gününüzü çalışma, uyuma, yemek yeme, temizlik, oyun vb. gibi planlayınız. Düzenli uyku, yeterli ve dengeli beslenmenin okul başarınızı olumlu etkileyeceğini unutmayınız.

Günde 2 BARDAK SÜT içme alışkanlığı edininiz Günde 2 BARDAK SÜT içme alışkanlığı edininiz. Bir bardak sabah, bir bardak da ikindi kahvaltısında alınacak süt sağlığınız için size çok yarar sağlar, unutmayınız. Her gün düzenli olarak KAHVALTI ediniz.

KAHVALTININ ÖNEMİ Arabayı çalıştıran benzin, vücudumuzu çalıştıran besindir. Vücudumuz uyurken bile çalışmaya devam eder. Akşam yemeği ile sabah arasında yaklaşık 12 saatlik bir süre geçer. Bu süre içinde vücudumuz besinlerin tümünü kullanır.

KAHVALTININ ÖNEMİ Sabah kalktığımızda kahvaltı yapmazsak beynimizde yeterince enerji oluşmaz. Bu durumda biz, yorgunluk, baş ağrısı, dikkat azlığı gibi sıkıntılar yaşarız. Güne sağlıklı başlamak, yorgunluk duymamak, derslerimizi dikkatli bir şekilde dinlemek ve başarılı olmak istiyorsak mutlaka her gün SABAH KAHVALTISI YAPMALIYIZ.

Günde en az 3 ÖĞÜN yemek yemeliyiz. Öğün aralarında yediklerimizin her gün yememiz gereken besinlerden seçilmesine özen göstermeliyiz.

Meyve, peynirli bir sandviç, süt yada ayran gibi içecekler öğün aralarında tüketilmesi uygun besinlerdir. Öğün aralarında fazla yağlı ve şekerli besinler tüketmekten kaçınmalıyız.

ÖĞÜN ATLAMAYINIZ. Unutmayınız atladığımız her öğünde vücut kendi dokularını kullanır. Öğünlerimizin her gün almamız gereken besinlerden oluşmasına dikkat ediniz.

SABAH Süt Yumurta Portakal Ekmek

ÖĞLE Kuru fasulye Pilav Cacık Ekmek

AKŞAM Tarhana çorba Balık Salata Ekmek

Özellikle öğün aralarında; ŞEKERLİ BESİNLERİ TÜKETMEKTEN SAKININIZ. Çünkü bu tür besinler dişlerimizin çürümesine neden olurlar. Bu besinleri yediğiniz veya içtiğiniz zaman dişlerinizi fırçalayınız yada ağzınızı bol su ile çalkalayınız.

Sağlıklı olmanın diğer bir koşulu da SPOR YAPMAKTIR unutmayınız. Yemeklerden önce ELLERİNİZİ YIKAYINIZ. Unutmayınız, kirli eller pek çok hastalık mikrobunu taşırlar. Çiğ sebze ve meyveleri bol su ile YIKAMADAN YEMEYİNİZ.

Yemek yerken AYRI çatal, kaşık, bıçak, tabak ve bardak kullanınız. Tabağınıza yiyebileceğiniz kadar yemek alınız. Tabağınızda ARTIK bırakmayınız.

AÇIKTA satılan besinleri satın almayınız. Ağırlığınızın boyunuza uygun olmasına DİKKAT ediniz. Düzenli güneşlenerek yeterli D VİTAMİNİ’ni almaya özen gösteriniz.

TÜRKİYE’NİN SLAYT PORTALI