MEHMET RÜŞTÜ UZEL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü
Advertisements

ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PROJELERİ
İNEGÖL ÜST EĞİTİM KURUMLARI İNEGÖL REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Okyanus sahilerine giden bir yazar, sabaha karşı sahilde dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaştığında bu kişinin sahile vuran deniz.
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
MESLEKİ EĞİTİM YOLUYLA GELİŞTİRİLMESİ
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
T.C M.E.B KIRKLARELİ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Sarayönü anadolu imam hatip lisesini tanıyalım
EDDY AKIM AYRIŞTIRICISI. MİSYONUMUZ, VİZYONUMUZ, TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde; sanayici, veli, esnaf ve sanatkârlarıyla.
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
EMET ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
İLKÖĞRETİM SONRASI ÜST ÖĞRENİM KURUMLARI.
MEHMET AKİF ERSOY SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MERS İ N ANADOLU L İ SES İ SPOR KULÜBÜ GELECE Ğİ N İ Z-GELECE Ğİ M İ Z.
SARICAKAYA ORTAOKULU Resmi açılış tarihi:
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
Günümüzde Hüseyin Gürkan Lisesi adı verilen Arhavi Lisesi, 1967 yılında ”Arhavi Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği”nin öncülüğünde Arhavi halkı tarafından.
HACI AKİF MAHALLESİ ÖZDİLEK CADDESİ BEYŞEHİR / KONYA TEL:
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ORHAN SEVİNÇ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
SİLİFKE GAZİ ANADOLU LİSESİ
ŞEHİTKAMİL AYSEL İBRAHİM AKINAL TİCARET MESLEK LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM
HACI FATMA GÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AKİF İNAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. OKULUN TARİHÇESİ Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Öğretim yılında Şehitkamil.
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
OKULUMUZ TARİHÇESİ Okulumuz 1 Ağustos 2014 tarihinde Eğitim- Öğretime Okulumuz Birecik Şehir merkezinden 5 km güneyde yer almaktadır. Okulumuzda şu.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 21 Öğrenci Sayısı : 314 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 16 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar)
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 35 Öğrenci Sayısı : 503 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 19 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
GOSB TADIM JALE YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
KONUMU K ADANA AOSB TBMYO
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
KARTAL ŞEHİT BURAK CANTÜRK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
ŞEHİT SABRİ ERYELER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KUMRU-ORDU
Sunum transkripti:

MEHMET RÜŞTÜ UZEL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1943 yılından bu yana Tarihteki süreci ve dokusu ile göz doldurmaktadır.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ İlk sanat okulu 1943 yılında kırkayak semtindeki geniş bir dükkanda iki atölye olarak faaliyete geçmiştir. 1946 yılında şimdiki hizmet veren binasına taşınmıştır. 70 yıldır Mesleki ve Teknik Eğitim vermektedir. Bir çok projede Türkiye birinciliği almıştır.

Okulumuzdan kuş bakışı görüntü

OKULUMUZDAN GENEL BİR GÖRÜNÜM

Okulumuz öğrenci mevcutlari SN OKUL ÖĞRENCİ SAYISI 1 Anadolu Teknik Lisesi 102 2 Anadolu Meslek Lisesi 303 3 Teknik Lise 286 4 Endüstri Meslek Lisesi 1538 5 Açık Lise Yüz Yüze Eğitim 410 6 Anadolu Meslek Program 656 3295 öğrenci 6 Tür okulda 14 Alanda eğitim öğretim görmektedir.

OKULUMUZ BÜNYESİNDEKİ ALANLAR Açılış Tarihi Metal Teknolojisi 1943 Tekstil (İplik) Tek. 1985 Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bilişim Teknolojileri 1988 Makine Teknolojisi Matbaa 1990 Elektrik – Elektronik Tek. 1964 Endüstriyel Otomasyon 2005 Motorlu Araçlar Tek. Sıhhi Tesisat Teknolojisi 2009 1969 Raylı Sistemler 2011 İnşaat Teknolojileri UMEM 2010

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA OKULUMUZDA UYGULANAN PROJELER 1994 yılında Endüstriyel okullar projesi Kapsamında, 2004yılında uygulanan MEGEP projesi ile, Atelye ve Laboratuvarlarımızdaki makine ve teçhizatlar yenilenmiştir. 2010 yılında uygulanan UMEM projesi ile 1.086.000 TL ödenekle Atelye ve Laboratuvarlardaki makine ve teçhizatlar yenilenmiştir.

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında bulunan atölyeler Japon JİCA programı uygulanarak kurulmuştur. Atölyelerdeki Makine ve teçhizatlar Japonya’dan gelen teknik heyet desteğinde kurulmuştur. Bu CIM laboratuvarının taşınması söz konusu olduğunda yine proje sahibi teknik heyetin desteğine ihtiyaç duyulacaktır. Bahse konu CIM laboratuvarının taşınması söz konusu olduğunda makinalar yeniden montaj edilirken, performansını ve özelliklerini kaybetmesi olasıdır.

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI CIM LABORATUVARI

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI CIM LABORATUVARI

MAKİNA TEKNOLOJİLERİ ALANI UMEM ( Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi kapsamında; CNC torna CNC freze CNC Dik işlem makinaları kurulmuştur. Söz konusu makinaların taşınması durumunda özelliklerini ve performanslarını kaybetmesi olasıdır.

MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI CNC LABORATUVARI

MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANI CNC LABORATUVARI

MOTORLU ARARÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI Motorlu araçlar teknolojisi alanı 1964 yılında eğitim – öğretime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının uyguladığı projelerle makine ve teçhizatlar güncellenmiştir. Bu atölyelerin taşınması söz konusu olduğunda atölyede bulunan makine ve teçhizatların performansını ve özelliklerini kaybetmesi olasıdır.

A BLOK DERSLİK BİNASI AKILLI SINIF LABORATUVARI Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Ulusal Ağ kapsamında eş zamanlı olarak sistemin bağlı olduğu 7 ildeki Endüstri Meslek Liseleri ve Yurtdışındaki proje ortağı Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte eğitim yapma imkanı bulunan AKILLI SINIF bulunmaktadır. Bu sınıfın taşınması veya nakil olması durumunda bir daha kullanılması mümkün değildir.

A BLOK AKILLI SINIF LABORATUVARI Sayın Valimiz Süleyman KAMÇI’nın AKILLI SINIF Açılış törenine teşrifleri

SPOR SALONUNDA YAPILAN FAALİYETLER Basketbol , Voleybol, Futsal, Masa Tenisi, Badminton Eğitsel Oyunlar Güreş ve jimnastik Hareketleri Tekvando-Karate Tiyatro ve Çeşitli gösteriler İlimizde yapılan Folklör yarışmaları için çalışmalar İlimizde ve ilçemizde bulunan okulların tamamına yakınının sportif ve kültürel faaliyetleri bu salonda gerçekleştirilmektedir. Söz konusu bu salonun yıkılması durumunda tüm okulların, faaliyetlerini gerçekleştirecek ortam bulunamayacaktır.

Sonuç olarak 1943 Yılında Gazi Şehrimizde eğitim öğretime başlayan, Tarihi dokusuyla SİT ALANI olarak tescil edilen, 1943 yılından ve daha öncesinden dikilmiş yüzlerce asırlık ağaçları bulunan, 6 tür okul 14 alanda 3114 öğrenci, 179 öğretmen ve personeli bulunan, Milli Eğitim Bakanlığının Avrupa ile birlikte uyguladığı projelerle trilyonlarca liralık makine ve teçhizat yatırımları bulunan, Türkiye ve Gaziantep sanayisinin bel kemiğini oluşturan sayısızca teknik elemanları yetiştirerek sanayinin gelişmesine katkıda bulunan, Akademik kariyeri ile üniversitelerde kürsü sahibi olan bilim adamları yetiştiren,