1 © 2004 MIKRO IEEE Online Mühendislikte Günümüz Araştırmacılarının Temel Bilgi Kaynağı UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Advertisements

Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0.
Cambridge Journals Online
Support.ebsco.com CINAHL Plus with Full Text Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
0 1 web ortamından gelen gelen bilgiler bilgiler Akademikkütüphanekaynakları eser 4000 yayın evi BTT ve Sosyal Sosyal Bilimler Bilimler Dünyanın.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
KONU: HAZIRLAYANIN : ADI: EMRE SOYADI: YILMAZ FAKÜLTE: FEN
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
Hasan CAN Anorganik Kimya Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması Doç. Dr. Doğan Atılgan Yard.Doç.Dr.Sacit Arslantekin Yard. Doç. Dr. Özlem Bayram AB’06 Pamukkale Üniversitesi.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
Başlangıç olarak informaworld™ Nasıl yeni bir informaworld™ hesabı açabilirim?Nasıl yeni bir informaworld™ hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım?Şifremi.
CABI Bilgi Kaynaklarında Yenilikler; E-kitaplar, E-arşivler ve Referans kaynakları Clodagh Corcoran&Merve Okur.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
“About” JSTOR about.jstor.org İçerik, koleksiyonlar ve kaynaklar hakkında bilgiler, destek, haberler.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
IEEE Information Driving Innovation Antalya May , 2007 Jean Jennings IEEE Uluslararası Satışlar Direktörü ULAKBIM NASL.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
T H O M S O N S C I E N T I F I C – MİKRO BİLGİ A.Ş. Web of Science 7.0 UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006.
IEEE İçeriğinin Akademi, Hükümet/Devlet ve Ticari Firma Kuruluşlarından Kullanıcılar için Değeri Rachel Berrington, MLS Manager, IEEE Client Services
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
T H O M S O N S C I E N T I F I C CAB ABSTRACTS ™ Comprehensive Agriculture & Applied Life Science Research.
İstanbul Medipol Üniversitesi
ULAKBİM UASL Mayıs 2007 İktisadi ve İdari Bilimlerde Otorite Kaynak: OECD.
KAYITLI BİLGİ KAVRAMI VE BİLGİNİN ORGANİZASYONU
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
Engineering Village Platformu Foksiyonlar ve Arama fırsatları Tübitak - Ekual Mayıs,2008 Emre Bilinç ITS.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Editör Penceresinden Dergi (ADS) Ayarları
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
E-Resource Access & Management ULAKARA TDNet - ULAKARA e-Dergiler Portal ve Federe Arama Çözümü TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Antalya – Mayıs 2009 e-Resource.
Veri Tabanı-Dergi İletişimi Ve Ortak Yazım Dili, Dergi Formatının Ele Alınması TÜBİTAK-ULAKBİMTVBBVT I. EDİTÖRLER ÇALIŞTAYI A. Nuray DEMİRKOL 2 Kasım 2007.
Zehra TAŞKIN BBY308 Temel ve Uygulamalı Bilimlerde Bilgiye Erişim
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN
ELEKTRONİK KOLEKSİYON GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ Bülent Karasözen ODTÜ 41. Kütüphane Haftası 31 Mart 2005.
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
Metadata ve Z39.50 Metadata.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
SOSYAL BİLİMLER VERİ TABANI Uzm. A. Nuray DEMİRKOL 2-3 Kasım 2006.
GİRİŞ  Organizasyon Nedir?  Neden Organizasyon? Organizasyon ve bilgi; Arşiv, kütüphane müze, v.b. Anlamak, kavramak (understanding) Veri (Data) Bilgi.
KAYITLI BİLGİ KAVRAMI VE BİLGİNİN ORGANİZASYONU
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
Temel bir bilgi depolama birimidir. Etkili erişim için düzenlenmiş bir enformasyon dermesidir. Toplanan enformasyon elektronik, basılı, grafik, ses, istatistiki.
ELEKTRONIK KÜTÜPHANELER Tacettin İnandı. Kapsam E – kütüphane Tıp – Sağlık Kütüphaneleri Hastane Kütüphanesi Elektronik yayınlar.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2: Mühendislik ve Sanayi Nazan Özenç Uçak.
Hafta 4: Dizinleme Süreçleri ve Dizinleme İşlemleri BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
Cambridge Journals Online 1584 yılında, University of Cambridge bünyesinde kurulmuş çok köklü bir yayınevidir. Cambridge Journals Online (CJO) paketi,
Internet Üzerinden Araştırma Yöntemlerinin Etkin Kullanılması
Bilimsel Bilgiye Erişim
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Metadata ve Z39.50 Metadata.
Bilginin Organizasyonu Uygulama I
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
Sunum transkripti:

1 © 2004 MIKRO IEEE Online Mühendislikte Günümüz Araştırmacılarının Temel Bilgi Kaynağı UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006

2 Institute of Electrical and Electronics Enineers (IEEE) Hakkında Dünyanın teknoloji alanında en yüksek üye sayısına sahip derneği 150 ülkeden 377,000’i aşan üye sayısı Elektrik Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi, Elektronik, İletişim Teknolojileri, Biomedikal Mühendislik ve Daha Birçok Alanda Yayıncılık, konferanslar, üyelik faaliyetleri

3 IEEE/IEE Electronic Library (IEL) 1950’den günümüze Derinliği Olan Bir Koleksiyon! IEEE ve IEE Süreli Yayınları 126 IEEE ve 21 IEE Dergisi 1988’den günümüze herşey, arası seçimli içerik. IEEE ve IEE Konferans Bildirileri Her yıl 600+ IEEE ve 27 IEE Konferans bildirileri 1988’den günümüze herşey, arası seçimli içerik. IEEE Standartları 1.300’den fazla güncel ve tarihi IEEE standardı < < <

4 IEEE/IEE Electronic Library… –1,300,000’nin üstünde tam metin erişimli doküman –801,000’den fazla yazardan –4,500’den fazla farklı yayından 50 yıldan fazla geçmişe sahip IEEE araştırma içeriği. İlgili bilimlerde dünya literaturünün %30’luk en önemli bölümü! İçerik Derinliği

5 IEEE İçeriği Konu Çerçevesi Elektrik mühendisliği ve bilgisayar bilimini aşan içerikler: AcousticsAerospace Biomed EngBiometrics İletişim Teknolojileri Cybernetics Computer HardwareCivil Eng Industrial Eng Information Technology Info Systems Microprocessors Nuclear ScienceOptics PhysicsRadiology Remote SensingSoftware Design Storage SystemsTransportation Web ApplicationsWireless

6 Veritabanının Temel Yapısı Bibliyografik Künye –Bibliyografik Kayıt Standardı; INSPEC Tam Metin Erişimli –OCR Tanımlı PDF Dokümanlar

7 Veritabanında Bibliyografik Alanlar Document Title: Makale Başlığı. Author(s): Yazar veya yazarlar kaydı. Affiliation: Yazarın bağlı olduğu kurum/kuruluş. Publication Name: Dergi Konferans veya Standard Adı Publication Date/Conference Date: Yayının Çıkış Tarihi Volume: Cilt Issue Number: Sayı Page Count: Sayfa Sayısı ISSN: Sureli Yayın Numarası INSPEC Accession Number: Katalog Numarası

8 Veritabanında Bibliyografik Alanlar DOI: Digital Object Identifier Data Base Date: Veritabanında kaydın Oluşturuldugu tarih. Abstract: Doküman Özeti Subject Terms: Dizin Terimleri –Controlled Indexing: Kontrol ve denetim ile belirlenmiş terimler. –Non-controled Indexing: Robot ile metinde geçme sıklıkları esas alınarak otomatikman oluşturulan terimler. –Author Terms: Yazarın önermiş olduğu terimler. References: Makalenin referans olarak kullandığı kaynaklar. Citing Documents: IEL veritabanı içinde yer alıp bu makaleyi referanslarında kullanmış kayıt.

9 Alanlar ve Kodları Alan AdıAlan KoduAlan AdıAlan Kodu AbstractabIndex termde AffiliationcsISBN(ISSNin All fieldsmetadataIssue numberis Author(s) / Editor(s)auMeeting datecy Catalog numbercaPart numberpt CODENcnPublication namejn Conference datecyPublication yearpyr Document titletiTitleti Editor(s)auVolumevo Full textpdfdata

10 Tam Metin Erişim Adobe Acrobat (pdf) Formatında Tüm Metin Düzeyinde Karakter Tanımlı (OCR)

11 Veritabanı Arama Modülleri Browse Modülü Basic Search Modülü Advanced Search Modülü Author Search Modülü CrossRef Search Modülü

12 Veritabanının OPAC Entegrasyonu ve Diğer Kullanım Fonksiyonları Linkleme Özellikleri –OPAC –CrossRef –RSS Kişiye Özel Hizmetler – Alert –Session History Forthcoming Articles –Basılı olarak henüz yayınlanmamış makalelere erişim. Kullanım İstatistikleri –COUNTER Uyumlu Modül

13 Linkleme 0PAC –Yayın düzeyinde linkleme için url düzeyi: –Yayın sayısı düzeyinde linkleme için url düzeyi: Dergi ve diğer yayınların sabit URL listelerini sağlayabileceğiniz adres:

14 Linkleme CrossRef Pilot (Google Teknik Desteği İle) –43 Büyük STM Grubu Yayıncı –Digital Object Identifiers (DOI) RSS ( Really Simple Syndication) –Kendi web sayfanıza veya kurumsal portalinize anında güncelleme

15 Kişiye Özel Hizmetler Alert –Yayının güncel sayısına ait içindekiler (ToC) bilgilerinin ile kullanıcıya bildirilmesi. Session History –Veritabanındaki son oturumunuzda gerçekleştirdiğiniz aramalara hızlı erişim. –Yapmış olduğunuz aramalar üzerinde boolen operatörlerini kullanarak yeni aramalar gerçekleştirmek.

16 Kullanım İstatistikleri Erişim şifreniz henüz yoksa: adresinden “Request a Password” işlemini kurum yetkilisi olarak tamamlayın Aralık öncesi istatistikler için: ve sonrası COUNTER uyumlu İstatistikler İçin:

17 Soru-Cevap Etkileşimli Uygulama