2006-2007 Süt Kotaları (ton) Türkiye.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİŞİ SPERMA DÜNYADA VE TÜRKİYEDE
Advertisements

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
KAYITDIŞI EKONOMİ VE BOYUTLARI
22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ 22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ Sunum: Dr. Adnan BÜYÜKDENİZ Genel Müdür.
TÜRKİYE DE ÇİĞ SÜTÜN TOPLANMASI VE KALİTESİ
Global Hayvancılık Trendleri
Et Üreten İşletmelere Yatırım/Kanatlı Eti
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TRANSGENİK BİTKiLER.
Süt İşleme Tesislerinde Modernizasyon Halil APAYDIN Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Ziraat Y. Mühendisi.
Dünyada konu ile ilgili sorunlar Ekonomik zorluklar, Sağlık altyapısının yetersizliği, Eğitimli ve yetişmiş personel eksikliği,
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
1 “TARIMDA FİNANSMAN, SİGORTA VE YENİ AÇILIMLAR “ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI İstanbul,
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 17 Temmuz 2014.
Kazançlı Üretim Boukje 183 V. Sunny Boy.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-4 Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici Bu Slaytta Esen Çağlar’ın 2007 yılında tepav’da yaptığı.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
* AB UYUM SÜRECİNDE HAYVANCILIĞIN SORUNLARI ve MEVCUT TABLO *Bu sunu, sadece Tarım Bakanlığının açıklamalarının yer aldığı kaynakta gösterilen basın haberinin.
Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ Gaziantep Üniversitesi.
ABS DURAbulls.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Mart DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 Şubat ÜRETİM AB % BAŞ DEĞİŞİM TON AB % BAŞ DEĞİŞİM TON BOĞA ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Sığır Eti Ocak.
PROBLEMLER.
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ.
Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Nisan DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Mayıs Mayıs AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Şubat 2015 ile Ocak-Şubat 2014 kıyaslaması.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Mayıs AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN Aralık Araştırması CANLI HAYVAN Aralık Araştırması.
Staphylococcus Aureus tarafından oluşturulan Mastitis
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 27 Ağustos 2015.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 27 Ağustos AB Üretimleri (Ocak- Haziran 2015’in Ocak- Haziran 2014 ile kıyaslanması) 27 Ağustos Bazı üye devletlerin.
Bir Çiftçinin Mersedes'i
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 6 Kasım DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Kasım AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 22 Ekim AB Üretimleri (Ocak- Ağustos 2015’in Ocak- Ağustos 2014 ile kıyaslanması) 22 Ekim Bazı üye devletlerin.
HastalIktan Arİ İşletmeler ve OnaylI Çİftlİkler
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 17 Eylül Eylül AB ÜRETİMLERİ Bazı üye devletlerin verileri gizlidir ve bu tabloda yer almamaktadır. AB Üretimleri.
OFİS MOBİLYALARI(39) VE AHŞAP MOBİLYA(40) SANAYİİ MESLEK KOMİTELERİ GENİŞLETİLMİŞ ORTAK SEKTÖR TOPLANTISI Prof.Dr K.Hüseyin KOÇ İ.Ü.Orman Fakültesi, Orman.
KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD ( ) SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELER 1.
Nüfus: 38,2 milyon Yüzölçümü: km. kare GSMH: $ 475 milyar (UPF 2005) İhracat: $ 89,3 milyar (2005) İhracat 2005/ İhracat 2004 : 21,1% POLONYA.
1 KKTC Süt İşletmelerine İlişkin Özel Hijyen Kuralları Halil APAYDIN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Ocak AB Üretimleri AB-28 Teslimatları/ Üretim Gelişmeleri (Ocak- Kasım 2015’in Ocak- Kasım2014 ile kıyaslanması)
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 NİSAN AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
Campylobacter jejuni. Campylobacter jejuni Genel Özellikleri  Gram negatif  S veya virgül seklinde basiller  Polar monotrişiyöz flagellaları ile hareket.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 23 Haziran Haziran 2016 Kaynak: Üye Ülkelerin Eurostat, FEGA, AGEA’ya verdikleri bilgiler, Reg:479/2010.1(a)1 AB-28.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Mayıs AB Üretimleri (Ocak-Şubat 2016’nın Ocak-Şubat 2015 ile kıyaslanması) 19 Mayıs Bazı üye devletlerin verileri.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 20 Temmuz 2017.
HARİCİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
4 tane 26 X 4 4 kere x 26 Kaç tane 26 vardır?
Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Ocak 2016.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
Süt Pazar Durumu Brüksel, 22 Ekim 2015.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 18 Mayıs 2017.
Mastitis.
SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ
Organik süt nedir? Organik süt, sentetik kimyasal tarım ilaçları kullanılmadan yetiştirilen yem bitkilerini ile beslenen ve sentetik kimyasallar, hormonlar,
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
Süt Pazar Durumu Brüksel, 17 Eylül 2015.
Sunum transkripti:

2006-2007 Süt Kotaları (ton) Türkiye

Danone Ülkelerinin Çiğ Süt Göstergeleri İnek/Çiftlik Sayısı Verimlilik/İnek (Litre/inek.yıl)

Danone Ülkelerinin Çiğ Süt Göstergeleri Bakteri kalitesi (Litre/inek.yıl)

1. zorluk: Kayıtdışı Çiğ Süt Sektörünün yeniden yapılandırılması Polonya Çek Cum. Macaristan Litvanya Slovakya Letonya Estonya Slovanya Kıbrıs Malta Türkiye Kayıt Dışı Kayıtlı ?

2. zorluk: AB standartında çiğ süt kalitesi (92/46) Konu Bakteri Somatik hücre Antibiyotik Tüberküloz ve enfeksüyoz Süt bekletme ve depolama odası AB düzeni 92/46 <100.000 <400.000 Kabul edilmiyor Serbest Özel Koşullar Polonya Başarı Hikayesi

3. zorluk: Profesyonel Çiğ Süt Üreticiliği – Fransa Örneği

3. zorluk: Profesyonel Çiğ Süt Üreticiliği – Polonya Örneği

TEŞEKKÜRLER

4. zorluk: Rekabetçi ve karlı üretici olmak Western Europe Eastern & Central Europe (ECE) Latin America (100 basis = ECE average)