KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

Bu sözleri hiç duydunuz mu?
Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Soy alguien con quien convives a diario Hergün birlikte yaşadığınız biriyim...
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
Kedilerin görevleri 1.
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
Bir şeyler mi rahatsız etti? Bir problemin mi var…?
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
BOŞANMA SEBEBİ.
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Ilk göz ağrım.
BUGÜN BEN İ M GÜNÜM. YEMEK YEMEGİ ÇOK SEVİYORUM ÇÜNKÜ BENİM BÜYÜMEM İÇİN EN DOĞAL HAKKIM.
İLETİŞİM BECERİLERİ SEMİNERİ
BUGÜN HAYAT ÇOK GÜZEL!.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı
Yavrum ve ben.
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
KABUL EDEMEM.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Amaç, disiplin ve ciddiyet olmadan başarı olmaz. Günümüzde başarısızlığın en büyük sebebi amaçsızlık, disiplinsizlik, tembellik ve.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
İletişim Kaynak Mesaj Kanal Alıcı Kim Ne Söyledi Hangi Yolla Kime
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
SERBEST OKUMA METİNLERİ
Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan önce, Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan.
Ders çalIşmam GEREKTİĞİNDE:
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
BABALAR VE KIZLARI.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
Roméo Sauvé présente.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
BENİM MESLEĞİM NE OLACAK???
Bir Afrika Atasözü.
ÇOCUKTA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
EĞLENCELİ HAYAT BİLGİSİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ HOŞGELDİNİZ.
Tıkır Top
ARKADAŞLIK PROJE SUNUMU
Bir bilgeye sormuşlar:
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
HAYAT CAN DÜNDAR.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
En hızlı koşan aslandan daha hızlı
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
HEDEFLERİ OLANLAR ASLA VAZGEÇMEZLER. Kaliforniya sahilleri, 4 Temmuz 1952 günü sisle tamamen kaplanmıştı. 21 mil batıdaki Catalina adası sahillerinde.
BOŞANMA SEBEBİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
BENİM AFRİKAM Yoksa aslana yem olur.
Sınav Kaygınızı Azaltın
SINAV KAYGISI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER
DUYGULARI İFADE EDEBİLME
n Düzey: n Düzey: Lise 1. Sınıf öğrencileri n Genel Hedef: n Genel Hedef: Karar verme becerisini geliştirmelerini sağlayabilme. n Oturum Sayısı: n Oturum.
ŞAH VE PİYON sesli
1 2 NİÇİN BU SEMİNER... ACABA NELER ANLATILACAK “En İyi Tamir Bakımdır.”
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
DUYGULARIMI KONTROL EDİYORUM
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
Raßi$h-CéM meLeğinden biricik kocasıNa…. oNsuz bir hiç oLduğum insan! Bugün en mutlu günüm.. Seninle ‘kocamla’ beraber geçirdiğim ilk doğum günüm eminim.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez,
KENDİNİ SEV.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Sunum transkripti:

KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR

KENDİMİZİ SEVİP BAŞARILI OLMAK İÇİN ALTIN KURALLAR İnsanlar her zaman sizin zeki,tatlı,komik,başarılı olduğunuzu söyleyebilirler,ancak siz buna gerçekten inanmıyor kendinizi gerçekten sevmiyorsanız söylenenler hiçbir anlam ifade etmez. .

Kural 1 : Devamlı Olumlu Düşüncelere Sahip Olmak Olumsuz Düşünceler Olumlu Düşünceler Bugün yeni bir gün ve her şey daha güzel olacak. “Bunun üstesinden gelebilirim” diyerek korkunun yıkıcı etkilerini ortadan kaldırıyorum. Hayatımdan sorumluyum. Kendi geleceğimi şekillendirebilirim. Hep dünde yaşayarak yarın yakalanmaz. Bugün arkamda “bitirilmemiş işler” bırakarak yarın “keşkelerle” yaşamak istemiyorum. Kendim olmak beni mutlu ediyor. Kendimi seviyorum. Bugün günümde değilim. Moral bozucu bir sabah daha. Aynalara bakmaktan hoşlanmıyorum İşe yaramaz biriyim. Hiç şansım yok. Neye elimi atsam bir aksilik çıkıyor. Keşke hiç doğmasaydım. Her şey kötü gidiyor. Bazen kendimden nefret ediyorum. Neden çalışayım ki, nasıl olsa işe yaramayacak.

Kural 2 : Kendinle Barışık Ol Ancak kendini sever ve bunun sonucunda hayatta her şeyin en iyisine layık olduğuna inanırsan karşılaştığın engellerle baş edebilme gücüne sahip olursun. Eğer kendini sevmezsen ve önemsemezsen kaybetmeyi baştan kabul etmişsin demektir.

Kural 3 : Kaybetmek Diye Bir şey Yoktur Kaybetmek kelimesini lügatınınızdan atın.Sadece oyalanmalar ve küçük dersler vardır. Tekrar tekrar deneyin.

Kural 4 : Bağlılık,Devamlılık,Gönüllülük Hayallerine ulaşmayı kafaya koyanlar genellikle zevkle çalışırlar. Kendisini sever,kimliğiyle övünür ve sorumluluk alırlar. Herşeyden önemlisi sabırlı ve kararlıdır.

Kısa bir hikayeye ne dersiniz? Kural 5 : Değerini Koru İnsan İsterse her durumda değerini koruyabilir. Kısa bir hikayeye ne dersiniz?

Salonda eller tek tek havaya kalkmaya başladı. Meşhur bir hatip konuşmasına 100 dolarlık bir banknotu elinde tutarak başladı. 200 kişilik salonda : “Bu yüz dolarlık banknotu kim ister ?”diye sordu. Salonda eller tek tek havaya kalkmaya başladı. “Tamam ben bu banknotu içinizden birine vereceğim ,ama önce lütfen izin verin bir şey yapayım” dedi ve banknotu buruşturmaya başladı.

Tekrar sordu” Hala kim istiyor. ”. Salonda aynı eller havaya kalktı Tekrar sordu” Hala kim istiyor?”. Salonda aynı eller havaya kalktı. “Pekala şunu yaparsam ne olacak bakalım?”dedi.Banknotu yere attı ve ayakkabısının altında ezmeye başladı .Bir süre sonra eğildi ve parayı aldı.Banknot kirli ve buruş buruş olmuştu.

“Hala isteyen var mı diye sordu.Salonda eller tekrar havaya kalktı. “Arkadaşlar,sanırım hepiniz çok önemli bir ders öğrendiniz.Paraya ne yaparsam yapayım siz hala onu istemeye devam ettiniz,çünkü biliyordunuz ki bu banknot değerinden bir şey kaybetmedi .Hala yüz dolar değerinde bir banknot!”

Her şart altında bizler hala paha biçilmeziz,kendimizi sevmeliyiz! İşte hayatımızda bunun gibi çok defa verdiğimiz kararlar yüzünden ya da karşı karşıya geldiğimiz durumlar yüzünden yere düşeriz,çiğneniriz,üstümüz başımız kirlenir,çamur oluruz.Ama başımıza gelenler ya da gelecekler ne olursa olsun değerimizi asla kaybetmeyiz .Kirli ya da temiz buruşuk ya da ütülü olalım fark etmez. Her şart altında bizler hala paha biçilmeziz,kendimizi sevmeliyiz!