IQ ve EQ Evliliğinin daha üçüncü yılında karısı, arkadaşlarına "hissettiği sevgi açlığından söz etmeye başlamıştı. Aşk evliliği olarak başlayan ilişki,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
Advertisements

Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
MEKTUP SESLİ.
Müzik: Andrea BOCELLI.
duyduğunu anlayabilmesi için basit bir yöntem önermiş;
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Her bildiğini söyleme, ama
GENÇLERDE ÖZGÜVEN GELİŞİMİ.
Sesli İzleyin Yazıyı Derleyen : Ahmet Yıldırım Resim Seçici ve Slayta Uyarlayan: Soylutuna.
ﻙ Çikolata Hakkında Gerçekler.
KİŞİNİN ZEKASI PARMAK İZİ KADAR EŞSİZDİR.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
aynı anda aynı sessiz geceye doğru “içim sıkılıyor” demişizdir …
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
ÖZGÜVENİ GELİŞTİREN ETKENLER
Aşk ve arkadaşlık....
Mutlu olmak için atılacak 10 adım
EŞ SORUNLARI EŞ SORUNLARI HAYATIN İÇİNDEN PSİKOTERAPİ MERKEZİ.
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
Entellektüel Bayanlar İçin Bir Çift, haftasonunda balık avlayabilecekleri bir göle giderler.
Prof.Dr.Erdal ATABEK SEVGİYE YER KALMADI
HAYATIN HER ANINDA BİR MATEMATİK / MANTIK GİZLİDİR……
ÜSTÜN YETENEKLİLER EĞİTİM MERKEZİ. Misyonumuz Hedef kitlesindeki öğrencilerden zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda.
KİŞİSEL GELİŞİM.
AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM.
UNUTMA Ki ….
Öyle bir yaşam sürdür ki; Yazanı bilinmiyor...Hazırlayan: Koray K.
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
Wolfgang Amadeus Mozart
KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI
UZAKLIKLAR KÜÇÜK SEVGİLERİ YOK EDER,
Anneler Anneler ANNELİK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER ANNELİK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER ♫ Lütfen sesi açıp tıklayınız...!
Bir erkeğin düşünsel yeteneği, estetik birikimleri ne olursa olsun, hayatta durduğu kat, içine doğduğu kattır, tanıdığı ilk kadının, annesinin onu bıraktığı.
BAKIŞBAKIŞ AÇISIAÇISI. Arjantinli ünlü golfçu Robert Vincenzo yine bir ödül kazanmış, ödülünü alıp kameralara poz vermiş. Ardından kulübüne uğramış, eşyalarını.
Kurbağanın Hikayesi ... Hayatın Dersi N. 1
Maaş Teoremi.
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm. Tekrar 8 yaşın tüm sorumluluklarını kabul etmeye hazırım.
Arkadaşlık Haftası Ask ve arkadaslık bir gün yolda karşılaşırlar aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen.
Öğrendim ki; kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız
Lider dediğin… Sesli İzleyin….
Bir bilge adam öğrencileriyle otururken demişki;"Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar,ne zaman ortalık aydınlar?"
SINAV KAYGISINI NASIL YENERİZ ?
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
.Evde bir değişiklik yapmaya kalktığımda, her şeyin düşünülenden iki misli daha pahalıya geldiğini ve iki misli daha uzun zaman aldığını öğrendim. Yaş:
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
ERGENLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ VE SORUNLARI
Yüküm ağır,çok yorgunum, Gel birde sen yorma! Olan oldu giden gitti,
Yürekten gelir hani Duygular. Satırlara dökmek istersin
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
1.Yaş, kilo ve boy dahil tüm işe yaramaz rakamları unut. Bırakın bunlara doktorlar üzülsün. Onlara bunun için para ödemiyormusun?
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
D İ KKA T EKS K L Ğ Dikkat Eksikliği/Hiperaktivite Bozukluğu olan çocuklar 3 gruba ayrılır: a) Hem dikkat sorunları hem aşırı hareketlilik ve dürtüsellik.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
Mutlu olmak için atılacak 10 adım Bitki büyütün, sevdiklerinizle sohbet edin, her gün kahkaha atın basit yöntemle mutlu olunabileceğini kanıtlayan.
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
Manavgat RAM Yetenek : Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan ve doğuştan gelen güç, kapasite Yaratıcılık : Bir şeyi herkesten farklı yollarla.
ERGENLİK.
IQ ve EQ Evliliğinin daha üçüncü yılında karısı, arkadaşlarına "hissettiği sevgi açlığından” söz etmeye başlamıştı. Aşk evliliği olarak başlayan ilişki,
Temel Eğitimde Değerler Eğitimi
Her bildiğini söyleme, ama
ÖĞRENME VE ÖĞRETMENİN KURAMSAL TEMELLERİ
KİŞİNİN ZEKASI PARMAK İZİ KADAR EŞSİZDİR.
Alıştırma Hocası: Mr.Muhittin KAHVECİ.  Aile psikolojisi; birey, eş ve ailelerin ilişkilerinde yaşadığı duygu, düşünce ve davranışlara odaklanır. Ve.
AİLEDE İLETİŞİM.
Altı Şapkalı Düşünme Tekniği
Entellektüel Bayanlar İçin
Sunum transkripti:

IQ ve EQ Evliliğinin daha üçüncü yılında karısı, arkadaşlarına "hissettiği sevgi açlığından söz etmeye başlamıştı. Aşk evliliği olarak başlayan ilişki, beşinci yılına varmadan çatırdamaya başladı. Karısına koştuğu şart şuydu: "Seninle evli kalmamı istiyorsan yemeğim üç öğün, düzenli olarak odama gelecek. Benden dostluk veya yakınlık beklemeyeceksin. Bunlardan şikayet de etmeyeceksin!" Do you Yahoo!? Yahoo! Mail - now with 250MB free storage. Learn more.

Evlilik 11 yıl sürdü. Boşanmanın ardından çocuklarından ayrılmanın üzüntüsü ve aşırı çalışma, beraberinde şiddetli bir mide ülseri getirdi. Hastalığı sırasında kendisiyle ilgilenen kuzeniyle bir mantık evliliği yaptı. Ama sürekli başka kadınlarla kısa ilişkiler kurdu. Duygusal hayatında gerçekten mutlu olduğu uzun bir dönem yaşamadı. Zaman zaman bu yüzden fiziksel sağlığını da kaybetti. Dünyanın belki de gelmiş geçmiş en zeki adamından bahsediyoruz: Albert Einstein'dan!

IQ'su sıradan insanlarla karşılaştırılamayacak kadar yüksek bir dahi IQ'su sıradan insanlarla karşılaştırılamayacak kadar yüksek bir dahi! Nobel Fizik Ödülü sahibi. Keman çalan, mükemmel satranç oynayan, üstün bir beyin. EQ, yani "Emotional intellegence" (duygusal zeka) dersen, görünüşe bakılırsa yerlerde sürünüyor! Einstein‘in yaşadığı yıllarda daha bu ayırım yapılmamıştı tabii. Şimdilerde ise hangisinin daha önemli olduğu tartışılıyor: "IQ sizi okuldan mezun eder, EQ ise hayattan!" deniyor. Tanıma göre EQ duygularınızı ve iletişimi hayatta ne kadar doğru kullandığınızı ölçer. Başkalarının duygularını anlama, yaratıcılık, esneklik, dayanıklılık, stresle mücadele, liderlik vasfı, konsantrasyon, kendinizle ve diğer insanlarla ilişkilerinizle ilgilenir.

IQ ise malum, öğrenme ve anlama yeteneğini, mantık yürütme, bilgiyi kullanma, soyut düşünce ve analitik yetenekleri ölçer. Yani televizyonun düğmesini açamayan anneannenin, insanları nasıl bu kadar iyi tanıdığı ve ev içi kavgaları nasıl bu kadar beceriklilikle sakinleştirebildiğini bu şekilde açıklıyoruz. Veya tam tersi, doktora sahibi insanların bazı tartışmalar sırasında nasıl kendilerinden geçip kabalaşabildiklerini. Ya da çocuklarını niye berbat yetiştirebildiklerini... Veya evlilik programlarında avuç avuç EQ'suz insanın nasıl birbirine girip gözyaşlarına boğulduklarını. IQ'ları ne durumda, onu tartışmıyoruz bile zaten!

Diğer byEFSaNE PPS Sunumlar için buraya TIKLAYIN Uzmanlar EQ'nun zamanla geliştirilebileceğini, ama muhtemelen eğitiminiz sırasında okul ve aile tarafından ihmal edilmiş olduğunu söylemekteler. Zeka ne işe yarar? Para kazanmaya mı? İnsanlığa hizmet etmeye mi? Ünlü olmaya mı? Mutlu olmaya mı? İnsan kendini bile mutlu edemiyorsa, akıllı olmanın kime ne faydası var. Görünüşe bakılırsa, gelecek yıllar EQ yılları olacak. 'Einstein vari' dahilerse, duygusal zekalarını yükseltmek üzere psikolog psikolog dolaşacaklar! Diğer byEFSaNE PPS Sunumlar için buraya TIKLAYIN