DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK VE DERS SEÇİMİ ŞEHİTKAMİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Advertisements

MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
YENİ SINAV SİSTEMİ Sınav = YGS.
ANKARA ŞEVKET RAŞİT HATİPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
2012 YGS-LYS S İ STEM İ 1. ADAYLARIN YERLEŞTİRME PUANLARI HESAPLANIRKEN 1. VE 2. SINAVLARDAKİ BAŞARILARI DİKKATE ALINACAK YENİ SİSTEM İLE SINAVSIZ GEÇİŞ.
10 Soruda Meslek Seçmek İHLAS EĞİTİM KURUMLARI REHBERLİK SERVİSİ
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
DERS-ALAN SEÇİMİ 9. sınıfın sonunda seçilecek dersler, öğrencilerin ileride yapacakları meslek tercihlerinde etkili olacaktır. Lisede elde ettikleri.
SEYREK VİLLAKENT ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
Y L Y L G Y G Y S YGS LYS YGS NEDİR? SÜRE: 160 SORU, 160 DAKİKA SINAV TARİHİ : 24 MART HAM PUAN : En küçük 100, en büyük 500 ham puan olacak. TEK SORU.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
İZMİR ANADOLU LİSESİ 9. SINIFLAR DERS SEÇİMİ.
ORTAÖĞRETİMDE DERS SEÇİMİ.
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
İlgiler ve Meslekler MURAT FİDAN MÜDÜR YARDIMCISI
YGS / LYS SİSTEMİ SİNAN KAYMAK REHBER ÖĞRETMEN.
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ÜNİVERSİTEYE. BİZ KİMİZ… TÜRKÇESOSYALMATFEN Soru=160 Dk. Konular lise-1 ağırlıklıdır.
1 YGS Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı LYS Lisans Yerleştirme Sınavı.
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
Lisans yerleştirme sInavLARI
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
2014 SINAV SİSTEMİ.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
PSİKOLOJİK DANIŞMAN PINAR ATAKUL 2012 ÖSYS ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ.
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
SINAV SİSTEMİ ( YGS / LYS).
 Diploma notları 50 ile 100 puan arasında olacaktır.Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanırken diploma notları 5 ile çarpılacak ve OBP 250 ile 500 arasında.
LYS - YGS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2010 yılında kapsamlı olarak değiştirilen üniversiteye giriş sınavları;
YGS-LYS SUNUMU.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
YGS / LYS 2013 SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ… Muammer İNCEBİZ Rehber Öğretmen
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ
? YGS-LYS NEDİR.
REHBERLİK SERVİSİ İLKNUR AKMAN.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
2011 YENİ SINAV SİSTEMİ. YENİ SİSTEM NELER GETİRDİ 2010 Yılından itibaren uygulanacak olan sınav sistem iki aşamalı olarak gerçekleşecek Yılından.
YGS-LYS.   ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVI 2 AŞAMALI BİR SINAV SİSTEMİNDEN OLUŞMAKTADIR.  YGS 1 OTURUM DA, LYS İSE 5 OTURUMDA YAPILMAKTADIR.
Üniversiteye Hazırlık Öğrencisinin Velisi Olmak
DERS SEÇİMİ VE ÖNEMİ VELİ SUNUMU
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KARS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DERS SEÇİMİ YGS LYS CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ BAŞARI, SİZİNLE BAŞLAR BAŞARI, SİZİNLE BAŞLAR Başarılı insan ; olumlu düşünmeyi uygular Başarılı insan.
ÖSYS BİLGİLENDİRME YGS LYS OÖBP.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE PUAN VE BÖLÜM SİSTEMİ. 1.YGS ( Yüksek Öğrt. Geçiş Sınavı ) + 2.LYS ( Lisans Yerleştirme + Sınavı ) 13 Mart ayında yapılacak Tek oturumda.
(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
PROF. DR. SAİME İNAL SAVİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Daire Başkanı Saadet İLBAY.
(ÖĞRENCİ SEÇME ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ)
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
(ÖĞRENCİ SEÇME ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ)
TERCİH.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Seçmelinin devamı

Ders Seçimi MADDE 11 – Kurulca kabul edilen haftalık ders çizelgelerinde belirtilen seçmeli dersler ile açıklamaları ders kesiminden önce okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur. Veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin işbirliği ile ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar öğrencilerin derslerini seçmeleri sağlanır. Seçilen dersler, öğrenci veya velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir. Ancak, öğrencinin isteği ve okulun şartları göz önünde bulundurularak ders yılının ilk haftası içinde de ders seçiminde değişiklik yapılabilir. (Değişiklik 04/09/2010-27692 RG)

Seçmeli Dersin Eğitim- Öğretime Açılması MADDE 12 – Seçmeli bir dersin okutulabilmesi için en az 10 öğrenci tarafından seçilmesi gerekir. Ancak, okulun imkânlarının uygun olması durumunda, il ya da ilçe millî eğitim müdürünün onayı ile en az 6 öğrencinin seçtiği dersler de okutulabilir. Özel ortaöğretim kurumlarında öğrenci sayısının 10'dan az olması durumunda il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı aranmaz. (Değişiklik 04/09/2010-27692 RG)

MF-1 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları BÖLÜM E.S. Aktüerya Bilimleri 4 Astronomi ve Uzay Bilimleri Finans Matematiği İlköğretim Matematik Öğretmenliği İstatistik İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Matematik Matematik Mühendisliği Matematik Öğretmenliği 5 Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Matematik-Bilgisayar

MF-2 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları BÖLÜM E.S. Bahçe Bitkileri 4 Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bitki Koruma Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Biyoloji Biyoloji Öğretmenliği 5 Fen Bilgisi Öğretmenliği Fizik Fizik Öğretmenliği Kimya Su Ürünleri Mühendisliği Süt Teknolojisi Tarım İşletmeciliği Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Zootekni

MF-3 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları BÖLÜM E.S. Beslenme ve Diyetetik (Fakülte) 4 Biyokimya Biyoteknoloji Diş Hekimliği 5 Ebelik (Fakülte) Eczacılık Ergoterapi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte) Genetik ve Biyoinformatik Genetik ve Biyomühendislik Gerontoloji Hemşirelik (Fakülte) Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Moleküler Biyoloji ve Genetik Odyoloji Tarımsal Biyoteknoloji Tarla Bitkileri Tıp 6 Veteriner

MF-4 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları - 1 BÖLÜM E.S. Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 Endüstriyel Tasarım Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği (M.T.O.K.) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) Enformasyon Teknolojileri Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri Fizik Mühendisliği Bilgisayar-Enformatik Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Fakülte) Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği Gemi ve Yat Tasarımı Biyomühendislik Biyosistem Mühendisliği Geomatik Mühendisliği Cevher Hazırlama Mühendisliği Gıda Mühendisliği Çevre Mühendisliği Güverte (Fakülte) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Fakülte) Harita Mühendisliği Deri Mühendisliği Havacılık ve Uzay Mühendisliği Elektrik Mühendisliği Hidrojeoloji Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği İç Mimarlık Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) İmalat Mühendisliği Elektronik Mühendisliği İmalat Mühendisliği (M.T.O.K.) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği İnşaat Mühendisliği Endüstri Mühendisliği İnşaat Mühendisliği (M.T.O.K.) Endüstri Sistemleri Mühendisliği İşletme Mühendisliği Endüstri Ürünleri Tasarımı Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği

MF-4 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları - 2 BÖLÜM00 E.S. BÖLÜM Jeofizik Mühendisliği 4 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları Jeoloji Mühendisliği Nükleer Enerji Mühendisliği Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Orman Endüstrisi Mühendisliği Kimya Mühendisliği Orman Mühendisliği Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Otomotiv Mühendisliği Kimya ve Süreç Mühendisliği Otomotiv Mühendisliği (M.T.O.K.) Kimya-Biyoloji Mühendisliği Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Kontrol Mühendisliği Peyzaj Mimarlığı Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Pilotaj Maden Mühendisliği Polimer Mühendisliği Makine Mühendisliği Raylı Sistemler Mühendisliği Makine Mühendisliği (M.T.O.K.) Seramik Mühendisliği Makine ve İmalat Mühendisliği Sistem Mühendisliği Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Şehir ve Bölge Planlama Malzeme Mühendisliği Tarım Makineleri Mekatronik Mühendisliği Tarımsal Yapılar ve Sulama Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.) Tekstil Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Uçak Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (M.T.O.K.) Uzay Mühendisliği Meteoroloji Mühendisliği Yazılım Mühendisliği Mimarlık Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) Mücevherat Mühendisliği  

TM-1 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları BÖLÜM E.S. Bankacılık (Fakülte) 4 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (Fakülte) Bankacılık ve Finans (Fakülte) Tarım Ekonomisi Bilgi ve Belge Yönetimi Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Tekstil Tasarım Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Turizm İşletmeciliği (Fakülte) Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (Fakülte) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Fakülte) Ekonometri Turizm ve Otel İşletmeciliği (Fakülte) Ekonomi Turizm ve Otelcilik (Fakülte) Ekonomi ve Finans Uluslararası Finans (Fakülte) Girişimcilik Uluslararası Girişimcilik İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Uluslararası İşletme İktisat Uluslararası İşletme Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte) Uluslararası İşletmecilik İşletme Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret İşletme Enformatiği Uluslararası Lojistik İşletme-Ekonomi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Fakülte) Lojistik Yönetimi Uluslararası Lojistik Yönetimi Maliye Uluslararası Ticaret (Fakülte) Muhasebe ve Finans Yönetimi Uluslararası Ticaret ve Finans Muhasebe ve Finansal Yönetim (Fakülte) Uluslararası Ticaret ve Finansman Pazarlama (Fakülte) Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Fakülte) Sağlık İdaresi Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Sağlık Kurumları Yöneticiliği (Fakülte) Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Sağlık Yönetimi (Fakülte) Yönetim Bilimleri Programları Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (Fakülte) Yönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte) Sigortacılık ve Risk Yönetimi (Fakülte)  

TM-2 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları BÖLÜM E.S. Aile ve Tüketici Bilimleri 4 Avrupa Birliği İlişkileri Bilim Tarihi Eşit Ağırlıklı Programlar Hukuk Kamu Yönetimi Küresel ve Uluslararası İlişkiler Sınıf Öğretmenliği Siyaset Bilimi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği

TM-3 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları BÖLÜM E.S. Antropoloji 4 Arkeoloji Çocuk Gelişimi (Fakülte) Felsefe Felsefe Grubu Öğretmenliği 5 Grafik İnsan ve Toplum Bilimleri Klasik Arkeoloji Moda ve Tekstil Tasarımı Prehistorya Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Psikoloji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Sanat ve Sosyal Bilimler Programları Seramik Sosyal Hizmet (Fakülte) Sosyoloji

TS-1 ve TS-2 Puan Türünde Öğrenci Alan Lisans Programları BÖLÜM E.S. P.T Arkeoloji ve Sanat Tarihi 4 TS-1 Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı TS-2 Basın ve Yayın Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Coğrafya Hititoloji Coğrafya Öğretmenliği 5 Kürt Dili ve Edebiyatı Film Tasarımı Rekreasyon Yönetimi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Sanat Tarihi Gazetecilik Sanat ve Tasarım Yönetimi Görsel İletişim Sanat Yönetimi Görsel İletişim Tasarımı Sümeroloji Halkbilim Tarih Halkla İlişkiler Tarih Öğretmenliği Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Fakülte) Türk Dili ve Edebiyatı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği İletişim Türkçe Öğretmenliği İletişim Bilimleri İletişim Sanatları İletişim Tasarımı İletişim Tasarımı ve Yönetimi İletişim ve Tasarım Medya ve Görsel Sanatlar Medya ve İletişim Medya ve İletişim Sistemleri Radyo ve Televizyon Radyo, Televizyon ve Sinema Reklam Tasarımı ve İletişimi Reklamcılık Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Sinema ve Televizyon Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Türk Halkbilimi Yeni Medya