Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

Ey kahraman Türk kadını,
ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
CUMHURİYET BAYRAMI HAZIRLAYAN VE SUNAN TALAT TANJU ŞENTÜRK
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir
Ne senden vazgeçeriz ATAM , Ne senin eserinden...
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BAYRAMLARIMIZ.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
Hazırlayan: Şenel Akbaş
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
Dr. Cengiz ÖZDİKER.
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı nasıl başlattığını anlatalım
ATATÜRK ve İLKELERİ Cumhuriyetçilik:

ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
ATATÜRK’Ü ANLAMAK. ATATÜRK’Ü ANLAMAK.
Cumhuriyet Yeni Türk devletinin önder inkılapçılık bilime lider komutan devlet adamıdır. askeri siyasibağımsızlık.
Öğretmenler Günü.
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
ATATÜRKÇÜLÜK.
TOPLUMSAL BARIŞ.
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
Bizim Gezegenimiz.
Sunum transkripti:

Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI DİNÇMAN

ATATÜRK, neden Türk Milletinin tam bağımsızlığı için çalıştı; bu ideale neden hayatını vakfetti ? Çünkü STRATEJİK KONUMU DOLAYISIYLA, ÜLKEMİZİN GERÇEK ANLAMDA DOSTUNUN OLMAYACAĞININ bilincindeydi... ATATÜRK, neden Türk Milletinin tam bağımsızlığı için çalıştı; bu ideale neden hayatını vakfetti ? Çünkü STRATEJİK KONUMU DOLAYISIYLA, ÜLKEMİZİN GERÇEK ANLAMDA DOSTUNUN OLMAYACAĞININ bilincindeydi...

KURTULUŞ SAVAŞI RUHU -bir anlamda- ATATÜRK’ün TÜRK ULUSU’NA MİLLİ EGEMENLİK KAZANDIRMA PROJESİNİ hayata geçirmesine olanak tanımış, BÜYÜK ÖNDERİN bunu gerçekleştirebileceğini pratikte de görmesini sağlamıştır. KURTULUŞ SAVAŞI RUHU -bir anlamda- ATATÜRK’ün TÜRK ULUSU’NA MİLLİ EGEMENLİK KAZANDIRMA PROJESİNİ hayata geçirmesine olanak tanımış, BÜYÜK ÖNDERİN bunu gerçekleştirebileceğini pratikte de görmesini sağlamıştır.

diyordu ATATÜRK. diyordu ATATÜRK.  , Fransız Muhabir Maurice Pernot’ya Demeç. “...eğer bazen ihtiyatkar hareket ediyorsak, aşırı ölçüde şüpheli davranıyorsak, bize çok pahalıya malolan hürriyetimizi kaybetmek hususundaki korkumuzdandır. Bu hürriyetin bir küçük kısmını sakat etmektense, hepsini birden feda etmeyi tercih ederiz..”  “...eğer bazen ihtiyatkar hareket ediyorsak, aşırı ölçüde şüpheli davranıyorsak, bize çok pahalıya malolan hürriyetimizi kaybetmek hususundaki korkumuzdandır. Bu hürriyetin bir küçük kısmını sakat etmektense, hepsini birden feda etmeyi tercih ederiz..” 

Mustafa Kemal ATATÜRK döneminde Türk Ulusu için TAM BAĞIMSIZLIK, kişisel ve toplumsal onurun, mutluluğun ve özsaygının simgesiydi. Mustafa Kemal ATATÜRK döneminde Türk Ulusu için TAM BAĞIMSIZLIK, kişisel ve toplumsal onurun, mutluluğun ve özsaygının simgesiydi.

Çünkü büyük önder bize, TÜRK’ÜN ASLA BAĞIMLI YAŞAMADIĞINI ve YAŞAYAMAYACAĞINI, tüm davranışlarıyla hissettiriyordu. Çünkü büyük önder bize, TÜRK’ÜN ASLA BAĞIMLI YAŞAMADIĞINI ve YAŞAYAMAYACAĞINI, tüm davranışlarıyla hissettiriyordu.

ATATÜRK YANIMIZDAYKEN, BAĞIMLI YAŞAMAKTANSA, ÖLMEYİ SEÇEBİLECEK KADAR CESURDUK. ATATÜRK YANIMIZDAYKEN, BAĞIMLI YAŞAMAKTANSA, ÖLMEYİ SEÇEBİLECEK KADAR CESURDUK. Çünkü “YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” ilkesinden ödün vermeksizin, yurdunu savunan ve özgürlüğünden vazgeçmemek için cihana meydan okuyan bir liderimiz vardı... Çünkü “YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” ilkesinden ödün vermeksizin, yurdunu savunan ve özgürlüğünden vazgeçmemek için cihana meydan okuyan bir liderimiz vardı...

“Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Bağımsızlığımızı silahla savunmanın ötesine geçmemizi isteyen bir ÖNDERİMİZ vardı bizim. Her alanda, özellikle de ekonomik anlamda egemenlik öngörürdü ÜLKEMİZ için... Bilirdi ki, EKONOMİK BAĞIMSIZLIK, DİĞERLERİNİN DE GÜVENCESİDİR. Bağımsızlığımızı silahla savunmanın ötesine geçmemizi isteyen bir ÖNDERİMİZ vardı bizim. Her alanda, özellikle de ekonomik anlamda egemenlik öngörürdü ÜLKEMİZ için... Bilirdi ki, EKONOMİK BAĞIMSIZLIK, DİĞERLERİNİN DE GÜVENCESİDİR.

1922 yılında BÜYÜK ÖNDER bu gerçeği aşağıdaki sözlerle dile getiriyordu: 1922 yılında BÜYÜK ÖNDER bu gerçeği aşağıdaki sözlerle dile getiriyordu: “Tam bağımsızlık ancak EKONOMİK BAĞIMSIZLIKLA mümkündür.” “Tam bağımsızlık ancak EKONOMİK BAĞIMSIZLIKLA mümkündür.”

Nitekim bugün BAĞIMSIZLIĞIMIZA YÖNELİK TEHDİT, sadece silahla giderilebilecek nitelikte değildir. Nitekim bugün BAĞIMSIZLIĞIMIZA YÖNELİK TEHDİT, sadece silahla giderilebilecek nitelikte değildir. Özellikle de GENÇLİĞİN BUNU ALGILAYIP DEĞERLENDİRECEK kapasiteye ulaşması gerekiyor.

Günümüzde Türk Ulusu’nu, içinde bulunduğu uyuşukluktan kurtarabilecek tek şey, kasıtlı olarak zedelenmek istenen ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ’ nin özellikle de ÇOCUK VE GENÇLERE yeniden kazandırılmasıdır. Günümüzde Türk Ulusu’nu, içinde bulunduğu uyuşukluktan kurtarabilecek tek şey, kasıtlı olarak zedelenmek istenen ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ’ nin özellikle de ÇOCUK VE GENÇLERE yeniden kazandırılmasıdır.

Ülkemizde, DÂHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLAR tarafından, “ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNDEN UZAK GENÇLİK” için şuurlu çaba sarfedildiği bir gerçektir. Ülkemizde, DÂHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLAR tarafından, “ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNDEN UZAK GENÇLİK” için şuurlu çaba sarfedildiği bir gerçektir.

Ancak ben, bu yoldaki faaliyetleri tekrar tekrar sıralama kısır döngüsünden bir adım ileri gidip, “ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM?” sorusunun yanıtına gelerek, bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum: Ancak ben, bu yoldaki faaliyetleri tekrar tekrar sıralama kısır döngüsünden bir adım ileri gidip, “ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM?” sorusunun yanıtına gelerek, bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum:

DEĞERLERİ OLAN ve BU DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN GENÇLERİ DESTEKLEYELİM. DEĞERLERİ OLAN ve BU DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN GENÇLERİ DESTEKLEYELİM.

Karamsarlıktan arınıp, DİKKATLE VE UMUTLA GÖZLEMLERSEK, çevremizde BÖYLE AYDINLIK GENÇLERİN DE VAROLDUĞUNU fark ederiz. Onların yanında yer alalım ve çabalarını azımsamadan COŞKUYLA DESTEKLEYELİM. Karamsarlıktan arınıp, DİKKATLE VE UMUTLA GÖZLEMLERSEK, çevremizde BÖYLE AYDINLIK GENÇLERİN DE VAROLDUĞUNU fark ederiz. Onların yanında yer alalım ve çabalarını azımsamadan COŞKUYLA DESTEKLEYELİM.

Faturayı ezberci eğitim sistemine kesip, suçu üçüncü şahıslara atarak rahatla(ma)maktansa, ÇOCUK ve GENÇLERE okul dışındaki hayatta, ARAŞTIRMAYI ve ÖĞRENMEYİ öğretelim. Faturayı ezberci eğitim sistemine kesip, suçu üçüncü şahıslara atarak rahatla(ma)maktansa, ÇOCUK ve GENÇLERE okul dışındaki hayatta, ARAŞTIRMAYI ve ÖĞRENMEYİ öğretelim.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, CUMHURİYET ve CUMHURİYETE İLİŞKİN TEMEL DEĞERLERE gençlik tarafından sahip çıkılabilmesi için; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, CUMHURİYET ve CUMHURİYETE İLİŞKİN TEMEL DEĞERLERE gençlik tarafından sahip çıkılabilmesi için; BU HAZİNELERİMİZİN, GENÇLİĞİN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNDE DAHA DA ÖNEMLİSİ, RUHLARINDA ANLAM TAŞIMASI GEREKİR.

Marka giyinip, lüks/rahat/özgür yaşamak dışında düşünceleri olmayan BİR NESİL YETİŞMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN; onlara, VAROLUŞLARININ ANLAMI OLAN bu hazineleri derinlemesine tanıtalım. Marka giyinip, lüks/rahat/özgür yaşamak dışında düşünceleri olmayan BİR NESİL YETİŞMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN; onlara, VAROLUŞLARININ ANLAMI OLAN bu hazineleri derinlemesine tanıtalım.

BEN ATATÜRK’ Ü, OKUDUKÇA VE BU GÜZEL ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINI ANLADIKÇA, DAHA ÇOK SEVDİM. BEN ATATÜRK’ Ü, OKUDUKÇA VE BU GÜZEL ÜLKE İÇİN YAPTIKLARINI ANLADIKÇA, DAHA ÇOK SEVDİM.

Türk Gençliği de onunla bütünleşebilme yolunda, öncelikle ATATÜRK’ ü ders kitaplarının ötesine geçerek tanımaya yöneltilmelidir. Türk Gençliği de onunla bütünleşebilme yolunda, öncelikle ATATÜRK’ ü ders kitaplarının ötesine geçerek tanımaya yöneltilmelidir.

Çünkü ATATÜRK’ ü TANIMAK, TÜRKİYE’yi anlamaktır... Çünkü ATATÜRK’ ü TANIMAK, TÜRKİYE’yi anlamaktır...

Hep birlikte ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ’ni TÜRK GENÇLİĞİ’ne, ATATÜRK GENÇLİĞİ’ne anlatalım. Hep birlikte ULUSAL BAĞIMSIZLIK BİLİNCİ’ni TÜRK GENÇLİĞİ’ne, ATATÜRK GENÇLİĞİ’ne anlatalım. HAYDİ !

İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232)