1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ 2011-2013 Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULUSLARARASI EĞİTİM SİSTEMİ
Advertisements

DE NASIL VERİLİR ? DİPLOMA EKİ ÇALIŞTAYI
BOLOGNA SÜRECİ UYUM ÇALIŞMALARI Prof. Dr. Süheyda ATALAY 5-6 Mayıs 2010 İzmir.
© 2011 IFRS Foundation 1 IFRS for SMEs Konu 2.5(b) Test ve Tartışma Varlıklar Bölümler 14 &15.
Sustainable Developement & International Perspective in School Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (
TED ANKARA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ
BOLOGNA SÜRECCİNİN TÜKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ
Fakültelerimiz nasıl birer doktor mezun etmeyi uygun görmektedir? The medical school faculty must define the objectives of its educational program. (LCME.
AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANI FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tanınma / AKTS ve DE 7 Mayıs 2012 Prof. Dr. Lerzan.
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL ZİYARET VE
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
İstanbul Teknik Üniversitesi
ERASMUS GÜZ TOPLANTISI Diploma Eki Çalıştayı Prof. Dr. Süheyda Atalay 5 Kasım 2010 ERZURUM.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı BOLOGNA SÜRECİ 2014 ve SONRASI DÖNEMİ (YAYILIM, UYGULAMA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TANINMA) 22.
ECTS/DS ETİKETİ BAŞVURULARI ve DEĞERLENDİRME Yrd. Doç. Dr
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
YURT DIŞINDA ÖĞRENİM Ertan Pekşen KOU Müh. Fak Jeofizik Müh. Bölümü
Mind, Brain, Education together for a more ` humanistic approach ` to education Dr Tokuhama-EspinosaDr. Siva Kumari, Dr Yong Zhao Sir Ken Robinson.
U LUSLARARASI Ö ĞRENCI DEĞIŞIM VE UYGULAMALI SEKTÖR EĞİTİMİ P ROGRAMLAR I.
ÖĞRENCİ İŞ BAŞVURU FORMU (STUDENT JOB APPLICATION FORM) FORMU DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR / POINTS FOR CONSIDERATION WHEN FILLING OUT THIS FORM.
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
Eğitimde Yeniden Yapılanma
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Building Mutual Trust Between the Labour Market and Education Panel Session.
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Reach customers with Mobile Search Network.
AKTS ve DE Etiketleri Müracaatları için Program Bazında Yapılacak Çalışmalar Hazırlayanlar:Dr. Ali Osman KURT Dr. Nesrin KENAR Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü.
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
/ 141 Yrd. Doç. Dr. Turan SET Atatürk University Medical Faculty, Erzurum QUALİTY CIRCLES
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Improving.
COMPANY Veritabanı Örneği (Gereksinimler)
Kampanyanızı optimize edin. Görüntülü Reklam Kampanyası Optimize Edici'yi Kullanma Display Ads Campaign Optimizer. Let Google technology manage your diplay.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Technical Assistance for Increasing Primary School Attendance Rate of.
EXPRESSING AGREEMENT AND DISAGREEMENT
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
BOLOGNA SÜRECİ 01 Temmuz 2011 – Giresun. BOLOGNA SÜRECİ - TARİHÇE  25 Mayıs 1998: Sarbonne Ortak Deklerasyonu  19 Haziran 1999: Bologna Deklarasyonu.
BOLOGNA- BERGEN SOCRATES/ERASMUS ECTS/DİPLOMA EKİ Avrupa Birliği Sürecinde Eğitim ve Öğretmen Avrupa Birliği Sürecinde Eğitim ve Öğretmen.
COMPE 341 Database Design and Management
Onur Görür Ürün Grubu Pazarlama Müdürü Microsoft Türkiye.
ISE Senior Project Fall 2015.
Database for APED Büşra Bilgili | Emirhan Aydoğan | Meryem Şentürk | M. Arda Aydın COMPE 341.
INFORMED CONSENT Assist.Prof.Dr. Mehmet KARATAS Dept. of History of Medicine & Ethics.
S ÜLEYMAN Ş AH ÜN İ VERS İ TES İ DERS KAYIT İŞ LEMLER İ / COURSE REGISTRATION PROCESS.
21/02/2016 A Place In My Heart Nana Mouskouri « Istanbul « (A Different Adaptation)
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
Bologna Sürecinde Marmara Üniversitesi
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Öğrenmede yetişkinleri ne güdüler? Developed with the support of the EU Leonardo.
Kalite Güvencesi ve ECTS G.Ü.ADEK Eğitim Komisyonu.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
AVRUPA BİRLİĞİ GUNDTVİG ÖĞRENME ORTAKLIĞI ‘ALTIN ÇOCUKLAR ALTIN EBEVEYNLER’ PROJESİ EUROPEAN UNION GRUNDTVIG LEARN PARTNERSHIP GOLDEN PARENTS FOR GOLDEN.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
Running a complex system requires attentions to too many details, requiring a different knowledge and training.
Practice your writing skills
CHAPTER Section 1.1 What Is Entrepreneurship? Section 1.2 Characteristics of an Entrepreneur Introduction to Entrepreneurship.
DISCUSSION
CHILD PORNOGRAPHY IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Cambridge IGCSE® Cambridge IGCSE:
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
ETwinning Nedir?. Türkiye’de 81 ilin katılımıyla yürütülen 1.Projemiz.
We are pleased to welcome you to the opening ceremony of
“Differentiation for making a positive Difference!!!!”
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tanınma / AKTS ve DE Prof. Dr. Lerzan ÖZKALE Bologna Uzmanı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de Uygulanması Projesi Prof. Dr. Mehmet Durman 01 Mart 2013, İTÜ, İstanbul

The preamble published on the European Commission. Each Diploma Supplement must include the following eight sections: 1. Information identifying the holder of the qualification 2. Information identifying the qualification 3. Information on the level of the qualification 4. Information on the contents and results gained 4.1 Mode of study: 4.2 Programme requirements: 4.3 Programme details (e.g., modules or units studied), and grades/marks/credits: 4.4 Grading scheme and, if available, grade distribution guidance: 4.5 Overall classification of the qualification (in original language): 5. Information on the function of the qualification 6. Additional information 7. Certification of the supplement 8. Information on the national higher education system DIPLOMA SUPPLEMENT TEMPLATE

3 Where available, provide details of the learning outcomes, knowledge, skills, competencies and stated aims and objectives associated with the qualification. This information, which relates to outcomes rather than procedures of learning, will increasingly be the key basis on which qualifications are assessed. If applicable, provide details of the regulations covering the minimum requirements to secure the qualification, e.g. any compulsory components or compulsory practical elements, whether all elements have to be passed simultaneously, any thesis/dissertation regulations etc. Include details of any particular features that help define the qualification, especially information on the requirements for successfully passing it. Prog. Öğrenme Çıktıları Program Amaç ve Hedefleri Asgari Mezuniyet Koşulları Asgari Başarı Koşulları DIPLOMA SUPPLEMENT 4.2 Programme requirements:

Programme Requirements:  Graduation Requirements: - GPA or CGPA, Work Placement, Thesis, etc...  Programme Aims & Objectives:  Programme LOs: DIPLOMA SUPPLEMENT 4.2’de Verilmesi Önerilen Bilgiler

5 DE ETİKETİ ALAN ÜNİVERSİTELER 4.2’de Verilen Bilgiler

6

7

8

9  DE örneklerine bazı üniversitelerin web sayfalarından ulaşmak çok zor, bazılarında (DE Etiketi almış olanlar da dahil) ise örnek verilmemektedir.  Bazı üniversiteler, DE Etiketi almış olmalarına rağmen halen ücret talep etmektedir.  DE’nin 4.2 bölümüne (Programme Requirements) ilişkili olarak: o DE Etiketi almış olan üniversitelerin büyük çoğunluğunda PÇ’ları verilmemektedir. Buna AKTS Etiketi almış olan üniversitelerin önemli çoğunluğu dahildir. o Program Amaç ve Hedefleri ile PÇ arasından ilişkilendirme zayıftır. o PÇ ifadeleri, PÇ’nın yazılması için belirlenmiş genel kurallara uymamaktadır. o PÇ’nın TYYÇ Düzey Tanımlayıcıları ile ilişkilendirilmesi zayıftır. o İngilizce ifadeler açık ve anlaşılabilir değildir. TESPİTLER VE İYİLEŞTİRMEYE AÇIK ALANLAR

10 Teşekkür ederim...

11

12

13

14