SORGUDUR HAYATIM Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz MARVAN OĞUZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

1 yaşınızdayken 2 yaşınızdayken 3 yaşınızdayken
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Bir Kuruluş Öyküsü.
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
Hazların peşinde koşmaktan Nice tükenmiş sevdalarda, G ö n ü l h i ç y o r u l m a d ı s e v m e k t e n v e " s e n i s e v i y o r u m " d e m e k t.
AŞK YARASI SESLİDİR.
Hissedebiliyorum... lüzümsuz konuşmalara gebe bu gece, hissedebiliyorum, kıracaksın beni yine, biliyorum ama istiyorum. sıradanlıktan geçiyorum, sıradışılık.
Benim biricik Canım Babacığım
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
Ilk göz ağrım.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
P a z a r S a b a h l a r ı.
Sunu: akie
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Unutma. UNUTMA. SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA....
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
Kıl Beni Ey Namaz !.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
KANARIM… ERKAN İNAY 2010 İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
ş i i r : T ü l i n H a t i p o ğ l u Aşk'a Sitem (I)
Güvenin Yitirilmesi... Sesli İzleyin.
TÜRKÇECİNİN AŞKI Sevgilim( ) Zamirlerin isminin yerini tutamayacağı bir gecedeyim( ) Her şey karanlık ve darmadağın. En kral yapıbilimci gelse yine de.
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
Mazi Kalbimde Yaradır Sesli Dinleyiniz.
AŞKLaRıM.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
"Neden saklambaç oynamıyoruz?"
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer. GELMEZMİYİM BEN? Seyhan Süzer.
Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
Gidiyorum ben... Bugüne kadar yaşanılanlardan ne artmışsa Alarak sessizce içime... Aramayın, ve istemeyin beni Hiç öpmeyin artık Işığa pusu kurmuş alnımdan!
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Sonbaharımsın Artık
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
Turgay - Ama belliydi böyle olacağı Nicedir başlamıştı belirtiler: Yolda çocuklar "Amca şu topu atıversene” diye seslendiklerinde.
SES BİLGİSİ.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
BIRAK GEL HER ŞEYİ BEN KAÇIP GİTMEYE HAZIRIM
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Yalnızlığa Çağrı Namusum üzerine yemin ederim,bu şehri bu evleri bu sokakları sevmiyorum. Tiksiniyorum bu iğrenç kalabalıktan,yalnızlığı özlüyorum. Yalnızlıkta.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
GiTTiĞiN YeR.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM
SeNDeN SoNRa.
slayt geçişini kendi haline bırakınız…
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Aşkın Karanlık Metali İ stersen Hiç Başlamasın Melis Beril Yemişçi LP5.
Haberin Var mı? Haberin Var mı? Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla.
İLKYARI BİTTİ; HAYAT : 1 BEN : 0.
Sunum transkripti:

SORGUDUR HAYATIM Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz MARVAN OĞUZ

SORGUDUR HAYATIM MARVAN OĞUZ

İlk düşünemediklerim yıllar sonra düşüncelerimi sorgulayan asıl düşündüklerim oldu şimdi… Hayatım ilk sevincimle başladı İlk heyecanım, İlk uykusuzluğum ve ilk sabırsızlığımdı… Ama birileri beni bu yaşıma kadar getireceği de Ama birileri beni bu yaşıma kadar getireceği de belliydi böyle olacağı… belliydi böyle olacağı… Yazgıdır, başlamıştı ilk adımları: Yazgıdır, başlamıştı ilk adımları: Okulda arkadaşlar “ Hey bize şarkı söylesene"diye Okulda arkadaşlar “ Hey bize şarkı söylesene"diye alaycasına takıldıklarında alaycasına takıldıklarında paniklenmiştim önce... paniklenmiştim önce... Sonra, ‘’Ayağımda kundura’’yı ardından ‘’Devlerin aşkı büyük olur’’ şarkılarını söyledim artık aşklarda deniz kaptanına benzeyen bir dev oluverdim.

Kimi zaman olmadık kavgalarda yargılandım kimi zaman kavgaları içerleyip gururumdan acılarımı yüreğime bastım ama ; Hayatım buradan kaçamak yapmadım... Alışık olduğum gürültünün, yatağımda üstüme serdiğim yalnızlığın ve adını bilemediğim bir başka garipliğin artık arkadaşıydım… O zaman bizim mahallede namı salınmış yiğitler vardı ve ben hep o mahallede zavallıyken bir yiğit olmayı düşledim… Yıllardır odamın camına yazdığım “ Çocukluğumdan sonra gençliğim var " hayallerine göğsümü kabartmaya başlamışım kendi kendime…

Artık imkansızlara özlemlerime kavuşmağa yüzümü çevirmişim. Hayatımın önlenemez sorgusuna girmişim, yola koyulmuşum... Yüreğimin derinliklerinde BEN- ONLAR çekişmesi başladı; Biri gömleğimden diğeri saçlarımdan çekti bir başkası yerlerde süründürdü, yoluma kocaman hayatı atıverdi… İlk soyunduğum an yüzümü aynalar görmesin istedim. Utandıklarımı göz yaşlarımla örtüm sonra benim annem adıma ağıt yakmış dinlemişim..

Nasıl oldu anlamadan beynime çözümsüz bir denklem kurdum. Mahalleden giriş çıkışları komşuların gözünden almaya başladım. Sözde benim halimi görmesinler diye çare bulmuşum… Mahallenin yiğitlerinden olmuşum. Her yanımda KAHPE KADIN Pankartlarıyla adıma nam salmışım haberim yok. "Hayatımın bir başka sorgusunu da alnıma kırmızı leke olarak sürmüşüm Birileri beni buralara kadar getirdi.Hayatın soğukluğunu,büyümenin dayanılmaz ağırlığını ve sahipsiz kalmanın çaresizliğini öğretti. Bu benim annem olmamalıydı…

Şimdi ki halimde, kimbilir kaç kez çocukluğumu geri gelsin dilemişim. Kimbilir kaç kez ayağımda kundura kaç kez devlerin aşklarında küçük kalmayı yeğlemişim… Ve boynumu bükük kılmışım hayatımın sorgularında.. Güvenin satın alındığı sokaklarda,bedenlerin sarhoş olduğu masalarda ve yatakların şarap içtiği otellerde adı şanı ünlü olmuşum… Bir saatlik şu kadara bir gecelik şu kadara anlaşılan sermaye kalmışım... Yaşıyorum yaşamak buysa ; Birileri artık ölümü anlatsın istemişim...

Hep bir yerde umut var dendi inandım. Umutsuzluğumla tırnakladığım geleceğimi.Artık herkesin bedeninde kokusu dolaşan umut tacirlerin fiyatı olan sermayesi kalmışım… Şimdi, Hayatımın yarı yolundayım. Geçmişimi önüme almayı düşündüm... Ben herkese kendimi anlattım herkes bana zevki sefasını anlattı... Boynuma taktığım incilerimi, kollarıma dizdiğim altınlarımı ve bankada yazdığım hesaplarımı teklif ettim. Kimse kişiliğimi bana bağışlamayınca herkesin ayaklarına yığılıp gitmişim…

Hayatın akışını izlerken ben akışının gerisinde kalmak istemedim.. Mesleğimin sahtekarı olmayım diye... Verdikçe huyumdan, özümden ve varlığımdan daha da ödüllü olmuşum... Ne var ki herşey bir anlık ve sadece para... Ben para, hayatım para, bedenim para ama tertemiz aşkıma para karıştırmamışım... Bazen bedeli ödenmedi mutluluklarımın bazen sorgulanmadı sabahlanan gecelerim… Asıl kimliğimden önce hiç kişiliğim sorulmadı. Benim üzüntüm buydu… Geceleri gözlerime yazan yalnızlığı ve karanlığın bastığı yerde hep annemi yaşadım.Sıla mı kalmış, hasret mi kalmış yoksa namus davası mı yazılmış Anlamadan kendi kendime töre cezası vermişim…

Çıldırmışım,ağlamışım yırtınmışım olmadı... Dost aramışım arkadaş bakmışım sevgili dilemişim olmadı… Bileğimi kesmişim zehir içmişim kendimi asmışım olmadı… Loş sokaklara ayyaşlara köpeklere bedenimi sunmuşum... Şimdi ; Son düşündüklerim yıllar sonra düşüncelerimi sorgulayan asıl düşündüklerim oldu... Hayatım son üzüntümle sona yaklaştı. Son heyecanım, Son uykusuzluğum son sabırsızlığımdır…

B i r i l e r i b e n i b u h a l i m e k a d a r g e t i r d i. B ö y l e o l a c a ğ ı b e l l i y d i. K a d e r d i r, s o n l a n d ı s o n a d ı m l a r ı ; M a h a l l e d e i n s a n l a r ‘ ’ B a n a d a v e r s e n e ‘ ’ d i y e e z e r c e s i n e p e ş i m e d ü ş t ü k l e r i n d e ; K o r k m a d ı m p a n i k l e n m e d i m. Ç ü n k ü a l ı ş m ı ş ı m … A s ı l ş i m d i a n n e m a d ı m a a ğ ı t y a k s ı n.. ! MARVAN OĞUZ