Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇİZMELİ KEDİ Füsun FEYZİFAR.
Advertisements

Kurt ile Tilki.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HANSEL VE GRATEL.
SESLİ GAZİ ÇİFTLİĞİNDE DOLAŞIP HAVA ALIRKEN OLDUKCA YAŞLI BİR KADINA RASTLADIK. ATATÜRK ATTAN İNEREK BU İHTİYAR K K K KADININ YANINA SOKULDU. MERHABA.
DİLİMİZDE İKİ TÜRLÜ “DE” VARDIR:
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
BİLMECELER  .
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
"ALLAH" DEMEK.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
bir varmış bir yokmuş bir ormanda ağustos böceği ve karınca varmış.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir zamanlar bir ağaç varmış
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
SERBEST OKUMA METİNLERİ
ZARF (BELİRTEÇ).
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
HİKMET SIRMA.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
HİLALKENT 125. YIL İLKÖĞRETİM OKULU 2
ELMA Al elma, sulu elma. Öyle güzel dalda durma, Alır seni yerim.
YEŞİM ÇAKIR 8/A 535.
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
ASLAN’IN SARAYI Aslan ormandaki hayvanları SARAYINA DAVET ETMİŞ HEM ONLARLA TANIŞMAK HEMDE ORMANIN SORUNLARINI KONUŞMAK İSTİYORMUŞ.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
BİR KADIN GİTTİĞİNDE....
Türk şiirinin günümüzdeki en önemli adlarından Birhan Keskin’in Jane Birkin’in Arabesque albümündeki enstrümental parça She Left Home’dan (2002) esinlenerek.
İKİ MÜHENDİS İki mühendislik ögrencisi kampus içerisinde yürürken biri diğerine sorar, - Bu muhteşem bisikleti de nereden buldun ? Diğeri cevap verir,
HAYATIN ANLAMI.
İndim kuyu dibine sildim süpürdüm silkildim çıktım.
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Minik serçe Poppi’nin en iyi arkadaşı,karşı tepedeki kardan adamdı.
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Bir varmış, bir yokmuş…Evvel zaman içinde Kırmızı Başlıklı Kız ailesi ile birlikte ormanda mutlu bir şekilde yaşarmış.Ormanın diğer ucunda ise anneannesi.
Hızlı Okuma
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
DÜZENLİ OLMAK.
Adların Yerini Tutan Sözcükler
CÜMLENİN ÖZELLİKLERİ VE NOKTALAMASI. Yarın gittim ama dün de seni arayacağım. Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı? Niçin güzelce yemeye ve gezmeye aradı?
Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış.
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ Erhan KESKİN. Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş kırmızı başlıklı kızı,annesi bir parça pas-ta vererek, hasta ninesinin or-
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
Kaya atlar ne yer. Leyla atlar ot yer. Kaya itler ne yer
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Bir varmış bir yokmuş. Çok eski zamanlarda, Çocuklar Ülkesi’nde, masal anlatan bir dede varmış. Çocuklar ona “Masalcı Dede” derlermiş. Masalcı Dede, her.
Metinleri Okuyalım.
Hızlı Okuma.
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
Kişisel gelişim : Bir hikaye yengeç sepeti
Canım babannem Seni çok seviyorum canım babannem Sen çoooooook iyisin canım babannem seni ben çok seviyorum.
Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
TATİLİMTATİLİM Bilgisayar oynadım kitaplarımı okudum tamam bitti.
Sunum transkripti:

Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi kurabiye yapmış. Bir sepete koymuş. Kırmızı başlıklı kıza babannesine götürmesini söylemiş.

Kırmızı başlıklı kız ormanda giderken bir kurt görmüş Kırmızı başlıklı kız ormanda giderken bir kurt görmüş. Kurt ona demiş ki; “Nereye gidiyorsun küçük kız?” Kırmızı başlıklı kız; “babanneme gidiyorum” demiş. Kurt; “Sepetinde ne var?” diye sormuş. Kırmızı başlıklı kız; “kurabiye var.” Kurt; “Sen kısa yoldan git, ben uzun yoldan gideyim.” Kırmızı başlıklı kız; “Tamam.” demiş.

Kurt onu kandırmış aslında Kurt onu kandırmış aslında. Kurt kısa yoldan gidecekmiş, kırmızı başlıklı kız uzun yoldan gidecekmiş. Kurt, kırmızı başlıklı kızın babannesinin evine önce varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi “Ne oluyor?” demiş. Kurt sesini çıkartmadan bir lokmada babannesini yutmuş.

Kurt kırmızı başlıklı kızın babannesinin giysilerini giymiş, yatağına yatmış. Sonunda kırmızı başlıklı kız babannesinin evine gelmiş. Kapıyı tıklatmış. “ Tık tık tık” Kurt; “Kapı açık gir.” demiş.

Kırmızı başlıklı kız içeri girmiş Kırmızı başlıklı kız içeri girmiş. Kırmızı başlıklı kız “Babanne senin gözlerin neden bu kadar büyük?” demiş. Kurt; “Seni daha iyi görebilmek için.” demiş. Kırmızı başlıklı kız; “Senin burnun neden bu kadar büyük?” demiş Kurt; Seni daha iyi koklayabilmek için.” demiş

Kırmızı başlıklı kız; “Senin ağzın neden bu kadar büyük?” Kurt; “Seni daha iyi yiyebilmek için.” demiş Kırmızı başlıklı kız; “Aaaa; imdat!” demiş Ve kapıyı açıp koşarak gitmiş. Kurt onun arkasından gitmiş. Onları bir avcı görmüş.

Hemen tüfeğini alıp, kurdu vurmuş. Kurt bayılmış. Avcı, kırmızı başlıklı kızın babannesini kurdun karnından çıkarmış. Kırmızı başlıklı kız ve babannesi sarılmışlar. Avcı, kırmızı başlıklı kız ve babannesi taş toplayıp kurdun karnına koymuşlar. Kurt yolda giderken ölmüş. Bu masal da burda bitmiş.