HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK 9968055 KADİR HASKIRIŞ 20000448.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

Sesinden Tanıyabilir miyiz ?
HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
Canlı nedir?Cansız nedir?
Canlılar.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
CANLILAR CANLILAR CANLILAR
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
Hayvanlarda Beslenme Yaşadıkları Yerler
hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716
YİYECEKLER HAYVANLAR.
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ KONU ADI: ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR HAZIRLAYANLAR:
HAZIRLAYANLAR SEFER ATASOY ALİ ALAN HÜSEYİN TOSUN ADEM ALBAYRAK.
Çevremizdeki Canlılar-Hayvanlar
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
TC. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 186 İLKNUR BEKTAŞ 201 SELDA AKAY 3-C CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
Ülkü yılmaz füsun kayaoğlu D.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
İNSAN VE ÇEVRE Hazırlayan: FATİH BAYTOZ
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLAR
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
Çevremizdeki Canlılar
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
Hazırlayan: Selin Şahin
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
HAYVANLAR ALEMİ.
Canlıların Dünyasını Gezelim Tanıyalım
İnsanlar neden hayvanlar grubuna girer?
Canlılar Nasıl Beslenir ?
HAZIRLAYAN VOLKAN İYİTOĞLU.
HAYVANLAR.
Hazırlayan: Yadikar Bağçeli-Ayten Adalı_s2
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
HAZIRLAYAN ADI - SOYADI :SUZAN PINAR AKÜLKE SINIF-NO:3-C /
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
Çevremizdeki Canlılar
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
HAZIRLAYAN ÇİMEN HASGÜL.
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
Canlıların Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
YAŞADIĞIMIZ YER       Bütün canlıların yaşamak için bazı temel  ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlardan biri de barınma ihtiyacıdır. Her canlının sağlıklı.
Canlılar Dünyasını Gezelim, Tanıyalım
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLARI TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI TANIYALIM
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
H AYVANLARDA Ü REME, B ÜYÜME, G ELIŞME Aydın ZEYFEOĞLU.
DERS: FEN BİLİMLERİ ÜNİTE: 5 CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
Canlıların Çeşitliliği
CANLILAR YAĞMUR CANLI VE BİTKİLER  İnsan doğada tek başına değildir. Çevremize baktığımızda bizimle birlikte iç içe yaşayan başka insanlar görürüz.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
Canlılar.
Sunum transkripti:

HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK 9968055 KADİR HASKIRIŞ 20000448

ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR

1.BİTKİLERDE BÜYÜME ÜNİTEMİZİN KONULARI 1.HAYVANLAR CANLIDIR A. HAYVANLAR 1.HAYVANLAR CANLIDIR 2. HAYVANLARIN ÇEŞİTLİLİĞİ 3.HAYVALARIN ÖZELLİKLERİ B. BİTKİLER 1.BİTKİLERDE BÜYÜME 2.BİTKİLERİN YETİŞTİĞİ ÇEVRE C. HAYVAN VE BİTKİLERİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ

A. HAYVANLAR 1.Hayvanlar Canlıdır Çevremizde çeşitli varlıklar vardır.Bunların bir kısmı canlıdır.Hayvanlar çevremizdeki canlı varlıklardandır.

2. Hayvanların Çeşitliliği Çevremizdeki kedi,köpek,koyun,inek,at gibi hayvanlar memeli hayvanlardır. Bazı hayvanlarda uçabilir.bunlar leylek,karga,serçe gibi kuşlardır.

3.Hayvanların Özellikleri Ben güvercinim 3.Hayvanların Özellikleri Balıklar akarsu,göl ve denizlerde yaşar. Kurbağalar yaşamlarını suda ve karada sürdürür. Yılan, kertenkele, kaplumbağa gibi sürüngenler genellikle sıcak yerlerde yaşar. Leylek, karga, güvercin gibi kuşlar karada barınır ve çoğalırlar. Ben kurbağayım Ben kaplumbağayım

Atmaca, kartal gibi yırtıcı kuşlar et yiyerek beslenir. Ben et yerim. Doğurarak çoğalan hayvanlar memelidir. Bazıları karada bazıları suda yaşamlarını sürdürürler. Kedi, köpek, koyun, inek,at gibi hayvanlar karada yaşarlar. Biz karada yaşarız.

Vişne B. BİTKİLER Çevremizde canlı ve cansız çeşitli varlıklar vardır. Bitkiler çevremizdeki canlı varlıklardandır. Limon Elma Ben mısırım Muz

1.Bitkilerde Büyüme Bitki tohumlarını ıslak pamuk arasında yada toprakta çimlendire biliriz. Çimlenme için su, ısı ve hava gereklidir.

2. Bitkilerin Yetiştiği Çevre Bitkiler değişik ortamlarda yetişir. Buğday, arpa, yulaf, mısır gibi bitkiler tarlalarda yetiştirilir. Çam, köknar, ladin gibi ağaçlar ormanlarda yetişen bitkilerdir.

C. HAYVAN VE BİTKİLERİN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ Hayvan Ve Bitkilerin Yaraları İnsan hayatında hayvanların ve bitkilerin önemli bir yeri vardır. Besinlerimizin büyük bir bölümünün kaynağı hayvan ve bitkilerdir.

Hayvan ve Bitkilerin Önemi Doğa bir bütündür.Doğadaki tüm canlılar birbirine muhtaçtır.İnsanlar, doğadaki bitki ve hayvanların korunmasına öncelik vermelidirler. Kaplan Kelebek Köpek Ben karıncayım

Hayvan ve Bitkilerden Gelebilecek Zaralar Yakın çevremizde bulunan bazı hayvanlar bize zarar verebilir. Sivrisinek sıtma, tahtakurusu ve fareler veba hastalığı mikrobunu taşırlar. Çevremizdeki bazı bitkiler zararlıdır.Bir kısım mantarlar zehirlidir. Isırgan otlarına dokunulduğunda vücudumuzu kaşındırır ve kızartır. Ben kemiririm... Ben kaşındırırım

DEĞERLENDİRME 1.Aşağıdakilerden hangisi karada yaşayan hayvanlardan değildir? A) A) İnek B) Kaplumbağa C) Balık D) Kedi B) C) D) 2.Aşağıdakilerden hangisi suda yaşayan hayvanlardan değildir? A) Balık B) Yunus C) Balina D) At C) A) B) D) 3. Aşağıdakilerden hangisi uçan kara hayvanlarındadır? A) Leylek B)Yılan C) Kertenkele D) Köpek D) B) C) A)

4. Aşağıdakilerden hangisi et yiyerek beslenenlerden değildir? A) Kartal B) Atmaca C) Aslan D) İnek C) D) A) B) 5. Aşağıdakilerden hangisi sürünerek hareket eden hayvanlardandır? A) A) Yılan B) Kuş C) Kedi D) Aslan D) B) C) 6. Aşağıdakilerden hangisi tarlalarda yetişen bitkilerden değildir? A) Buğday B) Arpa C) Mısır D) Çam C) D) B) A)

7. Aşağıdakilerden hangisi ormanlarda yetişen bitkilerdendir? A) Havuç B) Elma C) Zambak D) Çam A) B) C) D) 8.Aşağıdaki bitkilerden hangisi zararlıdır? A) Marul B) Ispanak C) Isırgan otu D) Maydanoz B) D) A) C)

CEVAPLAR 8)ISIRGAN OTU 1)BALIK 2)AT 3)LEYLEK 4)İNEK 5)YILAN 6)ÇAM 7)ÇAM

AFERİN !

İYİ DÜŞÜN