VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE ETKİN ÖĞRENME YOLLARI
Advertisements

Yeni Sınav Sistemi (OGES)
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
  VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Alaattin SEMİZ Rehberlik Servisi.
Verimli Ders Çalışma F.N.Ç.A.L. REHBERLİK SERVİSİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
Verimli Ders Çalışma Teknikleri 1.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
DÜZENLİ DERS ÇALIŞMA ALIŞKANLIĞI NASIL KAZANDIRILIR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE ETKİN ÖĞRENME YOLLARI
Psi.Danışman Uğur DENİZ
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ HOŞGELDİNİZ.
ETKİLİ ve VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ÖĞRENCİ SUNUMU
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK İSTİYORUM!!!
GÜVERCİNLİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Ardahan Rehberlik Araştırma Merkezi
ATATÜRK İLKOKULU Rehberlik Servisi
AYAZMA İLKOKULU Rehberlik Servisi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
BAŞARININ ALTIN KURALLARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ  Psikolojik ve sosyal yönden uygun bir ortamda daha önceden hazırlanmış bir plan dahilinde psiko-fizik enerjiyi yoğunlaşarak.
KENDİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
HOŞGELDİNİZ 2 3 Ders Çalı ş ma İ le İ lgili Yakınmalar Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum…
ORTAKLAR LİSESİ REHBERLİK HİZMETLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ. SIZLERDEN BEKLENTILER  Ana, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı.
Verimli ders çalışma, amaç ve öncelikleri belirleyerek, uygun teknikleri kullanarak ve zamanı verimli kullanarak yapılan çalışmadır.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA. VERİMLİ BİR ÇALIŞMA İÇİN NELER YAPMALIYIZ? Öncelikle çalışma planı yapılmalıdır. Çünkü çalışma planı hangi gün hangi dersi.
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA. BUNLAR SİZE UYAR MI???
NOT TUTMA.
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
PROFİLO İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA TEKN İ KLER İ HAZIRLAYAN ŞULE NUR ÇAKIR.
VERİMLİ ÇALIŞMA YOLLARI
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SUNUMU
MERVE AKKAFA. Her çalışma bir amaca yönelik olmalıdır. Bu amaçlar, bir problemin çözümünü öğrenmek, bir yazıdaki ana düşünceyi bulabilmek vs. olabilir.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ GAP Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi
VERİMLİ VE ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ CUMHURİYET İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Fahri TEKİNOL PSİKOLOJİK DANIŞMAN
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
VerİMLİ DERS ÇALIŞMA NEDİR?.
Sunum transkripti:

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ REHBER ÖĞRETMEN Senem ARIK

Verimli çalışmanın yolları nelerdir? Verimli çalışmamızı engelleyen sebepler nelerdir? Unutmamamız gerekenler.

VERİMLİ ÇALIŞMANIN YOLLARI NELERDİR? Bir Amaç Belirlemek Planlı Çalışmak Zamanı Etkin Şekilde Değerlendirmek Verimi  Engelleyen Etmenleri Yok Etmek Çalışma Ortamını İyi Seçmek

VERİMLİ ÇALIŞMANIN YOLLARI NELERDİR? Ders Çalışırken Aynı Anda Birden Fazla İş Yapmamak Not Tutmak Diğer Kaynaklardan Yararlanmak Etkili ve Verimli Okumak  Tekrarlar Yaparak Unutmayı Önlemek

Amaç Plan Liseye gitmek Okulunu bitirmek Tekrar Sınıfı geçmek Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Problemin çözümünü öğrenmek Yazıdaki ana düşünceyi bulmak Sınıfı geçmek Okulunu bitirmek Liseye gitmek

Amaç Nasıl? Ne zaman? Nerede? Plan Tekrar Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Nasıl? Ne zaman? Nerede?

Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Öğrenciler bedensel, zihinsel, duygusal yapıları, ilgileri ve yetenekleri bakımından birbirlerinden farklıdırlar. Ders çalışmak için gerekli gücün toplanabilmesi bakımından eğlenmeye ve spora da zaman ayrılmalıdır.

Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Yatakta, koltukta ve divanda uzanarak çalışmak, dikkatin toplanmasını güçleştirecektir.

Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Anlatılanlar öğretmenin ağzından çıktığı gibi değil, anlaşıldığı gibi yazılmalıdır.  Öğretmenin anlattığı konunun ana fikri ve anlamları kavranıncaya kadar beklenilmelidir.  Zamanın çoğu yazmakla değil, dinlemekle, fikirleri kavramaya çalışmakla geçmelidir.  Konu; grafik, şekil, istatistik vb. bilgilere dayalı olarak anlatılıyorsa notlar arasına bunlarda alınmalıdır.  Önemli fikir ve paragrafların aynen yazılmasında fayda vardır.  Yazıların düzgün ve okunaklı olmasına önem verilmelidir. Önce müsvette yapma, sonra temize çekilme yoluna gidilmelidir.

Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Basılı öğrenme araçlarından yararlanmada çizelge grafik, harita ve resimlerin özel bir önemi vardır.

Amaç Plan Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Vakit geçirmek amacıyla bir hikaye veya roman okurken okuma hızı oldukça yüksek olabilir. Ama okuma yorum yapma, eleştirme özet çıkarmak için yapılıyorsa okuma hızı yavaş olmalıdır.

Amaç Günlük Tekrar Haftalık Tekrar Aylık Tekrar Plan Tekrar Zaman Çalışma Ortamı Not Tutmak Kaynaklar Verimli Okumak Tekrar Günlük Tekrar Haftalık Tekrar Aylık Tekrar

VERİMLİ ÇALIŞMAMIZI ENGELLEYEN SEBEPLER NELERDİR? Gözleri yapılmayan işlere çevirmek, Müzik eşliğinde çalışmak, Zorlanılan derslerin dışlanması, Aşırı kaygı(güvensizlik), Yatarak(uzanarak)çalışmak, Çalışma anında hayallere dalmak, Çalışmayı tamamlamadan bırakmak, Arkadaşlara “hayır!” diyememek, Televizyona takılıp kalmak,

Dersler, konular hakkında yetersiz bilgi sahibi olmak, Düzenli tekrarlar yapmamak, Plansız, programsız çalışmak, Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak, Zamanı denetleyememek, Yanlışlardan ders almamak,noksanları gidermemek, Sınav bilgi ve tekniklerini yeterince bilmemek, Motivasyon noksanlığı, isteksizlik.

UNUTMAMAMIZ GEREKENLER Hiçbir zafere çiçekli yoldan gidilmez. Başarının en kolay ve kısa yolu çalışmaktır! Eğer bugün için bir şey yapmadım demek istenmiyorsa, yarın için plan yapıp,uygulanmalı. Önceden ne kadar çalışılacağı belirlenmezse, çalışma sonunda çok az şey hatırlanır! Uyku saatinde iyi uyunmalıdır ki, ders saatinde uykulu olunmasın.

Dinlediğiniz için teşekkür ederim... Rehberlik Servisi Faaliyetlerimizi Takip Etmek İçin http://omerakkanatybo.meb.k12.tr