KÜLTÜRÜ YAPILAN BALIKLARDA KİTLESEL ÖLÜMLERİN MUHTEMEL NEDENLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çıkarımsal İstatistik
Advertisements

Maddenin Yapısı ve Özellikleri
TAM SAYILAR.
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Canlı Yemler
BİYOLOJİK AZOT GİDERİM PROSESLERİ
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SU KALİTE KRİTERLERİ
Ekosistemde Madde Döngüsü
ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ve GENİŞLETİLMESİ
İzotoplar   İZOTOP JEOKİMYASI, “JEOKRONOLOJİK” VE “JEOKİMYASAL” OLMAK ÜZERE İKİ ANA UYGULAMA ALANINA SAHİPTİR. “JEOKRONOJİK” OLARAK KAYAÇ VE MİNERAL YAŞLARININ.
Standart Normal Dağılım
Tanımlayıcı İstatistikler
Akışkanlar ve Reaksiyonlar
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye’de değişik iklim tipleri ve Yeryüzü şekillerinin farklılığına bağlı olarak farklı farklı hayvancılık.
BİLEŞİKLER VE FORMÜLLERİ
Normal Dağılım.
STANDART SAPMA ARAŞ.GÖR. MURAT TANDOĞAN
KÖMÜRLERDEKİ ANORGANİK BİLEŞENLER
Bölüm 2: KİRCHHOFF YASALARI
ATIKSU ARITIMI Prof.Dr.Ayşenur Uğurlu.
İstatistikte Bazı Temel Kavramlar
HAVUZ SUYU KİMYASI KİMYA Y. MÜH. ERDİNÇ İKİZOĞLU
Ekosistemlerde Madde Döngüsü
MADDE DÖNGÜSÜ Canlıların yaşamında büyük önem taşıyan su, karbon, azot, fosfor gibi maddeler, canlı ve cansız çevre arasında dolaşım halindedir. Bazen.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Nutrient Parametrelerinin Nitratlara Odaklı Bir Analitik.
Değişkenlik Ölçüleri.
TOPRAK OLUŞUMUNDA AŞINMA, AYRIŞMA VE BİRLEŞME OLAYLARI
Source:
OLASILIK ve KURAMSAL DAĞILIMLAR
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
BİLEŞİKLER İki ya da daha fazla maddenin belli oranda kimyasal olarak birleşmeleri sonucu oluşturdukları yeni, saf maddeye bileşik denir.
DEĞİŞKENLİK ÖLÇÜLERİ.
Örneklem Dağılışları.
İLERİ ARITMA SİSTEMLERİ
Tanımlayıcı İstatistikler
REAKTÖRLER İçinde kimyasal veya biyolojik reaksiyonların gerçekleştirildiği tanklara veya havuzlara reaktör adı verilir. Başlıca dört çeşit reaktör vardır:
Uygulama 3.
İLERİ ARITMA SİSTEMLERİ
Örneklem Dağılışları ve Standart Hata
Güven Aralığı.
ARITILMIŞ SULARIN ENDÜSTRİ VE TARIMDA KULLANILABİLİRLİĞİ - ARITILMIŞ SUYUN KALİTE KONTROL ANALİZLERİ İZÇEV A.Ş. Çevre Laboratuvarı Sulama Suyu Kalite Kriterleri.
Çıkarsamalı İstatistik Yöntemler
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri, ANOVA Mann-Whitney U Testi Wilcoxon İşaretli Sıra Testi Kruskal Wallis.
SU KALİTESİ KİMYASAL İZLEME EBRU DOĞANAY EYLÜL 2015 Daire İçi Eğitim.
Tarımsal üretimde yüksek verim elde etmek için gübre uygulamaları zorunluluk olarak görülmektedir. Ancak uygulanan gübrelerin miktarları, çeşitleri ve.
Düzgün Elektiriksel Alan ve Sığa. Elektrik alan, =0 Uzaydaki bir noktadaki Elektrik alan vektörü, o noktaya konulan artı bir deneme yüküne etkiyen elektrik.
Sedimantolojik olarak; tane boyu 4m’ un altında olan partiküllerdir.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
BİRİKTİRME.
Sensör Karakteristikleri
3. Hipergeometrik Dağılım
Merkezi Eğilim Ölçüleri
İç sular Zoo bentozu Ders Doç. Dr. Utku Güner
Tek ve İki Boyutta Hareket
Merkeze Yayılma Ölçüleri
DEĞİŞKENLİK ÖLÇÜLERİ.
B- Yaygınlık Ölçüleri Standart Sapma ve Varyans Değişim Katsayısı
STANDART PUANLAR * Z Puanı * T Puanı.
POPULASYON PARAMETRELERİ
Tıp Fakültesi UYGULAMA 2
TOPRAK OLUŞUMUNDA MEYDANA GELEN KİMYASAL OLAYLAR
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
Protein Metabolizması 2 -Üre Siklusu-
ANALİTİK KİMYA DERS NOTLARI
3-B SINIFI BİR DÖNEMİ DAHA BİTİRDİ. ACISIYLA, TATLISIYLA VE TUZLUSUYLA GEÇTİ.
KEMOSENTEZ. KEMOSENTEZ Kemosentez: Kimyasal Enerjinin kullanılmasıyla inorganik maddelerden organik maddeler üretilmesine kemosentez adı verilir.
TRİGONOMETRİ. 1-AÇI,YÖNLÜ AÇI, YÖNLÜ YAYLAR A- Açı: Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının birleşim kümesine ‘açı’ denir. Bu ışınlara açının kenarları,
TARIM EKONOMİSİ İSTATİSTİĞİ
JEM 361 ÖZEL MİNERALOJİ.
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYELERİN ATIKSU VE TEMİZ SU TESİSLERİNDE KULLANILAN ONLINE ÖLÇÜM CİHAZLARI Murat SÖNMEZ Mart 2019.
Sunum transkripti:

KÜLTÜRÜ YAPILAN BALIKLARDA KİTLESEL ÖLÜMLERİN MUHTEMEL NEDENLERİ

Salinite dağılımlarından dalyandan denize giren tatlı suyun Güllük körfezini saat yönünün tersi yönde dolandığı anlaşılmaktadır. Dalyan ağzında gece su çıkışı düşen tuzluluktan anlaşılmaktadır. Su Örneklerinin 10 günden fazla bir süreden sonra alınmış olması tatlı su kaynaklı bileşenlerin incelenmesini olanaksız kılmaktadır.

Nutrientlerden NH4+, PO4-3,NO2- in karışma doğrusundan negatif sapmaları fitoplankton tarafından körfezde bu nutrientlerin kullanıldığını göstermektedir. Nutrientlerden NH4+, PO4-3,NO2- in karışma doğrusundan negatif sapmaları fitoplankton tarafından körfezde bu nutrientlerin kullanıldığını göstermektedir. NO3- (nitrat ) ‘ın tuzluluktan bağımsız değişmesi denizde nitratın nitrifikasyonla oluştuğunu ortaya koymaktadır. NO3- (nitrat ) ‘ın tuzluluktan bağımsız değişmesi denizde nitratın nitrifikasyonla oluştuğunu ortaya koymaktadır. Silikat (Si ) ‘ın karışma doğrusundan pozitif sapması ise Sarıçayla gelen kil ve feldispat tan silikatın yavaşça serbest kaldığını açıklar niteliktedir. Silikat (Si ) ‘ın karışma doğrusundan pozitif sapması ise Sarıçayla gelen kil ve feldispat tan silikatın yavaşça serbest kaldığını açıklar niteliktedir. Nutirent konsantrasyonları Ege Denizi değerleri ile karşılaştırıldığında amonyum nitrit ve nitrat değerleri Ege denizi aralığı içinde kalmakta, fosfat fosfat ve silikat daha yüksek değerlere çıkabilmektedir. Nutrientler açısından balıklar üzerinde herhangi bir toksik etki mevcut değildir. Nutirent konsantrasyonları Ege Denizi değerleri ile karşılaştırıldığında amonyum nitrit ve nitrat değerleri Ege denizi aralığı içinde kalmakta, fosfat fosfat ve silikat daha yüksek değerlere çıkabilmektedir. Nutrientler açısından balıklar üzerinde herhangi bir toksik etki mevcut değildir.