Dünyada Okul Öncesi Eğitim

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
Advertisements

TANIŞMA TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
JAPONYADA EĞİTİM SİSTEMİ
Menderes İlçe Stratejik Plan Hazırlama Ekibi
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
HEAD START PROJESİ.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
Kalite Çerçevesinin Etkili Kullanımı Dr Marleen Collins.
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
MEHMET TUNGA EĞİTİM MÜFETTİŞİ NLP UZMANI.
Reggio Emilia Yaklaşımı
İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici.
City University of New York
OKULÖNCESİ EĞİTİM NEDİR?
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
ÖZEL TERCÜMAN LİSESİ ANAOKULUNDAN İLKÖĞRETİME SEMİNER PROGRAMI
MİHRİ HATUN ANAOKULU HAZİRAN 2013
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
Erken Eğitim Şeyda Altuntaş
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ
RÜZGAR ENERJİSİ.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI. MEB Amaçları %40 %13 %6 %1 %23 TÜİK Haber Bülteni Sayı: 205, Aralık 2009 Eğitim Durumuna Göre Yoksulluk Oranları Açlık Cehalet.
TAHSİN TEMİZER SİLVAN R.A.M. MÜDÜRÜ
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
TÜRKİYEDE UYGULANAN EĞİTİM PROGRAMLARI
KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SUNUMU. *Atatürk İlke ve İnkılaplarını Hayata Geçirebilen, *Bilgi Toplumunun İnsanını Yetiştirmeyi Amaçlayan, *Farklılıkları.
HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B.
Bilgilendirme Toplantısı
Harun ÇAKIR MEB - Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI.
PERŞEMBE MESLEKİ VE TEKNİK
HBÖ Strateji belgesi eğitime erişimlerini Öğrenmeye değer veren bir sistem içinde istihdam fırsatlarını artırmak amacıyla kişilerin eğitime erişimlerini.
5 ülke.
MANİSA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ Aralık 2015.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLERİNİN GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNDEKİ YERİ Yrd.Doç.Dr. F.Görkem Üçtuğ Bahçeşehir Üni. Enerji Sis. Müh. Öğr. Üyesi Enerji Sis. Müh.
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Malta ve Eğitim Sistemi
“Çinlilerin eğitime ilişkin çok yüksek beklentileri var
FARKLI ÜLKELERDE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN GELİŞİMİ VE ŞİMDİKİ DURUMU
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
Okul Öncesi Eğitim Dr. Burcu Çabuk.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
EĞİTİMDE TEKNOLOJİ KULLANIMI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
DÜNYA DA OKULÖNCESİ ÖRNEKLERİ
Advance Passenger Information System Peşin Yolcu Bilgilendirme Sistemi
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN YAKLAŞIMLAR - REGGİO EMİLİA
TÜRKİYE’DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
1 NOLU ARSA 2500 KİŞİLİK NÜFUS.  2500 kişilik nüfus için;  %10’ u yalnız yaşayan ve çocuksuz aileler= 250 kişi  %45’ i 3-4 kişilik aileler = 1125.
EĞİTİMDE FIRSAT VE OLANAK EŞİTLİĞİ - EŞİTSİZLİĞİ
Sunum transkripti:

Dünyada Okul Öncesi Eğitim

Düşünme zamanı TÜRKİYE Okul öncesi eğitimin önemi nedir? Okul öncesi eğitiminin statüsü nasıldır? DÜNYA

AVRUPA Almanya İngiltere İtalya AMERİKA Kanada Amerika Birleşik Devletleri ASYA Hindistan Japonya

Almanya Zorunlu okula başlama yaşı 6 yaş Öğretmen eğitimi Meslek okulu yada üniversite Öğretmenin hizmet verdiği yaş aralığı 0-6 3-6 yaş okullaşma oranı Batı da %73 doğuda %96 Program Frobel ve Montessorie

Almanya OÖE’nin amaçları: Çocuğu toplumun sorumlu bir üyesi olarak yetiştirmek. Okul Türleri: Kreşler: 6 haftadan 3 yaşına kadar çocukların devam ettiği okullardır. Anaokulları: 3-6 yaş arasındaki çocukların devam ettikleri kurumlardır. Anasınıfları: 6 yaşındaki çocukların ilkokula başlamadan hazırlık aldıkları okullardır. Özel anaokulları: Engelli çocukların devam ettikleri okullardır.

İngiltere Zorunlu okula başlama yaşı 5 yaş Öğretmen eğitimi Lisans eğitimi Öğretmenin hizmet verdiği yaş aralığı 3-11 3-6 yaş okullaşma oranı % 90 Program Çeşitli programlar kullanılır

İngiltere OÖE’nin Amacı: Her kurumun özelliğine göre değişiklik gösterir. Okul türleri: Resmi, gönüllü ve özel sektöre ait farklı okul türleri mevcuttur. Çocuk yuvaları Anaokulu İlkokula bağlı anasınıfları Kabul sınıfları Gündüz bakımevleri Çocuk bakıcıları Okul öncesi oyun grupları Birleşik anaokulları Ebeveyn ve çocuk grupları

İtalya Zorunlu okula başlama yaşı 6 yaş Öğretmen eğitimi 8+3 yıl Öğretmenin hizmet verdiği yaş aralığı 0-6 yaş çocukları 3-6 yaş okullaşma oranı %92 Program Resmi bir program yoktur. Reggio Emillia ve Montessorie modelleri sıklıkla kullanılır.

İtalya OÖE’nin Amacı: Çocukların kişilik gelişimini desteklemek, ilkokula hazırlamak ve sosyal dengesizliği en aza indirgemek. Okul türleri: Kiliseye bağlı özel anaokulları Özel anaokulları Belediyelere bağlı resmi anaokulları Devlet resmi anaokulları

Kanada Zorunlu okula başlama yaşı Zorunlu eğitim yoktur. Öğretmen eğitimi Meslek okulu yada üniversite Öğretmenin hizmet verdiği yaş aralığı 0-8 3-6 yaş okullaşma oranı 5 yaş % 98 Program Çeşitlidir.

Kanada OÖE’nin Amacı: Programa göre farklılık gösterir. Okul türleri: Günlük bakım ve kreşler Ailede günlük bakım Tam gün anaokulu Lisanslı aile günlük bakımı

Amerika Zorunlu okula başlama yaşı yok Öğretmen eğitimi Meslek okulu, üniversite veya sertifika programları Öğretmenin hizmet verdiği yaş aralığı 0-8 3-6 yaş okullaşma oranı % 80 Program Takip edilen tek bir program yoktur.

Amerika Okul Türleri Kreşler. 0-2,5 yaşına kadar olan çocuklara hizmet verirler Anaokulları ve anasınıfları : 2,5-6 yaşına kadar olan çocuklara hizmet verirler.

Brezilya Zorunlu okula başlama yaşı yok Öğretmen eğitimi Meslek okulu, üniversite veya sertifika programları Öğretmenin hizmet verdiği yaş aralığı 0-6 3-6 yaş okullaşma oranı Program Takip edilen tek bir program yoktur.

Brezilya OÖE. Amaçları: Çocuğun psiko-motor,sosyal, bilişsel alanlarını desteklemeyi amaçlamaktadır. Okul türleri: 0-2 yaş günlük bakım merkezleri 2-3 yaş anaokulları 4-6 yaş okul öncesi kurumları

Hindistan Zorunlu okula başlama yaşı 6 yaş Öğretmen eğitimi Standart bilgi yok. Öğretmenin hizmet verdiği yaş aralığı 0-6 yaş 3-6 yaş okullaşma oranı %70 Program Çeşitli. Montessorie ve Frobel modelleri yoğun kullanılmaktadır.

Hindistan OÖE’nin Amacı: Tüm çocukların temel gereksinimlerini karşılamak. Okul türleri: Devlet sektöründe gündüz bakım Gönüllü sektörde gündüz bakım Kreş ve Anaokulları Gezici Kreşler

Japonya Zorunlu okula başlama yaşı 6 yaş Öğretmen eğitimi Lisans düzeyi Öğretmenin hizmet verdiği yaş aralığı 0-6 yaş 3-6 yaş okullaşma oranı 4 yaş’a kadar % 47 5-6 yaş %100 Program Ulusal program uygulanır.

Japonya OÖE’nin Amacı: Karakter eğitimi, Japon kültürünü benimsemek Okul türleri: Okul Öncesi Programları Çocuk bakım programları (ev, öğrenme merkezi ve sınıf)

DÜŞÜNME ZAMANI Amaçlarına göre farklı ülkelerde görülen okul öncesi eğitimini karşılaştırınız. Programlarına göre farklı ülkelerde görülen okul öncesi eğitimini karşılaştırınız. Avrupa, Asya ve Amerika ülkeleri ile ülkemizdeki okul öncesi eğitimi karşılaştırınız. Sizce ülkemizde okul öncesi eğitimini geliştirmek için neler yapılabilir? Zorunlu okul öncesi eğitim verilmeli midir?