BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
Güney Afrika Cumhuriyeti
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
OSB’LERİN DOĞALGAZ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
1 Türkiye Ekonomisinde Mevsimsellikten Arındırılmış GSYH (2008 Ç1=100) Kaynak: TÜİK.
EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
AR-GE.
RAKAMLARLA TÜRKİYE
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
SANAYİ SİCİL BELGESİ YILLIK İŞLETME CETVELİ’NİN İNTERNET ORTAMINDA GİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
Bankacılık ‘ta Yeni CRM Yaklaşımları M
URGE Programı ile Şirketlerin İhracat Hacminin Arttırılması Program tanıtımı ve Ernst & Young desteği.
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
BÜYÜME.
ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
GSYİH”NIN HESAPLANMASI VE HESAPLAMA YÖNTEMLERİ
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
TARİHÇESİ Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin temelleri, küçük elektrikli ev aletleri, radyo, bisiklet ve televizyon gibi geniş bir ürün.
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
ONDULINE GROUP & ONDULINE AVRASYA A.Ş. Binnur Ertuş ŞİMŞEK
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
UNILEVER DÜNYA - 40 MİLYAR EURO CİROSU İLE - GIDA, EV VE KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ ALANINDA 150 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTEREN, - 155,000 ÇALIŞANI, MARKASI.
Hızlı Tüketim Ürünleri
EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye’nin Dış Ticareti
EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN İLİ İHRACATI 5N-1K.
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ” ESO Yönetim Kurulu Başkanı
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Ticari Kararlarda Piyasa Emisyonu ve Kredi-Risk Yönetiminin Önemi
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10/04/09. AKSA STRATEJİK PLANININ ŞİRKET KARLILIĞINA ETKİSİ 1.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
10- İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI Ekonomik İşlevleri (Faaliyet Alanları) Açısından İşletmeler Mal ve hizmetlerin üretilmesi, depolanması, taşınması.
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
2018 ŞUBAT AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’

Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla Türkiye’nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi konumundadır. Bosch Grubu yaklaşık 150 ülkede temsil edilmekte, Robert Bosch GmbH’nin yanı sıra 60’dan fazla ülkede 300’den fazla yan kuruluşu ve yerel şirketi kapsamaktadır. Şirket, Robert Bosch ( ) tarafından 1886 yılında Stuttgart’ta ‘ Hassas Mekanik ve Elektroteknik Atölyesi’ adı altında kurulmuştur.

Bosch Grubu teknoloji ve hizmetler alanında dünyanın önde gelen tedarikçilerindendir. Şirket, otomotiv ve sanayi teknolojileri, dayanıklı tüketim malları ve yapı teknolojileri alanında 2010 mali yılında civarında çalışanı ile 47,3 milyar euro tutarında ciro gerçekleştirmiştir. Her yıl araştırma ve geliştirme alanına yaklaşık 4 milyar euronun üzerinde yatırım yapan Bosch, dünya çapında adet patent için başvuruda bulunmuştur.

BOSCH GRUBU TÜRKİYE Dünyanın önde gelen teknoloji ve servis sağlayıcısı olan Bosch Grubu, Türkiye’de 1910 yılında verdiği bir temsilcilikte faaliyetlerine başlamıştır. Grup bugün, ‘otomotiv teknolojileri, dayanıklı tüketim malları ve bina teknolojileri’ ve ‘endüstriyel teknoloji’ alanlarında faaliyet gösteren altı ayrı kuruluşu kapsamaktadır. Bosch Grubu, Türkiye’de toplam 9000 çalışanı, 1,7 milyar euro cirosu, 112 milyon euro yatırımı ve 1 milyar euro ihracatı ile Türkiye ekonomisine değer katmaktadır.

Çalışmalarını geleceğin, çevrenin ve bireysel yaşamın korunması odağında sürdüren Bosch’un üstün teknoloji ürünleri, bugün 1990’lı yıllara oranla yüzde 50’den fazla enerji ve su tasarrufu sağlıyor Bosch’un başlattığı Enerji Etiketi Uygulaması da çevre konusunda bilinçlendirme çalışmalarına önemli bir örnek. Bosch ev aletleri, bir yandan tüm ürünleri ile çevrenin korunmasına katkıda bulunurken, diğer yandan sosyal sorumluluk projelerinde de çevre ve eğitim konularına ağırlık veriyor. Bunlardan bazıları; Ateş Böceği tiyatrosu, Bosch Çevre Çocuk tiyatrosu ve Yeşil Kutu Çevre Eğitimi Projesi’dir.

MALİ RAKAMLAR Bosch Grubu, 2010 mali yılının kesinleşmemiş finansal verilerine göre tüm dünyada 43,3 milyar euro satış yaparak, bir önceki yıla oranla yüzde 24 artış kaydetti. Bosch’tan yapılan yazılı açılamaya göre bu rakam, 2007 kriz öncesi satış seviyesine ulaşan firmanın, 125 yıllık tarihindeki en yüksek satış düzeyini ifade ediyor. Vergi öncesi kazançta, 2010 satışlarının yüzde 7 ile 8’i arasındaki hedef aralığına dönen Bosch Grubu, bir önceki yıl 1,2 milyar euro zarar etmişti.

1 Temmuz 2011 itibariyle Bosch Türkiye Temsilciliği ve Bosch Sanayii ve Ticaret A.Ş Genel Müdürlüğü görevlerini üstlenen Steven Young, Bosch Türkiye’nin başarılarını dahada ileri taşıyacağını vurguladı.

YARARLANILAN KAYNAKLAR

ADI: SULTAN CIDA NO: KONU: BOSCH ŞİRKETİ