Send Response LogCompress NTLMBasic Determine Handler CGI Static File Authentication Anon Ya hepsi ya hiç! Sunucuya işlev eklemenin tek yolu: ISAPI… ASP.NET.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
Advertisements

SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
Ses Kayıt Sistemi.
IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.
Gelişmiş İnternet Uygulamaları
Silverlight Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
TÜRKİYE ELEKTRONİK FON ALIM SATIM PLATFORMU
.NET FRAMEWORK.
İÇİNDEKİLER Hakkında Kod Editörü Hata Ayıklayıcı Tasarımcı
PHP KURULUMU PHP kurulum dosyasına çift tıklayınız.
ASP.NET 2.0.
4/3/ :47 PM © 2004 Microsoft Corporation. All rights reserved.
Web Host Manager (WHM) Nedir Ne İşe Yarar ?
WEB SERVİS TEKNİK SUNUM
Temel Linux Sunucusu Kurulumu
Fonksiyonlar ve Küresel Değişkenler
FRAMEWORK.
OJS Yaşam Bilimleri Veri Tabanı 3.Editörler Çalıştayı, 20 Kasım 2009 Prof.Dr. Zeynel Cebeci Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyometri ve Genetik.
Kullanıcılar Yazılım Geliştiriciler Admin haklarına ihtiyaç yok Kullanıcı bazlı ActiveX yüklemesi Site bazlı ActiveX yüklemesi Rendering alt yapısında.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
Ders 3 – Bindings(Bağlayıcılar)
Management Studio Kullanımı
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE)
Web'i Aydınlatın: Silverlight 2 Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı, MVP.
HAZİRAN ASP ACTIVE SERVER PAGES Demet AMİNCİ Selçuk YUVARLAK Yusuf ŞENEL Endüstri Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları Dersi Projesi, 2004.
.NET Teknolojileri .NET mimarisi VB.NET, C.NET, C#.NET
Net Class Framework ’ ün en üst yapısına İsim Uzayı denir. İsim uzayları ; pascal programlama dilinde 1990 ve hatta öncesinden beri varolmuş, C’de yer.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
Dotnetfx (Microsoft.net framework 2.0 kurulumu) Bilnex - Ticari ve Muhasebe Paket Programları1.
Database Mirroring Database Mirroring (DM), veritabanının çökme veya süreklili ğ inin aksaması durumlarında ikinci bir kopya üzerinden işlemlere devam.
Microsoft ® Expression ® Encoder Daron Yöndem Deveload.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Ders 2 – Veri Sözleşmeleri II
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
PHP Programlama Dili GİRİŞ.
Microsoft Windows Server 2003
Microsoft Windows Server 2003 © Yenilikler ERCAN SAPMAZ.
KONGRE YÖNETİM SİSTEMİ MEHMET TURAN M. SERTAÇ KELEŞ.
WEB Teknolojileri Günleri 02 WEB de Güvenlik Türk Telekomünikasyon A.Ş. Bilişim Ağları Dairesi Başkanlığı İnternet Servisleri Müdürlüğü Ali KAPLAN
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir? Bilgisayar Mühendisi? Bilgisayar Programcısı? Web Tasarımcısı? Web Programcısı? Neler öğreneceğiz? Kurs sonunda.
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
Akıllı İstemcileri Geliştirmek ve Dağıtmak
BİLGİ-İŞLEM E-POSTA KURULUMU 1.Adım: Outlook u açıyoruz ve «Araçlar» --> «Yeni bir hesap oluştur»a veya «hesap ekle» tıklıyoruz.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
Claroline açık kaynak kodlu bir e-Öğrenim ve eWorking platformudur. Eğitimcilere etkili çevrimiçi kurslar oluşturma ve web üzerinde ortak öğretim faaliyetlerini.
PHP on Windows Muammer Benzeş
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
Virtual Machine Manager 2008 R2 Muammer Benzeş MVP (IIS)
Muammer Benzeş MVP (IIS)
IIS 7.5 : Uzak Yönetim Muammer Benzeş MVP (IIS)
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
İNTERNET ADRESLERİ.
NetOpenX-REST Burak Çelik Uyarlama Araçları Uzmanı.
İNGENİCO İWE280 İLE ŞEF’İM ENTEGRASYON KURULUMU
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
Asp.Net Giriş.
SYSLOG SERVER KURULUMU
PHP On Windows Bir PHP Sitesinin IIS 7 Üzerinde Yayınlaması
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş - VII
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Genel PHP Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
.NET Teknolojileri .NET mimarisi VB.NET, C.NET, C#.NET
FİLLER.
Sunum transkripti:

Send Response LogCompress NTLMBasic Determine Handler CGI Static File Authentication Anon Ya hepsi ya hiç! Sunucuya işlev eklemenin tek yolu: ISAPI… ASP.NET PHP ISAPI … …

Send Response LogCompress NTLMBasic Determine Handler CGI Static File ISAPI Authentication Anon SendResponse Authentication Authorization ResolveCache ExecuteHandler UpdateCache … … Sunucu işlevleri birbirinden bağımsız modüllere ayrıldı. (~ 40 modül) Mödüller generic hatlar üzerine yerleştirilir. Modüller sunucu özelliklerini özel API’lar ile genişletir. … …

IIS 6IIS 7Benefits MimariMonolitikModülerÖzelleştirilebilir, genişletilebilir. KurulumTüm özellikler baştan kuruludur. (Çoğu aktif olmasa da) Tercih edilen role uygun modüller yüklenir. Arttırılmış güvenlik. Ek İşlevselliklerISAPI filtreleri ve ISAPI uzantıları Modül ve handler yapılarını Managed Code ile ekleyebilme. Uygulama geliştirmek çok daha kolaylaşıyor.

İki farklı uygulama havuzu seçeneği Klasik(IIS 6) Integrated Mode. NET modülleri / handlerlar doğrudan içeride Log Compress Basic Static File ISAPI Anon SendResponse Authentication Authorization ResolveCache ExecuteHandler UpdateCache … … Authentication Forms Windows Map Handler ASPX Trace … … … aspnet_isapi.dll

Metabase.xml (veya.bin) yerine artık herşey Applicationhost.config dosyasında \System32\InetSrv\

NET global ayarları ASP.net global ayarları Global ayarlar Contoso.com \ Orders.NET Framework Global web.config Machine.config IIS 7 Applicationhost.config Site içi Web.config.NET ayarları.. IIS7 üzerinden delege edilen ayarlar.. Contso.com root

Site sahipleri her türlü ayarı değiştirebilir. Herhangi bir ek güvenlik hakkı verilmeden site içerisinde konfigürasyon dosyası ile ayarlar düzenlenebilir.

Sürüm karmaşası, ASP.NET 1.0, 1.1, 3.5, 3.5 SP1, AJAX 1.0 ??? App_Data altında SQL Express kullanımı. Mail ayarları! ASP.NET tarafından mail atamıyoruz!!! IIS’de de var! <network host="mail.sunucum.com" port="25" userName="kullanici adi" password="şifre" defaultCredentials="true" />

Silverlight da nesi? Dosya uzantısı:.xaml MIME type: application/xaml+xml Dosya uzantısı:.xap MIME type: application/x-silverlight-app Debug=true!!! LocalSQLServer Connection String IIS’de!