Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements

Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
AŞK YARASI SESLİDİR.
(Gösteriyi lütfen kendi akışında izleyiniz)
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
YAPRAKLARIN PEŞİNDEN AĞLAYAN ADAM!!!
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
O Mahur beste çalar…..!!.
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
SU NEREYE GİDİYOR? 2 TALİA YAŞAR BAKDUR İLKÖĞRETİM OKULU
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
Selim Furkan Tekin Hz-D
Şimşek ve yıldırımın oluşması için gerekli şartlar nelerdir
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
Özboyacı İlköğretim Okulu Hazırlayan Faruk YAVUZ.
Dünyanın Bütün Renkleri Bir Araya Toplanmışlar ve Hangi Rengin En Önemli En Özel Olduğunu Tartışmaya Başlamışlar:
AŞKLaRıM.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
Beni aramaya çıkarsa düşlerin,
Dört Mum.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
Sevdamızın pembe zamanlarında Sevdamızın pembe zamanlarında Griliğinden aydınlık çaldığımız Griliğinden aydınlık çaldığımız Çok bulut geçti üzerimizden.
YAĞMURLA GELEN MAZİM Birol Yiğit.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Yılın Şiiri. Yılın Şiiri Temizlik yaptım bugün. Hem de tüm benliğimde Temizlik yaptım bugün.. Hem de tüm benliğimde. Bütün kaslarımı, sinirlerimi,
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Yalnızlığa Çağrı Namusum üzerine yemin ederim,bu şehri bu evleri bu sokakları sevmiyorum. Tiksiniyorum bu iğrenç kalabalıktan,yalnızlığı özlüyorum. Yalnızlıkta.
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
GiTTiĞiN YeR.
Elinin arkasında güneş duruyordu
Ve avuçlarımdan dökülüyordu şehir ve avuçlarımdan dökülüyordu şehir ve ben gidiyordum. ve ben gidiyordum. Bir Pollyanna isyanı kadar küçük yüreklere Bir.
26 Ağustos Gecesinde Saatler 2.30’dan 5.30’a Kadar
Boynumda tütün esen nefesin Boynumda tütün esen nefesin ürperiyor. Mevsimin sert soğuğunda Mevsimin sert soğuğunda karışıyor Saç tellerime sarılan sıcaklığı.

Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Altostratus (As): Gökyüzünü kısmen veya tamamen kaplar, lif veya düzdür. Grimsi veya mavimsi bulutlardır. Kalın kısımları ışığı geçirmez. İnce kısımlarında.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
ZORUMA GİDİYOR.
Pencereler Pencere asla basit bir şey değildir… Pencere duvardan ışığın girmesine izin veren ve güzelliklere açılan bir açıklık…
EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara , bozulmamış örtüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim.
Özboyacı İlköğretim Okulu
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
Arkamdan Bir Silah Sesi,
Sunum transkripti:

Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU

http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=26755 Ağır bir hüzün var havada, Yıldızlar birer birer kayboluyor Simsiyah bulutlarla kaplı,gökyüzü Ay artık yok ortalıkta. Uzaklarda şimşekler çakıyor Gök gürültüsü geliyor,ardından Hüzün dolu gökyüzü Göz gözü görmüyor. Biliyorum, hissediyorum Bu gece uzun olacak Yine hicran Yine hüsran Yine acı dolacak. Kötümser olmak istemiyorum,bu gecede Bir umut ışığı yakıyorum gönlümde Bir mum ışığı titrekliğinde....

Uzanıyorum yatağıma Her gece gibi Umutlarım mum ışığı alevinde Beklemek,ölümü bekler gibi Yari beklemek Gelmeyeceğini bile bile. Şimşekler daha parlak,yanıp sönüyor Gök gürlemesi daha da yakınlarda İçime boşalacak hüzün yağmurları Yüreğim bana dar geliyor.. Sağanak yağmur bu başlayan Şakır, şakır sesler geliyor Çatılardan, damlardan İçim eziliyor, korkuyorum Duygularım mı bu, sırıl sıklam Çırıl çıplak yağmur altında kalan.

Geceler uzun, Geceler acımasız Geceler hüzün dolu Geceler karanlık Geceler bitmek bilmiyor. Umutlarım aydınlatamıyor yüreğimi Dışardan yağmur sesleri geliyor

Başımı dayayıp pencerenin camına Saatlerdir bakıyorum,yağan yağmura Işıklar yanıp sönüyor Beyaz perdelerin ardında. Bazen gölgeler Geliyor,gidiyor, Eğiliyor kalkıyor, Bir çift sarılmış birbirine, belli ki sevişiyor. Çeviriyorum başımı, utanıyorum kendimden Ne hakkım var diyorum Mahremiyetlerine girmeme Bir sigara yakıyorum Çekerken dumanını içime Göz bu durmuyor ki, gidiyor pencereye Gölgeler yer değiştiriyor,alt alta, üst üste. Çekiyorum perdeleri iyice.. Dalıp gidiyorum geçmişe İlk öpüştüğüm gün geliyor, gözlerimin önüne Yine bir eylül akşamında Bir yanda yar, bir yanda ben, Aramızda açık bir pencere Elleri ellerimde, yüreği yüreğimde Avuçlarından başlamıştım öpmeye Yaşanmışlığın en güzel günlerinde..

Dışarı da şimşekler çakıyor, gök gürlüyor Hüzün yağmurları yüreğimde Şimdi yatağımda yalnızlığımla baş başa Hala umut'larım var, mum ışığı parlaklığında

Kim bilir..belki de kapı açılacak İçime sevgi yağmurları dolacak Yar gelecek yar, uzanacak yanıma Saracağım bir ahtapot gibi kollarımla... Bitecek hasretim, bitecek acılar Yeniden başlayacağız, ölümsüz aşkımıza Ne isterim ki dünyadan, yar'dan başka... Dışarı da karışıyor yağmur sesleri rüzgara İçimde umut'larım, mum ışığı parlaklığında Dünya yıkılmış, yıkılmamış, umurum da değil Yeter ki bitsin, şu hüzün yağmurları Yüreğime yağmaktan.

Bastırdı bütün sesleri, bir bülbül sesi Bu ses, Bastırdı bütün sesleri bir bülbül sesi Bu ses bizim kapının zili Gecenin bu saatinde, kim,neyin nesi Fırladım yerimden, koştum kapıya Bir Venüs heykeli gibi, yar Duruyor tam karşımda.

Sırıl sıklam ıslanmış yağmur altında Saçlarından yağmur damlaları Süzülerek akarken omuzlarına Yapışmış elbiseler,çıkmış tüm güzelliği ortaya Uzandı dudağıma, titreyen dudaklarıyla.

Kapattım tüm lambaları, uzanırken yatağıma Sevgi ışığı doldu bir anda odaya Kurularken tek, tek saçlarını, parmaklarımla Yar uyuyup kalmış, dayanmış' da omuz'uma.