Minikler Akademisi Nedir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
Advertisements

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL
MENAR ABAKÜS MENTAL ARİTMETİK PROGRAMI
MENARİT FOTOGRAFİK HIZLI OKUMA
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
MENARİT İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN HIZLI OKUMA
Yaratıcı Drama Atölyesi
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
SINAV STRESİ ÇÖZÜM AKADEMİ. Başarının asansörü yoktur. Oraya merdivenle çıkılır Hafızanın en iyi dostu dikkattir. Dikkatini yoğunlaştırırken yorulursun,
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
ROL OYNAMA.
Sınıf Koçluğu İçeriğinin Bir Kısmı NLP ile SINIF KOÇLUĞU Empatik Dinleme Temsil Sistemleri Vizyon – Misyon Oluşturma Negatif Çapa Kaldırma Pozitif.
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
Menarit Nedir? Menarit çocuğun tam beyin gelişimini sağlayan, yedi bölümlü bir eğitimdir. Kinestetik beceriler İşitsel beceriler Anlama becerileri Görsel.
Derya Duygu KARSLI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
OKULÖNCESİ EĞİTİM NEDİR?
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
KİTAP OKUMANIN YARARLARI
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
Okulöncesi dönemde okuma yazmaya hazırlık çalışmaları
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
Doğru Çalışma Yöntemleri
Doğru Çalışma Yöntemleri
ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN ÇOCUKLAR (ÖZGÜL ÖĞRENME BOZUKLUKLARI) kaynak:Prof
ÖZGÜVENLİ GELECEK PROJESİ
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
Çocuklarda zeka gelişiminin en yoğun olduğu dönem 3–11 yaş aralığı olup bu dönemlerde beyin gelişimine çok dikkat edilmelidir..
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
BÖLÜM 10 OYUN. BÖLÜM 10 OYUN 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini.
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Eğİtİcİ Oyuncaklar Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
EGZERSİZİN BEKLENMEYEN 10 FAYDASI.
EĞİTSEL REHBERLİK Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı TOMAR
, Eğitici Drama Nedir? Önceden belirlenmiş açık ve net eğitim amaçları olan, tüm çocukların kendi öğretmenleri ile birlikte, daha çok büyük motor hareketlerle.
Öğretim Yazılımları Hiper metin Hiper ortam Zeki Öğretim Sistemleri Yapay ZekaBenzetişim Sanal Gerçeklik.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ
Sınav Nedir ? Sınav bir değerlendirme sürecidir Öğrenilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan ölçme sistemi değerlendirme Sınavın amacı,
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
DOÇ. DR. HATİCE BAKKALOĞLU
Verimli Ders Çalışma Teknikleri Seminerine HOŞGELDİNİZ.
Zekâ Oyunları.
Erken çocukluk döneminde fen ve matematiğin önemi
ÇOKLU ZEKA Hazırlayan Figen BERBER.
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
Verimli Ders Çalışma Teknikleri Seminerine HOŞGELDİNİZ.
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Verimli Ders Çalışma Teknikleri.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Doğru Çalışma Yöntemleri
Sağlık Bilimleri Fakültesi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Zekâ Oyunları. Zekâ oyunları, boş zamanlarını değerlendirmek için aktivite arayanların, günlük yaşamın stresinden kurtulmak için biraz olsun soluk almak.
Sunum transkripti:

Minikler Akademisi Nedir? Minikler Akademisi 3-6 yaş çocukların tam beyin gelişimini sağlayan, yedi bölümlü bir eğitimdir. Kinestetik beceriler İşitsel beceriler Anlama becerileri Görsel beceriler Hafıza becerileri Duygusal beceriler Konsantrasyon becerileri geliştirilir.

Minikler Akademisi’nde ne var? Mental Aritmetik(Abaküs) Satranç Zeka oyunları Günlük İngilizce Duyusal Hafıza teknikleri Dikkat & Konsantrasyon Eğitimi Yaratıcı Drama Origami Değerler Eğitimi NLP Desteği

Minikler Akademisi Programı Nasıl? Haftada üç saat 1 saat Mental Aritmetik 1 saat Dikkat&Konsantrasyon geliştirme 1 saat diğer etkinlikler

BEYNİMİZİN YAPISI

Beyin gelişiminin süreci nasıldır? . 0-2 yaş dönemi: Beyinde nöronlar arasında en fazla sinaptik bağ bu dönemde örülür. Beyin yeni dosyalar açar ve açılmış dosyaları geliştirir. Beynin ömür boyu kullanacağı sinir ağları % 50 oranında bu dönemde örülür. II. 2- 6 yaş dönemi: Beyin hızlı gelişmeye devam ettiği dönem. Zekâ gelişimi yönünden bu döneme "altın çağ" denir. Zihnin fevkalâde hızlı gelişir. Ön beyin ile öteki bölümler arasında bağlantılar kuruluyor. Beyin bu dönemde ahlâkî değerleri ve sosyal hayatın kurallarını öğreniyor.

Beyin gelişiminin süreci nasıldır? 7- Ergenlik çağı dönemi: Zihindeki bilgi ağlarının hızlı gelişmeye devam ettiği dönemdir. Beden gibi zihin de ergenlik çağına kadar çok hızlı gelişir. Zihindeki bilgi dosyaları bu dönemde fevkalâde seri gelişir. Elbette beyin bilgi ve beyin aktiviteleri ile beslenirse… IV. Ergenlik çağı sonrası dönem: Tıpkı vücudumuz gibi beynimiz de ömür boyu gelişmeye devam eder. Beden beslenmesine gösterdiğimiz hassasiyeti, zihin gelişimine de göstermeliyiz. Jean Piage’ye göre eğitim için 7 yaş çok geçtir. Altın çağ geride kalmaktadır.

Çocuğum acaba gelecekte başarılı olacak mı? Acaba şanslı mı? Şunu iyi bilmeliyiz ki, başarı bir şans ve tesadüf işi değildir. Başarı; bir strateji, bir plan ve yatırımın doğal sonucudur.

Soroban Abaküs Eğitimi Nedir? Abaküs Mental Aritmetik Eğitimi, yaklaşık 4500 yıllık geçmişi olan ve her türlü sayısal işlemin kolayca yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Sağ ve sol beyin lobları aynı anda öğrenme faaliyetine katılır Daha zeki, daha pratik, daha dikkatli, özgüven ve konsantrasyon sorunlarını aşmış başarılı öğrenciler yetiştirir

Hafıza eğitimi çocuğuma ne katacak? Daha kolay anlama Daha çabuk öğrenme Daha fazla konsantrasyon Daha hızlı hatırlama

Neden Dikkat-Konsantrasyonu Gelişsin? Öğrenme sistemini aktifleştirip ders başarısını artırır. İnce motor becerilerinde artış olur, el becerileri gelişir. Okuma ve okuduğunu anlamaya fayda eder. Zihinsel enerjinin bir konuya odaklanmasına yarar. Düşünme becerilerini destekler, yorumlama becerisini geliştirir. Esnek düşünebilmeye yardımcı olur. Kısa süreli bellek, uzun süreli bellek gelişimine fayda sağlar. Farklı bakış açıları ile problem çözmeye yarar sağlar. Aritmetik becerisine katkı sağlar. Soyutlama becerisine fayda sağlar. Sözel becerilerini artırır. Unutkanlığı azaltır. ….

ZEKA OYUNLARI NEDEN GEREKLİ? Daha uyumlu bir kişilik kazanır Örüntü ve sıralama yeteneği gelişir Özgün olma isteğini artırır Daha uzun süre konsantre olmaya yardımcıdır Grup içinde rahat hareket eder Öfke ve şiddet eğilimini azaltır

Drama Ne İşe Yarar FARKINDALIK KAZANDIRIR, Bağımsız düşünmeyi sağlar, İşbirliği yapabilme özelliğini geliştirir, Sosyal ve psikolojik duyarlılık yaratır, Dört temel dil becerisini (konuşma, dinleme, okuma, yazma) geliştirir, Sözel olmayan iletişimin öğrenilmesini sağlar, Yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlar,

İngilizce için erken değil mi? Minikler Akademisi’nde günlük İngilizce yapılmaktadır. Dil erken yaşta öğrenilir Erken yaştaki dil eğitimi beyin gelişimini desteklemektedir.

Menarit eğitimi çocuğumuza nasıl bir katkı sağlar? Sağ ve Sol beyin loblarında dengeli bir gelişim sağlanır. Konsantrasyon ve dikkat becerileri gelişir. Sayısal işlemlere hızlı cevap verir. Algılama, yorumlama, analiz ve sentez becerileri gelişir. İşitme, işittiği sese odaklanma ve hafıza kapasiteleri gelişir. Akli görme, gördüğüne yoğunlaşma, hayal, tasarım ve hızlı hesaplama kabiliyetleri gelişir. Hafıza ve zekâ potansiyelleri en az % 300 artar.  

Her tür elektronik araç - gereç ve materyal var iken, neden Menarit eğitimi gerekli olsun? Neden her türlü araç ve vasıta varken insanlar fırsat buldukça spor/jimnastik vb. egzersizler yapar?        Hafıza ve zekâ sağlığımız için de, sağ ve sol beyin loblarının birlikte ve senkronize katılacağı egzersizlere şiddetle ihtiyacımız vardır.

BENİM ÇOCUĞUM ZATEN BAŞARILI. NEDEN MENARİT EĞİTİMİ ALSIN? Menarit beyni etkin kullanmayı öğretir Daha az çalışma ile daha yüksek başarı alınır. Menarit öğrencileri hep %1 içerisinde yer alıyor. Menarit öğrencileri sınava girerken en az 1 adım öndeler. Hem de daha az çalışarak

Eğitimin süresi ne kadardır? Bilinmektedir ki eğitimin sonu ve sınırı yoktur. Menarit başarı esaslı bir programdır Bireyseldir ve kişeye özeldir Tam anlama gerçekleştiren yeni konuya geçer Kimse beklenmez veya kimseye yetişilmez

Siz de zaman kaybetmeden bu eğitimden faydalanın Ne Yapmalı? Siz de zaman kaybetmeden bu eğitimden faydalanın

MENARİT HAFIZA GRUBU

Bu eğitim bittiğinde aynı kişi olmayacaksınız. Hedeflerinize ulaşmak için gerekli beceri ve motivasyona sahip olun.

Eğitim sonucunda; Sarsılmaz bir motivasyona, Güçlü hafızaya Yüksek hızlı okuma becerisine sahip Geleceğe umutla bakan, kendine güvenen, hedefleri belirlenmiş bir kişiye dönüşeceksiniz.

MOTİVASYON VE BECERİ EĞİTİMİ BİRADA

NE ÖĞRENECEĞİM? DUYUSAL HAFIZA TEKNİKLERİ FOTOGRAFİK OKUMA TEKNİKLERİ ETKİLİ DİNLEME TEKNİKLERİ ETKİLİ NOT TUTMA TEKNİKLERİ KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ MOTİVASYONU CANLI TUTMA TEKNİKLERİ KAYGI VE STRES YÖNETİMİ

YÖNTEM 36 saat ODTÜ mezunu eğitmenimiz eşliğinde Eğitmenimiz Dünya çapında ünlü Anthony Robbins’in «Ateşte Yürüyüş, İçindeki Enerjiyi ortaya çıkar» eğitimlerine katılan ateşte yürüyüş eğitmeni Hafıza uzmanı *NLP ve nefes uzmanı Matematik ve Fizikçi *Hızlı Okuma Eğitmeni Motivasyon Uzmanı *Yazar Program geliştirmeci *Üç dil biliyor

MENARİT FOTOGRAFİK HIZLI OKUMA

Hızlı okuma dünyanın en heyecanlı eğitimlerinden biridir. Bilginin bol olduğu bu ortamda bilgiye en hızlı ulaşma yöntemi hızlı okumadır.

Eğitim sonucunda; Ortalama 1000 kelime %100 anlayarak okuyabileceksiniz. Sınavlarda en az 30 dakika öne geçeceksiniz. Okumak için aldığınız bütün kitapları çok kısa sürede bitirip bilgi görgünüzü artıracaksınız.

MOTİVASYON VE BECERİ EĞİTİMİ BİRADA

NE ÖĞRENECEĞİM? FOTOGRAFİK OKUMA TEKNİKLERİ ETKİLİ NOT TUTMA TEKNİKLERİ OKUMA TÜRLERİ SINAVDA HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ

YÖNTEM 12 SAAT ODTÜ mezunu eğitmenimiz denetiminde Eğitmenimiz Dünya çapında ünlü Anthony Robbins’in «Ateşte Yürüyüş, İçindeki Enerjiyi ortaya çıkar» eğitimlerine katılan ateşte yürüyüş eğitmeni Hafıza uzmanı *NLP ve nefes uzmanı Matematik ve Fizikçi *Hızlı Okuma Eğitmeni Motivasyon Uzmanı *Yazar Program geliştirmeci *Üç dil biliyor