DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Daha önce ALAN SEÇİMİ şeklinde olan uygulama kaldırılmış yerini DERS SEÇİMİ uygulaması almıştır.
Advertisements

İSTEK ÖZEL ACIBADEM LİSESİ 2010-ÖSYS Sunum , İstanbul 29 Ağustos 2009
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ÖSYS’Yİ NE KADAR TANIYORUZ?
MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
DERS SEÇİMİ NE ZAMAN? NASIL? NEDEN? HABİRE YAHŞİ ANADOLU LİSESİ
9. SINIFI BİTİRDİĞİMDE HANGİ DERSLERİ SEÇECEĞİM?
YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ 2010 – SINIFLAR DERS SEÇİM SÜRECİ HAKKINDA
DERS SEÇİMİ DERS SEÇİMİ. DERS SEÇİMİ DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ VE ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
SEYREK VİLLAKENT ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
MEB HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
ORTAÖĞRETİMDE DERS SEÇİMİ.
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
 SINAV.  YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal YANİ MF puan türleridir.  YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
TEŞEKKÜR BELGESİNİN SINIFLARA DÖRE DAĞILIMI
DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ.
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
DÖRTYOL GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ NİSAN, 2015
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
SINIF GEÇME BİR DERSİN DÖNEM PUANI; a) Sınavlardan alınan puanların,
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
DERS SEÇİMİNİN YAPILACIĞI GÜN SAATSINIFLAR 16-HAZİRAN-2015 (SALI) A, 9-B, 9-C SINIFLARI A,11-B,11-C SINIFLARI 17 HAZİRAN 2015 (ÇARŞAMBA)
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
AL İ GÜRAL L İ SES İ REHBERL İ K SERV İ S İ İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi”
Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
Rehberlik Servisi ŞARKÖY ANADOLU L İ SES İ. Nedir Bu ÖSYS? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı  Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler arasında eleme.
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
DERS SEÇİMİ VE ÖNEMİ VELİ SUNUMU
MEB Ortaö ğ retim Kurumları Yönetmeli ğ i Resmi Gazete De ğ i ş iklik Sayı Tarih
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
DERS SEÇ İ M İ. NEDEN NASIL NE ZAMAN  Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar.
30/05/12 Özlem ÇAVUŞOĞLU & Neşe ATASELİM Ali Akkanat Anadolu Lisesi Rehber Öğretmenleri.
SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
Öğrencilere İDEALİNİZ NEDİR? diye sormuşlar.. “Önce şıkları görelim.” DİYE CEVAP VERMİŞLER.
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
* Türkçe testinde dil bilgisinden, Temel Matematik testinden geometriden ne kadar soru geleceği net olarak belli değildir. Dil bilgisinden ortalama 5-6,
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
DERS VE MESLEK SEÇİMİ 2016/2017 öğretim yılı Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi 10.sınıflar sunumu.
11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
Sınav Takvimi 9.Sınıf TARİH FİZİK DERS SAATİ
KURŞUNLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TANITIMI
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
YENİ SINAV SİSTEMİ.
DERS SEÇİMİ.
9. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
SEÇMELİ DERS SEÇİMİ Ne Zaman ? Nasıl ?.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS2018). TEMEL YETERLİLİK TESTİ (ZORUNLU) ALAN YETERLİLİK TESTİ.
YKS SINAV SİSTEMİ FLORYA EMPAT İ KURS MERKEZ İ REHBERL İ K VE PS İ KOLOJ İ K DANIŞMANLIK SERV İ S İ.
Sunum transkripti:

DERS SEÇİMİ Ne Zaman Nasıl

Ders Seçimi Nedir? 10. sınıftan itibaren öğrenciler yerleşmeyi düşündükleri yüksek öğretim programını da baz alarak gittikçe artan oranda seçmeli ders seçerek ortaöğretimlerini tamamlayacaklar. Anadolu Lisesi öğrencileri okuyacakları derslerin 10. Sınıfta 14, 11. Sınıfta 15 ve 12. Sınıfta 18 tanesini kendileri seçecekler. Bu seçim aynı eski sistemdeki alan seçimine benzeyecek fakat bu sistemde okullar alan seçtirip dersleri vermeyecekler; öğrenci seçtiği derslerin niteliğine göre alanını dolaylı olarak seçmiş olacak (alan seçimi olmayacak).

O bölümlerin istediği sınava girmek Artık Tercih Etmekte Özgürüz Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı olmadığından istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan tercih edebilecek… TEK ŞART O bölümlerin istediği sınava girmek

Neden Ders Seçmeliyim? İstediğimiz bölümü kazanmak için bize hangi ders lazımsa kendimizi o yönde yetiştirmeliyiz. Yani 10. sınıftan itibaren o dersleri seçmeliyiz. Lise hayatımızda göreceğimiz derslerde uzmanlaşmalıyız.

Ders Seçmek İçin Ön Koşul Var Mı? 10. sınıfta görmek istediğiniz dersleri seçerken herhangi bir ön koşul istenmeyecek. Alan seçimi uygulamasında öğrencinin gitmek istediği alana kaynaklık eden derslerde Artık zayıf olmaması istenmiyor!!!..

10. Sınıfta Hangi Dersler Var? Ortak Dersler Seçmeli Dersler

10. Sınıfta Hangi Dersler Var? Ortak Dersler, zorunlu alınması gereken derslerdir. (19 Saat) Seçmeli Dersler, Girmek istediğiniz LYS sınavlarına göre seçebileceğiniz dersler ve genel kültür derslerini kapsar.(Matematik, Dil Anlatım, Fizik, Tarih, Ekonomi vb.) (20 Saat )

ORTAK DERSLER DİL VE ANLATIM 2 TÜRK EDEBİYATI 3 SIRA DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ 1 DİL VE ANLATIM 2 TÜRK EDEBİYATI 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 4 TARİH 5 COĞRAFYA 6 YABANCI DİL 7 İKİNCİ YABANCI DİL 8 BEDEN EĞİTİMİ 9 GÖRSEL SANATLAR /MÜZİK TOPLAM 19

SEÇMELİ DERSLER Dil ve Anlatım (2) Türk Edebiyatı (1) SIRA DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ DİL VE ANLATIM Dil ve Anlatım (2) Türk Edebiyatı (1) Diksiyon ve Hitabet Osmanlı Türkçesi Türkçe MATEMATİK Matematik (2)(4) Geometri (1)(2) FEN BİLİMLERİ Fizik (2)(3) Kimya Biyoloji Astronomi ve Uzay Bilimleri (1) (2)

SEÇMELİ DERSLER SOSYAL BİLİMLER Tarih (2) Coğrafya Psikoloji SIRA DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ SOSYAL BİLİMLER Tarih (2) Coğrafya Psikoloji Bilgi Kuramı (1)(2) Demokrasi ve İnsan Hakları (1) İşletme Ekonomi Girişimcilik Yönetim Bilimi Uluslararası İlişkiler DİN, AHLAK VE DEĞERLER Kur’an-ı kerim Hz.Muhammed’in Hayatı Temel Dini Bilgiler (1) (2)

SEÇMELİ DERSLER Birinci Yabancı Dil (ing.) (4) (6) SIRA DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ YABANCI DİL VE EDEBİYATI Birinci Yabancı Dil (ing.) (4) (6) İkinci Yabancı Dil (alm.) (2) (4) Alman Edebiyatı (1) (2) İngiliz Edebiyatı (1)(2) Fransız Edebiyatı SPOR VE SOS. ETKİN. Beden eğitimi (2) Sosyal Etkinlik Temel Spor Eğitimi GÜZEL SANATLAR Görsel Sanatlar Müzik Sanat Tarihi Drama (1) Çağdaş Dünya Sanatı Estetik

SEÇMELİ DERSLER Bilgi ve İletişim Teknolojisi (1) (2) Proje Hazırlama SIRA DERSLER HAFTALIK DERS SAATİ BİLİŞİM Bilgi ve İletişim Teknolojisi (1) (2) Proje Hazırlama (1)(2) Seçilebilecek Toplam Ders Sayısı 20 Rehberlik ve Yönlendirme 1 Toplam Ders Sayısı 40

Hangi Dersleri Seçeyim? İstediğiniz mesleğe ve o mesleğe ait eğitimi alabileceğiniz üniversite bölümüne uygun LYS sınavlarına göre ders seçmelisiniz. Bu nedenle; İlgilerinizi, yeteneklerinizi keşfetmeli kendinizi tanımalısınız

HEDEF BELİRLEMELİSİNİZ Yeteneklerin farkına varma Kendine uygun mesleklerin belirlenmesi Doktor olmak isiyorum Mühendis olmak istiyorum Öğretmen olmak .