UÇURTMA YARIŞI METNİ SUNUSU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YALANCI ÇOBAN “Öyküleyici Metin”.
Advertisements

«BİR YER DÜŞÜNÜYORUM» METNİ SUNUSU
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Makale İnceleme Soruları
NASIL ÖĞRENİYORUM?.
4.SINIF SAATLER SUNUSU Hazırlayan: Eray dönmez Şehit Salim Güneş İlkokulu.
Dinleme Metni ( Şiir ) Uçurtma Şenliği
Yağmur Gözlü Çocuk Metni Sunusu
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
P a z a r S a b a h l a r ı.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
HARİTALARDA YERŞEKİLLERİNİN GÖSTERİLMESİ
KONYA COĞRAFYASI.
ÇİVİ METNİ İŞLENİŞ SUNUSU
Sesleri Tanıyalım, Okuyalım
L SESİ SUNUSU L l.
HAZIRLAYAN:BURAK KAAN AKHAVUZ 5/C 477 BAHAR COLLEGE
EŞ ANLAMLI (ANLAMDAŞ)KELİMELER
1. Sınıf Ritmik Saymalar Sunusu
BİR KIZIM OLSAYDI ADI ZEYNEP.
Değerli Dostlar, başlık olarak önce “Ankara’nın Denizi” diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince “Kuş Cennetlerimizden Biri – ÇAYIRHAN.
Sıfatlar Görev ve Anlamlarına Göre Sıfatlar Niteleme Sıfatları
Bilimsel Araştırma Yapıyorum
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
ELFİN AKŞAM MERT ALİ AKŞAM 2-A TÜRKKONUT İLKOKULU.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
GÖRSEL OKUMA GÖRSEL SUNU
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
Sıfatları Söyleyelim Ağaç Ev Pencere
Etkili İletişime Giriş
Sözcük Türleri İsimler(Adlar)
KONULARINA GÖRE ŞİİR TÜRLERİ
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
1. Sınıf Doğal Sayılar Sunusu
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
TASARRUF NE GÜZELDİR.
KONULAR Anadüşünce Açıklayıcı Anlatım
=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=
SEVGİ ÜNİTE TANITIM SUNUSU
Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Gerekli Zamanı Ayırın Gerekli Zamanı Ayırın Kullanacağınız Materyalleri Edinin Kullanacağınız Materyalleri.

İZOHİPSLER.
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
GÖRSEL OKUMA GÖRSEL SUNU Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
HAYAT BİLGİSİ DERSİ COĞRAFİ ŞEKİLLER
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇARPIM TABLOSU SUNUSU
İSTANBUL’U DİNLİYORUM Orhan Veli
26 Ağustos Gecesinde Saatler 2.30’dan 5.30’a Kadar
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY
TRİGONOMETRİ İLE İLGİLİ PROBLEMLER
1.SINIF HAYAT BİLGİSİ DUYGULARIMIZ SUNUSU Hazırlayan: Eray DÖNMEZ
COĞRAFYA.
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
TRAFİK İŞARETLERİNİN ANLAMI
Yüzey şekilleri Yeryüzüne bakıldığında her yerin aynı yükseklikte olmadığını görürüz. Bu farklılıklar yüzey şekillerini meydana getirir.
BETİMLEME (TASVİR.
Hazırlayan: Eray DÖNMEZ Çatalpınar Şehit Salim Güneş İlkokulu.
Hazırlayan: Eray DÖNMEZ Çatalpınar Şehit Salim Güneş İlkokulu.
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY.
Ege Bölgesinde hangi halk oyunu oynanır?. Bir yerin uzun yıllar boyunca değişmeyen hava durumuna ne denir?
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
Kişisel temizliğimiz için neler yapmamız gereklidir?
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
HARİTANIN DİLİ.
tarzlarının,inançların (Müslüman,Hıristiyan,Musevi,Ermeni,Rum vb.) binlerce yıldır bir arada barış içinde yaşadığı bir hoşgörü şehri ve kavimler kapısıdır.
Sıfatlar Görev ve Anlamlarına Göre Sıfatlar Niteleme Sıfatları
Sunum transkripti:

UÇURTMA YARIŞI METNİ SUNUSU Hazırlayan: Eray DÖNMEZ ilkdersabc.com

İlkbaharda arkadaşlarınızla hangi oyunları oynuyorsunuz?

Uçurtma yaparken nelere dikkat ettiniz?

Bazı uçurtmalar, havalanmadan yere çakılır. Bunun nedenini açıklayınız.

Çocuklar, uçurtmalarını hangi aylarda uçururlar?

gökyüzü uçmak çocuk yarış leylek Aşağıdaki kelimeler üzerinde düşününüz. Düşündüklerini çalışma kitabınızdaki 1. etkinliğe yazınız. gökyüzü uçmak çocuk yarış leylek

Metnin içeriği:…………………… 1. etkinliğe anlamlarını yazdığınız anahtar kelimelerden de yararlanarak metnin içeriği ile ilgili tahmininiz 2.etkinliğe yazınız. Metnin içeriği:……………………

Başlığı öğrendikten sonra metnin içeriği konusundaki tahmininiz değişti mi? 3.etkinliğe yazınız… 3.Etkinlik: Başlığı öğrendikten sonra metnin içeriği konusundaki tahmininiz değişti mi? ….................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

UÇURTMA YARIŞI Yeşil ova boyunca tatlı bir rüzgar esiyor, gökyüzünde renkli uçurtmalar uçuyordu. Yamaçtaki çocuklar çığlık çığlıktı. Uçan, uçurtmalar değil sanki çocuklardı. O yılın Ramazan Bayramı’nı, uçurtma yarışı izlemişti. Akarçay yakınındaki yamaçta toplanan çocukların sevinci görülmeye değerdi. İlkbaharın o güzel ikindi sonrasında yamaçtaki çocukların sesleri, yeri göğü inletiyordu. Bağrışlar, esen rüzgarlarla tepelere çıkıyor, oradan ovalara iniyordu. Arılar, kelebekler, ağustos böcekleri, uğur böcekleri bayram türküleri söylüyordu. Uçurtma yarışı, yeşil ova için bir şenlikti.

Çocukların sevinçli gürültüsü, Akarçay’a ulaşıyordu Çocukların sevinçli gürültüsü, Akarçay’a ulaşıyordu. Kent içindeki ana babaların da gözleri, kulakları buraya çevrilmişti. Uçurtma yarışı sürerken bu kez yamacın en tepesindeki çocukların bağrışları duyuldu: - Leylekler geliyor !.. Leylekler !.. Çocukların gözleri, gökte uçan beyaz kanatlı, uzun bacaklı, kırmızı gagalı leyleklere çevrildi. Çocuklar gibi tüm çevrenin gözleri de ova üstünde sürüyle uçan leyleklerdeydi. Evlerin üstündeki leylek yuvaları, sevinç çığlıkları atıyordu.

Güzel Ege ilimizin bu şirin ilçesi, günlerdir. Leylekleri bekliyordu Güzel Ege ilimizin bu şirin ilçesi, günlerdir. Leylekleri bekliyordu. Çocukların çoşkulu bağrışları, büyüklerin içindeki özlemi arttırmıştı. Hepsi bu özlemle birbirine müjde veriyordu: - Leylekler geliyor !..

Metni dinlerken 4.etkinliği yapınız. Gökyüzünü güzelleştiren ne idi? Çocuklar gözlerini nereye çevirdiler? Uçurtma yarışı ne zaman yapılmış? Yamaçtaki çocuklar niçin bağrıştılar? Ovada nasıl bir rüzgar esiyordu? Bu metni kim yazmış?

Anlamı bilinmeyen kelimelerin anlamlarını 5.etkinliğe yazınız. Ova: Çevrelerine göre çukurda kalmış, çoğunlukla alüvyonla örtülü, eğimi az, akarsuların derine gömülmediği, geniş veya dar düzlük

Yamaç: Dağın veya tepenin herhangi bir yanı

Akarçay Havzası: Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin birleştiği bir noktada, kapalı bir havza niteliğinde olan Akarçay havzasının önemli bir kesimi Afyon il sınırları içerisindedir ve doğudan Konya sınırlarına girmektedir.

İkindi: Öğle ile akşam arasındaki zaman dilimi

Tepe: Yüksekliği genellikle birkaç yüz metreyi geçmeyen, çok kez tek başına, yamaçları yatık yer biçimi.

Ege : Türkiye’nin batısında bölge.

Metni İnceleme Onlar ne yapıyorlar? Çocuklar nerede toplanmışlar? Çocuklar uçurtma uçururken neye çok güvendiler? Tepedeki bağrışlar ilçe hakkını nasıl etkiledi?

Günlük Hayatla İlişkilendirme Çevrenizde hangi şenlikler yapılır? Bu şenliklere katıldıysanız unutmadığınız bir anınızı anlatınız. Göçmen kuşlardan bildiklerinizin adını söyleyiniz? Leylekler nerelere yuva yaparlar? Gördüğünüz bir leylek yuvasını betimleyiniz.

Kendini İfade Etme Hangi oyunları seviyorsunuz? Pandomim ne demektir? Uçurtmamızı nerelerde uçurtmalıyız? Pandomim ne demektir?

Aşağıdaki konulardan birini seçerek kendinizi ifade edin. Oyun anlatma Uçurtma betimleme Poster hazırlama Uçurtmanın yapılışını anlatma

DİKKAT! Seçeceğiniz konuyu hikaye Anı mektup vb. türlerden biriyle anlatabilir ve konuşma, yazma veya görsel sunu türlerinden biriyle sunabilirsiniz. Çalışmanızı yazarken yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat edin. Sunumunuzu konuşma şeklinde yapacaksanız sınıfla etkileşimde bulunmaya gayret edin.

6.Etkinliği yapınız… Poster çalışması… Eray DÖNMEZ ilkdersabc.com