HALK KÜTÜPHANELERİ SOSYAL AĞLARDA HALK KÜTÜPHANELERİNE ERİŞİM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİLERİNE ERİŞİM
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
TALEBE HİZMETLERİ  GAYE VE HEDEFLERİMİZ  EĞİTİM ALANLARI  PROGRAMLARIMIZ  KAYIT ŞARTLARI.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
İNTERNET.
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
ODTÜ Kütüphanesi Web 2.0 Uygulamaları
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
A. KARAHİSAR & D. GENÇLERBİRLİĞİ SİİRTSPOR & YOZGATSPOR AŞ ERZURUM BLD. & A. ÜSKÜDAR ÇARŞAMBASPOR & ARAKLISPOR AYDINSPOR 1923 & SANCAKTEPE BLD. PAZARSPOR.
HACETTEPE & MANAVGAT EVRENSEKİ KEÇİÖREN SPORTİF A.Ş. & MKE KIRIKKALE İNEGÖLSPOR & BAYRAMPAŞA BLD. VANSPOR & KIRIKHANSPOR D. BAKIR BŞ BLD. SPOR & A. SEBATSPOR.
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
MEB Öğrenci Davranışlarının Değerlendirilmesi Yönetmeliği
Stratejik Plan Otomasyonu
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
U Y A R I Takibeden slaytlarda anlatılan internet explorer/proxy ayarları yapıldıktan sonra ancak KHÜ Kütüphanesi tarafından izin verilen web sayfalarına.
«NORVEÇ» TEKNİK GEZİSİ SUNUMU
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
SİZİN ÇOCUKLARINIZ! BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ! ÖĞRETMEN PDR PGB ÖDB.
Uygulamalı Örneklem Seçimi
PNÖMATİK TEMEL SEVİYE TP101 UYGULAMALAR.
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
Aldığım Kurslar 1998 HAZIRLAYAN Abdulmuttalip ŞAHİN Mart
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
19 Ocak 2015 – 23 Ocak 2015 (3) Saydam maddeler, yarı saydam maddeler, saydam olmayan maddeler ile ilgili olarak öğrenciler; Maddeleri,
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
HİPERMEDYA ORTAMLARINDA ÜÇ NAVİGASYON SİSTEMİNİN KULLANILABİLİRLİĞİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Ali GÖK Orta Doğu Teknik Ünivrsitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri.
1.HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA HAFTA
Nisan 2012, Bilkent Ünivesitesi Kütüphanesi Umut Al Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması.
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık
Uygulamalı Örneklem Seçimi
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
“Akademik Bilişim ’02” 6-8 Şubat 2002, Konya Y.T. Türkçe Arama Motorlarında Performans Değerlendirme Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Sanat Müzesi
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
1. YEREL SAAT Güneşin gökyüzündeki durumuna göre ve yeryüzündeki cisimlerin gölge boyuna göre ayarlanan saate yerel saat denir. *Yani güneşin en tepede.
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Ders Yazılımlarının Geliştirilmesi
Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
İstanbul Üniversitesi Mezun Takip Sistemi EYOKA
EYOKA Mezun Takip Sistemi
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
“Türkiye’de Kütüphanecilik Eğitiminin Yeniden Yapılanması” Mayıs 2000, İstanbul Y.T. Türkiye’de Kütüphanecilik Eğitiminin Yeniden Yapılanması Yaşar.
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Giriş: Ders tanımı ve içeriği
İnsan Kaynakları Yönetimi
İnternet Programcılığı II
Sunum transkripti:

HALK KÜTÜPHANELERİ SOSYAL AĞLARDA HALK KÜTÜPHANELERİNE ERİŞİM

Proje hakkında genel bilgi Problemin tanımı Projenin amacı Projenin önemi Projenin sınırlılıkları Proje takvimi

Problemin Tanımı Hedef kitlemiz olan kullanıcıların çoğu halk kütüphanelerine ilgisiz yahut çevresindeki halk kütüphanelerinden habersizdir. Halk kütüphanelerini kullanmak için fazla çaba gösterilmemektedir. Biz bu projeyle her gün takip edilen sosyal ağlardan kullanıcıların daha kolay ulaşabilecekleri navigasyon sistemi geliştirip farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.

Projenin Amacı Halk kütüphaneleri bulunduğu çevrenin ilgisini çekmek ve kullanıcıları kütüphaneye yakınlaştırabilmek amacıyla çok geniş bir yelpazede hizmet vermelidir.Bunun yanında pek çok halk kütüphanesinin web sayfası henüz yoktur.Web sayfası bulunmayan halk kütüphanelerine erişim ise çok daha zordur.Bizde bu çalışmamız da halk kütüphanelerinin amacının anlaşılması ve halk kütüphanelerinden etkin bir şekilde yararlanılmasını sağlamak amacıyla sosyal ağlar üzerinden halk kütüphanelerine erişimi hedefledik.

Projenin önemi Halk kütüphanelerinin önemini ve kullanımını arttırmak. Gereksinim duyulan zamanda herkes tarafından erişebilir bir navigasyon sistemi olması bu proje hakkındaki önemini öne sürmektir.

Projenin sınırlılıkları Ankara merkez nokta alınarak, Ankara’nın en fazla 100 km uzaklığında bulunan halk kütüphanelerini inceledik. Bu kapsamın içine giren halk kütüphanelerinin verdiği hizmetler,koleksiyon ve koleksiyon geliştirmede neleri dikkate aldıkları saptanmaya çalışılmıştır.Halk kütüphanelerinin temel ve iletişim bilgileri toplanarak elektronik ortama aktarılıp,sosyal ağlar aracılığıyla kullanıcıların erişimini sağlamak projemizin sınırları içerisindedir.

Proje takvimi 1.Hafta Şubat 2012: Proje konusu 2.Hafta Şubat 2012: Proje konusu (Tamamlandı) 3.Hafta Şubat 2012: Platform seçimi(Tamamlandı) 4.Hafta Mart 2012 : Projede bulunması gereken özellikler ile ilgili analiz 5.Hafta Mart 2012 : Proje web sayfasının hazırlanması(Tamamlandı) 6.Hafta Mart 2012 : Detaylar 7.Hafta Nisan 2012 : Rapor teslimi(Tamamlandı) 8.Hafta Nisan 2012 : Kodların yazılımı 9.Hafta Nisan 2012 : Kodların yazılımı 10.Hafta Nisan 2012: Kodların yazılımı 11.Hafta Mayıs 2012: Pilot çalışma (test amaçlı içerik) 12.Hafta ( - ) 2012 : proje teslimi

Google.code

mPAD

TEŞEKKÜRLER…