MADDE DÖNGÜLERİ KASIM 2010 GRUP AY TALİA YAŞAR BAKDUR İ.Ö.O.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
COĞRAFYANIN KONUSU.
Advertisements

YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
SU HALDEN HALE GİRER.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU NEREYE GİDİYOR? 2 TALİA YAŞAR BAKDUR İLKÖĞRETİM OKULU
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
GÖZLENEMEYEN KATMANLARI
Fotosentez Canlılar, büyüyüp gelişebilmesi için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. İnsanlar ve hayvanlar kendi besinlerini dışardan hazır alırlar.
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
MADDE DÖNGÜLERİ.
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
YEŞİL NEFES FOTOSENTEZ
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
MADDE DÖNGÜLERİ
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
SENCE ÇEVRENDEKİ CANLILAR SADECE GÖRDÜKLERİNLE Mİ SINIRLI? HADİ GEL CEVABINI BULALIM.
EROZYON.
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
Dünyamızı tanıyalım.
Madde Döngüleri.
Fotosentez ve Solunum Fotosentez ve Solunum.
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ
TOPRAK CANLILARI VE TOPRAK KALİTESİNDEKİ ROLÜ
Bugün kullandığımız suyun milyonlarca yıldır dünyada bulunduğu ve miktarının çok fazla değişmediği doğrudur. Dünyada su hareket eder, formu değişir, bitkiler.
MADDE DÖNGÜLERİ.
DOĞA VE İNSAN DOĞA VE İNSAN.
CANLILAR DÜNYASINI TANIYALIM
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Maddenin değişmi ve tanınmasın
YERYÜZÜNDE YAŞAM.
Teknoloji ve medeniyetin gelişmesine bağlı olarak insanların ekonomik ve sosyal yaşamı, doğaya bakış açısı ile doğa ile etkileşimi önemli ölçüde değişime.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
YAĞMURUN OLUŞUMU.
1 Suyun Doğal Dolanımı 2  Yeryüzündeki sularda, güneş enerjisinin etkisiyle sürekli buharlaşma olur.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Gezegenlerimiz ve Dünya Berkay H. Yalta 2-A 18 Nisan 2014.
DÜNYAMIZIN KATMANLARI
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
GÖKKUŞAĞINA BAKIN!.
SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
EMİR KAYA -2B. Toprak Neden Çok Değerlidir? Tüm canlıların besin kaynağı bitkilerdir. Hayvanların yediği otlar, insanların yediği sebze ve meyveler toprakta.
FOTOSENTEZ.
GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI
MADDE DÖNGÜLERİ
8 ÜNİTE Dünyamız, ay ve yaşam kaynağı güneş. DÜNYA, GÜNEŞ VE AY'IN ŞEKİLLERİ VE BÜYÜKLÜKLERİ Dünya’nın şekli hakkındaki görüşler Eski Mısırlılar, dünyayı.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
GÜNEŞ OLMASAYDI NE OLURDU?
MADDE DÖNGÜLERİ Canlı yaşamının devamı için su, oksijen karbon, azot ve fosfor gibi temel maddeler gereklidir.
EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş.
  İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkiler  Bitki Örtüsü Ve Hayvanlar Üzerindeki Etkiler  Malzemeler Ve Yapılar Üzerindeki Etkiler  Dünya Üzerindeki Uzun.
 Su döngüsü suyun okyanus ve denizlerden atmosfere, atmosferden yeryüzüne, ve yeniden deniz ve okyanuslara ulaşması şeklindeki genel turuna verilen isimdir.Evrenin.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
MADDE DÖNGÜLERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
Sunum transkripti:

MADDE DÖNGÜLERİ KASIM 2010 GRUP AY TALİA YAŞAR BAKDUR İ.Ö.O

Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki gereksinimlerini bu katmanın içerdiği kaynaklardan karşılar. Eğer yaşamın sürmesi için gerekli olan su, oksijen ve diğer maddeler sadece bir tek kez kullanılsaydı, şimdiye kadar hepsi çoktan tükenmiş olurdu

Madde Döngüleri Doğanın tüm işlevlerinin çevrimler halinde düzenlenmiş olması bu işlevlerin sonsuza dek yinelenmesini sağlamaktır. Hava, su, toprak, bitkiler ve hayvanlar arasında sürekli bir alışveriş olması yeryüzünün tüm zenginliklerinin tekrar tekrar kullanılabilmesine ve böylelikle yaşamın sürmesine olanak verir.