Master template courtesy of Powerbacks.com ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK VE TRAFİK.
Advertisements

Güzel Sözler Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, Orada itimat ve itaat vardır.      İtimat ve itaatin olduğu yerde DİSİPLİN,   Disiplinin olduğu yerde.
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
Başkalarını affettiğimizde
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
YAŞAMINIZI SEVGİYLE DOLDURUN.
LİDERLİK Süleyman ÜSTÜN
BAŞARI İÇİN EGO KULLANMAK
İLKÖĞRETİME BAŞLARKEN ÇOCUĞUMUZA NASIL YARDIM EDEBİLİRİZ?
Psikolojik Danışman Ayçin YILMAZ
BT Denetimi Uygulama Başarısı
Yapma İradesini Geliştirmek Prof. Dr. Ali ŞEN. İnsanların %90’ı Yapma İradelerini Geliştirmek için çaba göstermiyorlar, Yapma İradesi gelişmemiş insanlar.
Zihinsel Yönden Yetersiz Çocukların Özellikleri
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ VE
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmada altın öneriler...
İPUÇLARI VE KULLANIMI Hülya KAYGISIZ
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
DEĞERLER EĞİTİMİ EMEĞE SAYGI OKUTANLAR ORTAOKULU.
SANAT EĞİTİMİ VE YARATICILIK
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Yeni Yıl İçin Düşünceler.
♫ Sesi açıp tıklayınız! ♫ Sesi açıp tıklayınız! diye sordum Yunan Kültür ve Tarih profesörü olan yaşlı hocama. Her zamanki gibi salonda kahkahalar yükseldi.
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
MODELLERDEN ÖĞRENME Enver CANER
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız.
Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Veri Tabanı Ekleme
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
TÜRKÇE / Paragrafın Anlam Yönü
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
BAŞARI VE MOTİVASYON.
Hazırlayan Aysun BİLGİÇ Türkçe Öğretmeni
HOŞGELDİNİZ.
© Copyright by Deitel & Associates, Inc. and Pearson Education Inc. All Rights Reserved. 1 Amaçlar Bu derste öğrenilecekler: –Uygulamaları “method”
İÇİNİZDEKİ ASLANDAN HABERİNİZ VAR MI? Her başarıyı başkalarının tapulu malı olarak görmek, her başarıya hep başkalarının layık olduğunu düşünmek içinizdeki.
Şubat 2009’da Ö y k ü c ü’ nün “Madam Conche’nin Pansiyonu” adlı hikayesi Çağdaş Türk Dili Dergisi’nde yayınlanmıştı.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
PARAGRAFTA ANLAM.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETME AKLIN SINIRLARINI GENİŞLETMEK İÇİN
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
ÇOCUKLARDA OKUL BAŞARISIZLIĞI
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
OLUMLU DİSİPLİN YÖNTEMLERİ
GENÇ RESSAM.
Psk.Birkan BUZOL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
MUHSİN Asla Sen Yapmazsın Demeyin.
Toplamı 10 yapan sayıya tıklayınız.
TRAFİK.
HASAN TÜREK ANADOLU LİSESİ Uzman Psikolojik Danışman Murat AYDOĞDU Kasım, 2013.
HOŞGELDİNİZ.
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
NELERDEN BAHSEDECEĞİZ
İLK OLARAK ÖĞRENCİMİZİ TANIMAYA ÇALIŞALIM.SONUÇTA HER İNSANIN KENDİNE GÖRE BİR TARZI VARDIR. EĞER BİZ ÇOCUĞUMUZUN İLETİŞİM VARDIĞIMIZ ZAMAN ONA DAHA RAHAT.
ŞAH VE PİYON sesli
ULUDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
NİCE YAŞLARA – Anneye Doğum Günü Hediyeleri.
1 /A Sınıfı Veli Toplantısına HOŞGELDİNİZ Ramazan SERİNOĞLU
E.
Problem Çözme ve Algoritmalar
SLAYT.
Sunum transkripti:

Master template courtesy of Powerbacks.com ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved

Tek başlarına günlük davranışlarımız o kadar fazla önemli görünmezler. Ufak bir dikkatsizlik, yanlış bir karar veya boşa harcanmış bir saat genelde o anda gözle görülür bir hasar meydana getirmez.

Eğer son doksan gün içerisinde bir tek kitap bile okumamışsak bu disiplin eksikliği görünürde o anda hayatımıza büyük bir etki yapıyor gibi görünmez. Ve son doksan gün içerisinde başımıza bir felaket gelmediğine göre, vardığımız bu yanlış kararı bir doksan gün daha tekrar edebiliriz demektir ve bu böylece sürüp gider. Neden? Eğer son doksan gün içerisinde bir tek kitap bile okumamışsak bu disiplin eksikliği görünürde o anda hayatımıza büyük bir etki yapıyor gibi görünmez. Ve son doksan gün içerisinde başımıza bir felaket gelmediğine göre, vardığımız bu yanlış kararı bir doksan gün daha tekrar edebiliriz demektir ve bu böylece sürüp gider. Neden?

Yanlış gıdaları çok fazla tüketen insanlar, gelecekte doğacak sağlık sorunlarına kucak açarlar, fakat o anın zevki, gelecekte doğacak problemleri net olarak görmelerini engeller. Önemi yokmuş gibi görünür. Yanlış gıdaları çok fazla tüketen insanlar, gelecekte doğacak sağlık sorunlarına kucak açarlar, fakat o anın zevki, gelecekte doğacak problemleri net olarak görmelerini engeller. Önemi yokmuş gibi görünür. Sigara ve çok içki içenler bu yanlış seçimleri üst üste seneler boyunca tekrar edip dururlar... Çünkü bir sorun yokmuş gibi görünür. Sigara ve çok içki içenler bu yanlış seçimleri üst üste seneler boyunca tekrar edip dururlar... Çünkü bir sorun yokmuş gibi görünür.

Korkunç hiç birşey olmadığına ve ortaya dikkatimizi çekecek sonuçlar çıkmadığına göre, hataları tekrar ederek, yanlış düşünmeyi sürdürerek, yanlış sesleri dinleyerek ve yanlış seçimleri yaparak bir günden diğerine sürüklenip dururuz.

Cevap çok basittir: Çünkü o ana kendilerini o kadar çok kaptırmışlardır ki, bu önemli değilmiş gibi görünür. Bugünün problemleri ve ödülleri bazı insanları o derece içine çeker ve meşgul eder ki, asla durup yarını düşünecek kadar uzun zamanları olmaz. Cevap çok basittir: Çünkü o ana kendilerini o kadar çok kaptırmışlardır ki, bu önemli değilmiş gibi görünür. Bugünün problemleri ve ödülleri bazı insanları o derece içine çeker ve meşgul eder ki, asla durup yarını düşünecek kadar uzun zamanları olmaz.

O zaman bugünkü gidişatımızın yakında ortaya çıkaracağı sonuçları önceden görebiliriz ve böylece bu değerli bilgiyle silahlanmış olarak, hatalarımızı düzeltmek, başarıya yönelik yeni disiplinler geliştirmek üzere gerekeni yapabiliriz. Başka bir deyişle, kendimizi ileriyi önceden görmek üzere disipline sokarak, düşüncemizi değiştirebilir, hatalarımızı telafi edebilir ve eski alışkanlıklarımızın yerine yenilerini geliştirebiliriz!

Yeni disiplinlerin asıl sihirli yanı, düşüncelerimizi düzeltmemizi sağlamalarıdır. Eğer bugün daha fazla gayret etseydik, bu zor farkedilen ve ölümcül hataları, yapıcı ve ödüllendirici yeni disiplinlere çevirmek için her yönden bilinçli ve tutarlı bir çaba sarf etseydik hayatın gerçek tadına varırdık ve bir daha asla daha azına razı olmazdık. Farklı slaytlar için ziyaret ediniz :