Ahmet Arif Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Vay aslanım!.. Vay yiğidim!.. Vay ki vay!..
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
Ela Ela,Lale el ele. Ela lale al. Lale at al. Ela ata et al.
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan…
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Ben bir kızım anadoluda doğmadan sönmüş yıldızım
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
DİNLEME VE ÖĞRENME BECERİLERİ
HA GAYRET TAYYİBAN!... Kalmadı Satılmadık VATAN, Özgürce ve çagdaş yaşam…; Akıl, izan, İnsaf,vicdan… pınarından sulanan!... Rızk,Kula,kuldan değil!...
HA GAYRET!... Özgürce yaşam…; Akıl, izan, vicdan… pınarından sulanan!... Kula,kuldan değil!... Doğrudan… Doğadan!... Armağan!.. Metin : Mehmet Halil Arık.
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
DİLİN İŞLEVLERİ.
BİR DALDA İKİ KİRAZ alperen dizgi Sesli dinleyiniz ya da tıklayınız.
Yıktın Mavi Hayallerimi
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
Müzikle izleyiniz. Bir-bir uzaklaşmakta konaklanacak hanlar, Yolcular yoruldukça, yollara kar yağıyor... Heybedeki azığı kim düşünür, kim anlar? Eller.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi.. Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz.. Bende söylenmişleri.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
Hasretinden prangalar eskittim
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
İKİ RESİM ARASINDAKİ 6 FARKI ve 1 ORTAK TARAFI BULUNUZ.
Sen de Yan Canım.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
AYDINLATMAYACAKTIN SABAHLARIMI... Tam da kara kışlara yakalanmışken, unutmuşken baharı. Tam da örselenmişken yüreğim acılarla, örslerde dövülmüşken...
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
Sevdamızın pembe zamanlarında Sevdamızın pembe zamanlarında Griliğinden aydınlık çaldığımız Griliğinden aydınlık çaldığımız Çok bulut geçti üzerimizden.
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
Hangi cümlenin yüklemi isim tamlamasıdır
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
Sabahlar yarınlara yalnızlığım
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM.
Ay Dostlar Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Dügün olur
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın
GiTTiĞiN YeR.
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Hikmet SIRMA.
UYAK (KAFİYE) KAFİYE ŞEMASI
Ne kartpostallar yolladım Arasına resimler koydum Arasına resimler koydum Kaç eylül daha geçti Bir cevap alamadım Bir cevap alamadım Ama ben Ama ben Ama.
Ben kimin için ağladım, Bilmediğim o ıssız gecelerde, Kimin için yazdım onca özlem şiirini, Umutsuzluğu yaşayarak…..
Miyoperikarditler Doç. Dr. Meki Bilici.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
ZIT (KARŞIT) ANLAMLI KELİMELER.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
BİR KAYISI AĞACI ABDÜLKADİR MERİÇBOYU.
YARIN BABAN GELECEK seslidir.
Metinleri Okuyalım.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Sunu Bakanlığımızca yapılan fotoğraf yarışmasında derece giren 50 tane resimden oluşmaktadır. Resim üzerindeki yazılar.
AYDINLATMAYACAKTIN SABAHLARIMI...
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
GENÇLERDE UYUM.
Sunum transkripti:

Ahmet Arif Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim, kelepçede, Tütünsüz uykusuz kaldım, Terketmedi sevdan beni… Ahmet Arif

ANADOLU Beşikler vermişim Nuh'a Salıncaklar, hamaklar, Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır, Anadolu'yum ben, Tanıyor musun ?

Utanırım, Utanırım fukaralıktan, Ele, güne karsı çıplak Utanırım, Utanırım fukaralıktan, Ele, güne karsı çıplak... Üşür fidelerim, Harmanım kesat. Kardeşliğin, çalışmanın, Beraberliğin, Atom güllerinin katmer açtığı, Şairlerin, bilginlerin dünyalarında, Kalmışım bir başıma, Bir başıma ve uzak. Biliyor musun ?

Binlerce yıl sağılmışım, Korkunç atlılarıyla parçalamışlar Nazlı, seher-sabah uykularımı Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar, Haraç salmışlar üstüme. Ne İskender takmışım, Ne şah ne sultan Göçüp gitmişler, gölgesiz ! Selam etmişim dostuma Ve dayatmışım... Görüyor musun ?

Nasıl severim bir bilsen. Köroğlu'yu, Karayılan‘ı, Meçhul Asker'i Nasıl severim bir bilsen. Köroğlu'yu, Karayılan‘ı, Meçhul Asker'i... Sonra Pir Sultan‘ı ve Bedrettin'i. Sonra kalem yazmaz, Bir nice sevda... Bir bilsen, Onlar beni nasıl severdi. Bir bilsen, Urfa'da kurşun atanı Minareden, barikattan, Selvi dalından, Ölüme nasıl gülerdi. Bilmeni mutlak isterim, Duyuyor musun ?

Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip... Nerede olursan ol, İçerde, dışarda, derste, sırada, Yürü üstüne üstüne, Tükür yüzüne celladın, Fırsatçının, fesatcının, hayının... Dayan kitap ile Dayan iş ile. Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile Dayan rüsva etme beni.

Gör, nasıl yaratılırım, Namuslu, genç ellerinle Gör, nasıl yaratılırım, Namuslu, genç ellerinle. Kızlarım, Oğullarım var gelecekte, Herbiri vazgeçilmez cihan parcası. Kaç bin yıllık hasretimin koncası, Gözlerinden, Gözlerinden öperim, Bir umudum sende, Anlıyor musun ? Ahmet Arif