Cadde kanallarının güzergahı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sorular ve Cevaplar.
Advertisements

Işık Dalgalarının Girişimi - Kırınım
DEZENFEKSİYON.
Akış Katsayısı Bir kanalın toplama havzasına düşen yağışların tamamı kanallara intikal etmez. Bir kısım buharlaşır, bir kısım yüzey boşluklarında tutulur,
YAPI ELEMANLARI – TEMEL UYGULAMASI
ARAZİ TESVİYESİ.
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
Havza Yönetiminde Etkin Toprak Koruma Önlemleri
ARAZİNİN SULAMAYA HAZIRLANMASI
JEODEZİ I Doç.Dr. Ersoy ARSLAN.
SU KAYNAKLARI MÜHENDİSLİĞİ
Oturma bölgelerinde ortalama su kullanımı
MEHMET KAYA ENERJİ KABLO MONTAJI.
Dağıtık Ortak Hafızalı Çoklu Mikroişlemcilere Sahip Optik Tabanlı Mimari Üzerinde Dizin Protokollerinin Başarım Çözümlemesi I. Ulusal Yüksek Başarım ve.
Kanallarda doluluk oranı
MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
BORU ÇAPI HESABI Bölüm V.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
B-B Kesiti Ö: 1/50 Verilmeyenler serbesttir.
EĞME MOMENTİ-KESME KUVVETİ ATALET MOMENTLERİ VE
Transistörler.
Yağmursuyu Ağızlıkları
TAVA SULAMA.
1 Çekme Butonları Yangın halinde Sistemin elle Çalıştırılmasını sağlar  Butonlar Kaçış güzergahına ve Kolay ulaşılacak Noktalara yerleştirilir ÇEKME BUTONU.
Çevre Sağlığı Tesislerinin sınıflandırılması
SORULAR Parsel cephesi 20m., parsel derinliği 30m.; uygulama imar planındaki yapılaşma koşulları ayrık nizam, TAKS= 0,20, KAKS= 0,40, kat adedi= 2, ön.
dünya yüzeyinin ¾ ü sularla kaplıdır
KALIN DAMARLARIN UZUNAYAK YÖNTEMİYLE KAZANILMASI
Birleşik Sistem Kanallarının Hesabı
Teraslar ve Gradoni Teras Üzerine Araştırmalar
Katlı paralel kanal şebekesi
Kanalların eğimi, min. ve maks. hızlar
rojelendirme esasları
İKİNCİ DERECEDEN FONKSİYONLAR ve GRAFİKLER
Kanalizasyon sistemlerinde, yağmur suları ve arıtılmış atıksular, liman bölgelerine ve uygun alıcı ortamlara deşarj edilebilirler. Ayrıca çeşitli endüstrilerde.
USLE P FAKTÖRÜ DR. GÜNAY ERPUL.
BASİT EĞİLME ALTINDAKİ KİRİŞLERİN TAŞIMA GÜCÜ
Y.Doç.Dr. Ertan ARSLANKAYA Doç. Dr. Eyüp DEBİK
ARAZİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARINDA HARİTA MÜHENDİSLİĞİ
4. BÖLÜM SULAMA SUYU İHTİYACI
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
AKSULAR VE AKARSU YATAĞI
Drenaj Sistemlerinin Tipleri
Yüzey Drenaj Sistemlerinin Tipleri Yüzey Drenaj Sistemlerinin Bakımı
Drenaj Sistemleri Dr. G. Duygu SEMİZ.
GÜZ DÖNEMİ ELEKTRİK ENERJİSİ İLETİM VE DAĞITIM DERSİ (1. VE 2. ÖĞRETİM) VİZE SORULARI Öğr. Gör. Çağlar YAZICI.
Basit Anaerobik Sistemler
YÜZEY SULAMA YÖNTEMLERİ
BASİT EĞİLME TESİRİNDEKİ TRAPEZ KESİTLER Betonarme Çalışma Grubu
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Basit Eğilme Tesirindeki Prof. Yük. Müh. Adil ALTUNDAL
BÖLÜM 19 KANALİZASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI. BÖLÜM 19 KANALİZASYON SİSTEMLERİNİN TASARIMI.
BASİT EĞİLME ALTINDAKİ KİRİŞLERİN TAŞIMA GÜCÜ
Atık su Toplama ve Taşıma sistemleri
ÖĞR.ÜYESİ:HAKAN VARÇİN
TARIM ARAZİLERİNİN KAMULAŞTIRMA BEDELLERİNİN TESPİTİ
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
ARAZİ TESVİYESİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
3.TEMELLER 3.1.Tanımı Bir yapının gerek kendi ağırlığını, gerekse faydalı ve hareketli yüklerini, zemine güvenle aktaran bir yapı elemanıdır. Zemin yapısına.
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
GELGİT NEDİR VE NASIL HESAPLANIR. GELGIT, AY VE GÜNEŞ’IN ETKISIYLE DENIZLERIN SÜREKLI YÜKSELIP ALÇALMASı OLAYıDıR.
GELGİT NEDİR VE NASIL HESAPLANIR. GELGIT, AY VE GÜNEŞ’IN ETKISIYLE DENIZLERIN SÜREKLI YÜKSELIP ALÇALMASı OLAYıDıR.
TEKNİK ALTYAPI ÖLÇMELERİ
YÜZEY DRENAJ YÖNTEMLERİ
DÖŞEMELER.
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
ALİ KAZ 6146 FATİH ÖZDEMİR MOBİL SİSTEM G A. MOBİL SİSTEM VE ÖZELLİKLERİ Mobil sistemde ısıtıcı cihazdan tek bir kolon tesisatı çekilir. Kolon tesisatından.
DÜŞÜK BASINÇLI BORU SİSTEMLERİ
Sunum transkripti:

Cadde kanallarının güzergahı Bina adalarının sadece bir tarafından geçen cadde kanalları: Eğimli arazide teşkil edilmiş muntazam bina adalarında uygulanır. Kanallar binaların aşağı tarafına döşenir. Bu durumda kanal boyları birinciye nazaran %20-40 azalır.

Bina adalarının sadece bir tarafından geçen cadde kanalları

Cadde kanallarının güzergahı  Kadastro adalarından geçen kanallar: Caddelerde genel kanal şebekesi yoksa bahçeli tarzda yapılmış kooperatif evleri veya lojmanlarda bu sistem uygulanabilir. Kanal boyları birinci duruma göre %30-50 oranında azalır. Ancak bu sitemin uygulanabilmesi için her adadaki binaların, kanalların bu şekilde teşkiline uygun tarzda inşa edilmesi gerekir.

Kadastro adalarından geçen kanallar

Kanalların sayısı ise cadde genişliğine göre tespit edilir. KANAL ŞEBEKELERİNE AİT ÇEŞİTLİ BİLGİLER Caddede kanalların yeri ve sayısı Cadde kanallarının yol en kesitindeki yeri, cadde altındaki diğer tesislerin yerine bağlıdır. Kanalların sayısı ise cadde genişliğine göre tespit edilir. Genişliği 30 m ye kadar olan caddelerde tek; 30 m den geniş caddelerde iki kanal döşenir.

Caddede kanalların yeri ve sayısı Kanalların çift yapılması halinde kanallar kaldırımlar altında teşkil edilir. Kanal sayısının tek olması halinde; kanal ya bordür taşının dış tarafına, veya trafik şeridinin ortasına yerleştirilir.

Dar bir sokağın ortasından geçirilen atıksu kanalı

Caddede kanalların yeri ve sayısı Kullanılmış su kanalları, içme suyu borularına nazaran daha derinde döşenmelidir. İçme suyu borusunun tabanı ile kanalların sırtı arasında en az 30 cm lik bir mesafe bulunmalıdır.

Caddede kanalların yeri ve sayısı Ayrık sistemde, kullanılmış su kanalları ile yağmur suyu kanalları aynı anda inşa edilebildikleri takdirde, her iki kanalın müşterek bir hendek içerisine döşenmesi daha iktisadi olabilirse de işletme güçlükleri oluşabilmektedir. Ayrık sistemde, yağmursuyu kanalları, atıksu kanallarından daha yukarıda teşkil edilir.

Kanalların Derinliği Başlangıç kanallarında seçilecek derinlik bütün kanal şebekesinin derinliğini etkiler. Kanalların tesis maliyeti hendek derinliği ile artar. Bunun için kanal derinliği, gereğinden fazla seçilmez.

Kanalların Derinliği Kanallar mümkün mertebe minimum derinlikte ve caddelere paralel olarak döşenir. Bina bağlantı borularının eğimi, 1/50 ila 1/100 arasında değişir. Kanalların derinliği, caddedeki bodrum katlarının sularını alacak tarzda seçilir.

Kanalların Derinliği Bodrum katı bulunmayan bölgelerde başka bir faktör bulunmadıkça, minimum hendek derinliği, donma derinliğine ve trafik yüküne göre tespit edilir.

Kanalların Derinliği Küçük çaplı kanallarda bu derinlik, 1-1,5 m olarak seçilebilir. Bina bağlantılarının temiz su borularının altından rahatlıkla cadde kanallarına bağlanabilmesi için bu derinliğin 2 ila 2,5 m civarında olması tavsiye edilir.

Kanalların Derinliği Büyük şehirlerde bodrum katlarının kullanılmış sularının alınabilmesi için cadde kanallarının 3-4 m derinlikte döşenmesi gerekebilir. Maksimum kanal derinliği 6 m dir. Ancak az sayıdaki fazla derin bodrumların durumu dikkate alınmaz. Bu binalar sularını kendi tulumbaları ile umumi kanallara vermelidir.