2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
BDP 2014 YEREL SEÇİM PERFORMANSI. GENEL VERİLER - 1 ● TOPLAM KAZANILAN BELEDİYE SAYISI 101 (2009'da 78) ● KAZANILAN İL SAYISI BŞB / 8 İL ● KAZANILAN.
TÜRKİYE’DE BÖLGE SINIFLANDIRMASI
TEKNIK EGITIM FAKULTESI ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI HAZİRAN Bölüm yönetimiyle ihtiyaç duyduğumda rahatlıkla görüşebilmekteyim.
BAŞLIK METNİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI ERZURUM 2011 VE BRANŞLARI HAKKINDAKİ.
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
Diferansiyel Denklemler
Orta Öğretimden Üniversiteye Gelen Öğrencilerin Temel Bilgisayar Bilgilerinin İl ve Bölge Bazında İncelenmesi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Uygulaması.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi ve TURAD İş Birliği ile Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
HİSTOGRAM OLUŞTURMA VE YORUMLAMA
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
1/25 Dört İşlem Problemleri A B C D Sınıfımızda toplam 49 öğrenci okuyor. Erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 3 kişi azdır.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
ÖRNEKLEM VE ÖRNEKLEME Dr.A.Tevfik SÜNTER.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
YURDUMUZUN COĞRAFİ BÖLGELERİ
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
PROTOKOL.
TEST – 1.
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
4 X x X X X
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
Çocuklar,sayılar arasındaki İlişkiyi fark ettiniz mi?
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
Diferansiyel Denklemler
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞARI DURUMLARI AÇIKLAMALAR 1. Bu çalışma, Meslekî ve.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
(ÖĞRENCİ SEÇME ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ)
İSTATİSTİKLERLE ÇOCUK
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Sunum transkripti:

2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim Bakanlığı ve Bağlı Kurumları ile T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir. Henüz yayınlanmamış veriler oluşturulurken, geçmiş yıllara ait bilgilerden yararlanılmış ve orantılı düzen yöntemi kullanılmıştır. © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.

Turizm Eğitimi Veren Yüksek Öğretim Birimlerinin Türlerine Göre Sayısal Dağılımları Türkiye sınırları içinde toplam 154 üniversite, 939 fakülte, 293 yüksekokul, 523 meslek yüksekokulu ve 405 enstitü yüksek öğretim hizmeti sunuyor. Bunlar içinden 99 üniversite, 52 fakülte, 92 yüksekokul ve 417 meslek yüksekokulu’nda turizm eğitimi veriliyor © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.

Turizm Eğitimi Veren Yüksek Öğretim Birimleri’nde Okumakta Olan Öğrenci Sayıları Türkiye sınırları içinde turizm eğitimi alan toplam öğrenciden ’sı meslek yüksekokullarında (2 yıllık), ’i yüksekokullarda (4 yıllık), 5.295’i ise fakültelerde bulunuyor. 2 yıllık programlarda okuyan toplam öğrenci sayısı (%72,40) iken bu sayı 4 yıllık öğretim programlarında (%27,60). © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.

Turizm Eğitimi Alan Öğrenci Sayısının Coğrafi Bölgelere Göre Dağılımı Türkiye sınırları içinde turizm eğitimi alan toplam öğrenciden ’i Marmara, ’i İç Anadolu, 9.966’sı Ege, 8.374’ü Karadeniz, 8.078’i Akdeniz, 3.018’i Doğu Anadolu ve 2.747’si Güneydoğu Anadolu’da bulunuyor. © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.

Turizm Eğitimi Alan Öğrenci Sayısı En Yüksek İlk On İl Manisa, Burdur, Osmaniye, Karaman, Bayburt, Batman, Kilis, Siirt, Şırnak, Ağrı, Bingöl, Hakkari, Muş ve Tunceli hariç, 67 ilimizde turizm eğitimi veriliyor. Buna karşın toplam öğrencinin yaklaşık yarısı ( kişi) 10 ilimizde toplanmış durumda. © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.

Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Devlet ve Vakıf Öğretim Kurumları Bazında Dağılımları Vakıf öğretim kurumlarında turizm eğitimi gören öğrenci sayısı toplam öğrenci sayısının sadece %12,37’sini oluşturuyor. Bu oran meslek yüksekokullarında %12,42 iken, yüksekokullarda %9,70, fakültelerde ise %18,11. © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.

Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Bölüm İçeriklerine Göre Dağılımı © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz. Bölüm başına düşen öğrenci sayıları bir sonraki sayfada listesi verilen ilgili bölümlerin birbirleriyle birleştirilmesi ile elde edilmiştir.

NOBÖLÜM 1Aşçılık 2Gastronomi 3Gastronomi ve Mutfak Sanatları 4İkram Hizmetleri 5Konaklama İşletmeciliği 6Kültürel Miras ve Turizm 7Otel Yöneticiliği 8Rekreasyon Yönetimi 9Seyahat İşletmeciliği 10Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği 11Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi 12Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 13Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 14Turizm Animasyonu 15Turizm İşletmeciliği NOBÖLÜM 16Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik 17Turizm Rehberliği 18Turizm Teknolojisi 19Turizm ve Otel İşletmeciliği 20Turizm ve Otelcilik 21Turizm ve Seyahat Hizmetleri 22Yat İşletme ve Yönetimi 23Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği Turizm Yüksek Öğretimi İçin 2 ve 4 Yıllık Programlara Öğrenci Alan Bölümler © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz.

2010 – 2011 Öğretim Yılı Sonunda Mezun Olması Öngörülen Öğrencilerin Bölümlere Göre Dağılımı © TURAD. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz ve yayınlanamaz. Geçmiş veriler ve yeni açılan kurum ve bölümler incelenerek, 2 yıllık programlardan mezun olma oranı %23, 4 yıllıklardan ise %10 olarak öngörülmüştür.