Caner,havaların ısınmasıyla çok ………… olmuştu. Artık evde sıkılarak oturmak yerine arkadaşlarıyla top oynayıp eğlenebileceği için seviniyordu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İDİL KIZIL GÜZELLİKLER.
Advertisements

Küçük Mustafa Selanik ‘te yaşayan Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım ‘ın bir oğulları olmuş. Adını Mustafa koymuşlar.Mustafa büyümüş . Önce Mahalle mektebine.
SÜRELİ METİN OKUMA İbrahim KURT
Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili sözcük soyut addır?
A.
ZAMANI ÖĞRENELİM OSMAN KILIÇ.
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
BOŞANMA SEBEBİ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Eğer, önüne koyduğun her türlü her türlü yemeği yiyen ve annesinin yaptığı gibi güzel olmasa bile, hiç şikayet etmeyen birini arıyorsan...
SÖZCÜKLERDE ÇOK ANLAM Gördüğünüz gibi bazı sözcüklerin, gerçek anlamları dışında bir de mecaz anlamları oluşmuştur. Bir sözcüğün birden fazla mecaz anlamı.
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
SAYGI SORUMLULUK ÖZGÜVEN YARDIMSEVERLİK
FİİLLERDE ÇATI.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Gaye bir köyde yaşardı. Onun keçileri vardı. Keçilerini çok severdi
ANASINIFI YAZ TATİLİ ÖDEVİ
Göl’ün Hikayesi.
EŞ SESLİ KELİMELER.
KÜÇÜK FİL.
ÖZENLİ KULLANIM Hazırlayan NEHİR OR 1 / C.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 22 Aralık 2009 Salı Yandaki pastayı iki eş parçaya.
KARGA İLE TİLKİ.
Kaç Sözcük Var?.
KAYRA DİREN EROL 2-A SINIFI NO :411
KURALLARA UYMAK.
Ne güzel bir gün ! Okuluma gideceğim.
Ailemizdeki Lider.
ÇOCUĞUMA NASIL YARDIMCI OLURUM?.
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
ALTIN ÖĞRENCİ KRİTERLERİ
BUBU’NUN ARKADAŞ ÖZLEMİ
DÜNÜM BÜGÜNÜM YARINIM.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
DEĞERLER EĞİTİMİ. İlker oyundan sonra oyuncaklarını toplar.
O ŞİMDİ OKULLU Miyase ERİKÇİ.
AĞUSTOS BÖCEĞİ İLE KARINCA
PEYGAMBER EFENDİMİZDEN (sav) ÖĞRENCİLERİMİZE MESAJ VAR
Uygulayan ve Değerlendiren
Okulunuzun Fotoğrafını ekleyiniz.
ÖZEL EĞİTİM GÜZEL GELECEK
ÇİVİ.
BOŞANMA SEBEBİ.
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
DÜZENLİ OLMAK.
OKUL KORKUSU VE BAŞ ETME YOLLARI
SINIF KURALLARIMIZ.
BİRİKİM YAPACAĞIM.
1. 2 Üstüne yazılmayan satır hangisidir? Kasap satırı.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
ZIT (KARŞIT) ANLAMLI KELİMELER.
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
FİİLLERDE KİP.
Sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakın Sınavdan önce deşarj olmak amacıyla sevdiğiniz aktiviteler yapmaya çalışın.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
EŞYALARIMIZI NASIL KULLANALIM?
Düzgün ve Doğru Yapacağız, Adam Gibi Adam Olacağız.
ŞİRİNLERİN BİR GÜNÜ.
4.Sınıf Hazırlayan: Ömer TÖK TÜRKÇE METNİ
AİLEMİZDEKİ AFACAN : İNTERNET
SONBAHAR.
Bilgisayar Ve Cep Telefonunun Zararları. KONULAR Göz problemleri Okuldaki ders durumumuzu düşürme Sosyalleşme üzerinde etkisi Beyin hücrelerini öldürür.
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
Sunum transkripti:

Caner,havaların ısınmasıyla çok ………… olmuştu. Artık evde sıkılarak oturmak yerine arkadaşlarıyla top oynayıp eğlenebileceği için seviniyordu.

Top oynadıktan sonra sıcaktan bunalan Caner evlerinin yakınındaki bir gölette tehlikeli olmasına rağmen yüzmek istemiş, yüzerken ayağına bir şey batan Caner çok ………….

Gölete atılan bir tahtadan ayağına çivi batan Caner’in çok ……………. Bir daha “tehlikeli” uyarısı bulunan yerlerde daha dikkatli olmaya karar verdi ve evinin yolunu tuttu.

Eve gitmek için otobüse binen Caner hemen boş bulduğu bir koltuğa oturdu,kendinden sonra binen yaşlı teyzeyi görmemezlikten gelen Caner’i, biletçi amca yer vermediği için uyardı. Caner bu durumdan çok …………

Eve gelen Caner’in karnı çok ………. Annesinin hazırladığı yemeklerden çok yiyen Caner’in midesi yemekten sonra ağrımaya başlamış,neyseki biraz hareket ettikten sonra midesindeki ağrı dinmiş.

Midesinin ağrısı geçen Caner kardeşi ile birlikte …………. Öğretmeninin haftasonu için verdiği ödevleri tamamlayan Caner artık çok yorulmuş ve yatmaya karar vermiş.

Yorucu bir gün geçiren ve çeşitli maceralar yaşayan Caner, gün sonunda güzel masallar görmek için pijamalarını giyinmiş ve bütün gece mışıl mışıl ………. (Metin tarafımdan yazılmıştır.)