BİLGİSAYAR İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KASALAR Hazırlayan:Serkan GÖÇ Bilişim Tek.Öğretmeni.
Advertisements

BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
GENEL OLARAK Ana kart Nedir? Ana kartın Yapısı
BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
Kasalar Kasanın içinde anakart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25" ve 3.5"luk yuvalar -ki buralara sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar.
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
BDEM 105.
BİLGİSAYAR DONANIMI SELİN POSBIYIK 9/H 551 SIDIKA RODOP ANADOLU LİSESİ
BİLGİSAYARI AÇMA - KAPATMA
BİLGİSAYARIN AÇILMASI.
Bilgisayarın Temel Donanım Birimleri
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
BİLGİSAYARIN MİMARİSİ, TEMEL BİLEŞENLERİ VE ÇALIŞMA MANTIĞI
BİLGİSAYAR DÜNYASI’NA HOŞGELDİNİZ!
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Bilgisayar nedir? Bilgisayar; Zor ve karışık hesaplar yapabilen büyük miktarlardaki bilgileri depolama kapasitesine sahip otomatik bir cihazdır.
DONANIM BİRİMLERİ.
BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ DONANIM OLARAK BİLGİSAYARI TANIYALIM BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ.
BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ
BİLGİSAYAR.
DONANIM NEDİR?.
BİLGİSAYAR.
Tarafından yayınlanmaktadır
BİLGİSAYAR.
BİLGİSAYAR TERİMLERİ.
İŞLEM BİRİMLERİ RAM İŞLEMCİ Örnek: ANAKART
DONANIM VE YAZILIM.
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
DONANIM BİLGİSAYAR PARÇALARI.
Bilgisayar aritmetiksel mantıksal işlemler yapabilen, bilgi depolayan, hatasız ve hızlı işlem yapabilen bir cihazdır.
İÇ VE DIŞ DONANIMLAR.
BİLGİSAYARIN ANA PARÇALARI VE ÇEVRE BİRİMLERİ
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
1 Genel Olarak Pazarlama Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN.
DONANIM VE YAZILIM.
Temel Bilgisayar Bilgileri
Hafta2 Bilgisayar Donanımı Dersi
DONANIM VE YAZILIM Hazırlayan: Ad Soyad.
Bilgisayar Donanımları
Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
DONANIM VE YAZILIM.
BİLGİSAYARI TANIYORUM. MERHABA BENN BİLGİSAYARKURDU ALİCAN.
Bilgisayar Donanımı Dersi
BİLGİSAYAR KOMUT: Bilgisayara istediğimiz şeyleri yaptırabilmek için verdiğimiz emirlerdir.
BİLGİSAYARIN YAPISI Donanım ? Yazılım.
Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Bilgisayar Donanımı Dersi
Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
BİLGİ SAYAR.
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
BİLGİSAYAR DONANIM PARÇALARI
Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Donanım somut bir kavramdır. Bu nedenle donanımı, elle tutulur,
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
Bilgisayarın Ana Parçaları ve Çevre Birimleri
Bilgisayara Giriş Seyfullah BAŞKÖYLÜ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
Bilgisayar Donanımı Dersi Bilgisayarın Mimarı Yapısı ve Çalışma Mantığı.
Sunum transkripti:

BİLGİSAYAR İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar Bilgisayar Nedir? Bilgisayar çok hızlı işlem yapma özelliği olan, kitaplar dolusu bilgiyi çok küçük alanlarda saklayabilen, sakladığı bilgilere çok hızlı ulaşabilen bir makinedir.

Bilgisayar İle İlgili Temel Kavramlar Donanım ve Yazılım Nedir? Bilgisayarlar, donanım ve yazılım olmak üzere iki temel kısımdan oluşur. Donanım: Kasa, ekran, klavye, fare ve bunların içinde bulunan parçaların oluşturduğu kısımdır. Yazılım: Bilgisayarın istenilen amaçlar doğrultusunda kullanılmasını sağlayan komutlar topluluğudur.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Ekran(monitör) Kasa Klavye Fare(Mouse)

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Fare Bilgisayarda çizim yapmak, oyun oynamak, komut seçmek ve çalıştırmak gibi işlemlerde kullanılan yardımcı donanım birimidir. Tekerlek Sağ tuş Sol tuş

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Klavye Bilgisayarda yazı yazmak, veri girmek ve bilgisayara komut vermek için kullanılan donanım birimidir. Rakam Tuşları Yön Tuşları Harf Tuşları Özel Görevli Tuşlar Fonksiyon Tuşları Multimedia Tuşları

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Ekran(monitör) Bilgisayarın görüntüleme birimidir. Monitör bilgisayarda yapmış olduğumuz işlemleri görmemizi sağlar. CRT Monitör LCD Monitör

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa Kasa: Bilgisayarda işlemlerin yapıldığı, yazılımların çalıştırıldığı, monitör, fare ve klavyenin bağlı olduğu birimdir.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa Kasanın içerisinde anakart, işlemci, ana bellek, ekran kartı, sabitdisk gibi birçok parça bulunur. Kasanın iç görünüşü

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa Anakart: Üzerinde temel devrelerin bulunduğu karttır. Bütün aygıtlar ve kartlar anakarta takılıdır. Bağlantı yerleri Anakart

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa İşlemci: Bilgisayara verilen komutların işlendiği, aritmetik ve mantıksal işlemlerin yapıldığı birimdir.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa Anabellek: Programların çalıştığı, bilgilerin geçici olarak tutulduğu birimdir.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa Ekran Kartı: Bilgisayarın sistem birimi ile ekranı arasındaki bağlantıyı sağlayan donanım birimidir.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimi ve Kasa Sabit Disk: Bilgisayarın depolama birimidir. Bilgisayara kurulu olan programlarda bu birime kaydedilir.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa Disket Sürücü: Disketlerin okunmasını sağlayan birimdir.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa CD-ROOM Sürücü: CD lerin okunmasını sağlayan birimdir.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa Ses Kartı: Bilgisayardan ses çıkmasını sağlayan birimdir

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa Güç Kaynağı: Bilgisayarın çalışması için gerekli olan elektrik girişini sağlayan birimdir.

Bilgisayarı Oluşturan Temel Parçaları Tanıyalım Sistem Birimleri ve Kasa TV Kartı: Bilgisayarda, televizyon izlenebilmesini sağlayan birimdir.

Bilgisayarı Açma Kapama Düğmeleri Bilgisayarı Açma Bilgisayarı açmak için kasanın ve monitörün açma kapama düğmelerine basılır. Ekranın açma kapama düğmesi Kasanın açma kapama düğmesi

Hazırlayan Duygu ÖZEN KILIÇ Tamer TOPAL Hatice ÇINAR Serkan ÖNCEL