Telekomünikasyon Sektörü ve Vergi Düzenlemelerinin Etkileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. 30 Ekim 2007 Gazi Üniversitesi İİBF Ankara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
5. BİRİKİMLERİM.
Advertisements

Oktay ERBEY CRM & B2B Ürün Satış Hizmet Yöneticisi
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
Reklamcılar Derneği Medya Paylaşım Toplantıları 4 Eylül 2008.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
ENERJİ GÜVENLİĞİ ve ENERJİ ARZI
5. EGE İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİ BİR TAŞLA 3 KUŞ : ÇALIŞAN MUTLULUĞU, SADAKATİ VE İŞYERİ VERİMLİLİĞİ MAYIS 2007.
Serbestleşmeye doğru Türkiye’de Telekomünikasyon
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
Hacettepe üniversİtesİ hastanelerİ Tip bİlİşİmİ derneğİ başkani
İnsan türünün bin yıl önce tüm dünyaya yayıldığı, çıkış yerimiz olan Afrika, kelimenin tam anlamıyla “geride bırakılmış” bir Kıtadır. Üzerinde.
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır.
Maliyet, Hacim, Kar Analizi
TÜRKİYE TIBBİ CİHAZ TEDARİKÇİ PROBLEMLERİ
TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu 2012 Yıl Sonu
A.7-1 ÇİKOSAN A.Ş. Tek bir üretim bölümünde çeşitli mamuller üretmektedir. Genel üretim giderlerini üretilen mamul maliyetlerine götürü olarak yükleyen.
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
M2M ve Yakınsama’nın Pazara Dolaylı Etkileri Öner Tekin, Operatörler ve Kurumlar Teknoloji Lideri Bilişim’12, 12 Eylül 2012.
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
SON EKONOMİK GELİŞMELER
Sektöründe 10 Yıllık deneyimle ispatlanmış olsa gerek ki Telekomünikasyon sektörü sonu olmayan, yıl geçtikçe kendisini yenileyen yapısı ile ticari anlamda.
TURKCELL Çeyrek Finansal Sonuç Açıklaması 6 Mayıs 2010.
YASED BAROMETRE 2006 AĞUSTOS.
Klinik Çalışmaların Üniversitelere Katkıları
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEDAŞ 2007 OSMANGAZİ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.
BÜYÜME.
Hayrettin GÜNGÖR TBB Genel Sekreteri
KONU KESİRLER BASİT KESİR GJFX BİLEŞİK KESİR.
Konut Sektörü Değerlendirme Sunumu Haziran
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Türkiye Telekomünikasyon Sektöründeki Gelişmeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 9 Nisan 2009, İstanbul Galip ZEREY Kurul II. Başkanı.
Rekabet Politikasının Artan Önemi Güven Sak TEPAV Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü Ankara, 4 Mart 2005.
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
1 Bilişim ve İletişim Sektörü Neden Stratejiktir ? Bilişim ve İletişim iş yapış şekillerini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen ana-yapıtaşı konumundadır.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
Yumurtayı Nasıl Kırmalı ?. Lezzeti ve Besin Değerleri Fonksiyonel özellikleri.
YASED Yabancı Yatırımcıların Yeni Gözdesi Fırsatlar Ülkesi Türkiye Türkiye’nin Sektörel Değerlendirmeleri: Telekom Nurtaç Ziyal Avea Genel Müdür Danışmanı.
Genç ve çalışmaya elverişli nüfusu, Nitelikli işgücü ve düşük işgücü maliyetleri, Lojistik altyapısı, Sektörün temel hammaddesi pamuk üretimi açısından.
İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİNDE ENTEGRASYON
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
Getiri Ltd. Şir. Mayıs 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak bu ticari.
AMPD PERAKENDE ENDEKSİ by NIELSEN EYLÜL AYI SONUÇLARI 25 EKİM 2007.
Kutu Menfez İnşaatı Metraj Hesapları
Quest Atlantis Çok-Kullanıcılı Sanal Ortamları Kullanan Eğitsel Bir Bilgisayar Oyunu Örneği: Quest Atlantis Projesi Öğr. Gör. Dr. Hakan Tüzün Hacettepe.
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 STRICTLY CONFIDENTIAL & FOR PERSONAL USE ONLY TURKCELL LALE SARAL DEVELİOĞLU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI PAZARLAMA.
Çalışma Sermayesi Finansmanı
BAŞA-BAŞ NOKTASI (BREAK EVEN POINT)
ÜNİTE 17 HİSSE SENEDİ DEĞERLEMESİ
EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER TELKODER
Dünya’da ve Türkiye’de zeytinyağı gündemi
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
Getiri Ltd. Şir. Mayıs 2005 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak bu ticari.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 1: HASILANIN ÖLÇÜLMESİ
Sunum transkripti:

Telekomünikasyon Sektörü ve Vergi Düzenlemelerinin Etkileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. 30 Ekim 2007 Gazi Üniversitesi İİBF Ankara

Telekomünikasyon sektörü 58 milyonu aşan mobil, 18 milyonun üzerinde sabit hat ve 4 milyonu aşkın DSL kullanıcısı Yaklaşık 30 milyar dolarlık potansiyel Büyüme fırsatlarının devam ediyor

Mobil iletişim lüks tüketim mi? KDV : %8 ÖTV : %20 Vergi TürüOran / YTL Özel iletişim vergisi% 25 KDV%18 Hazine payı% 15 Kurum masraflarına katkı payı% 0.35 Yeni tesis özel iletişim vergisi (abonelik başlangıcında alınır) YTL TGM ruhsat ücreti (abonelik başlangıcında alınır) YTL TGM kullanım ücreti (yıllık)10.00 YTL

Temel çelişki - Sektörün önündeki vergi engeli Sektördeki vergi yükü ekonominin tümünü ilgilendirmektedir. London School of Economics tarafından yapılan çalışmaya göre, mobil penetrasyondaki %10 oranında büyüme, ülkenin yıllık ekonomik büyümesine %1 oranında artış sağlamaktadır. Ekonomimize 5 milyar dolarlık ilave potansiyel yaratma imkanı bulunmaktadır.

0% 25% 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% 225% 250% 275% 300% Aylık Kullanım Miktarı (Dakika) Yasal Yükümlülüklerin Abone Üzerine Yükü Yasal yükümlülükler oranı - Mobil aboneliğin ilk yılı Yüksek vergi en çok gelir düzeyi düşük kesimleri etkilemektedir.

AB ekonomilerinde mobil iletişimin verimliliğe katkısı Verimlilik artışının %42’si mobil iletişim ve bilgi teknoloji hizmetlerinin kullanımından gelmektedir. Yunanistan, İspanya, Portekiz gibi ülkelerdeki etkisi ortalamanın üzerindedir. Kaynak:ITU ve Ovum Research

Katma değerli servisler - Dijital müzik Japonya’da dijital müzik eserlerinin %91’i cep telefonu kullanıcıları tarafından satın alınmaktadır. Ülkemizde satılan müzik eserlerinin %55’i kayıt dışıdır! Turkcell-im’den geçen bir yılda 11 milyon adet dijital müzik parçası indirilmiştir. Bu sayede telif hakları ödenmiş olup vergi geliri ortaya çıkmıştır. Özetle ekonomik değer yaratılmıştır.

Mobil katma değerli servisler gelişemiyor Katma değerli bir hizmet olarak mobil cihazımıza müzik eserlerini satın almak mümkündür ancak sadece oransal yükümlülükler yansıtıldığında bile kullanıcıya maliyeti oldukça artmaktadır. Fark %43

Mobil katma değerli servisler - Pizza siparişi Mobil cihazlarla pizza siparişi verebilirsiniz! Peki bu hizmeti kullanan olur mu? Aynı hizmet %43 daha pahalı

Havayolu taşımacılığı sektöründe atılan doğru adımlar Sektör dünyada %5 büyürken ülkemizde %30 büyümüştür. Devletin vergi gelirleri artmıştır.

Beklentilerimiz Ülkemizde telekomünikasyon hizmetleri üzerindeki vergi yükü çok yüksektir. Tüm paydaşların eşit şartlarda hizmet almaları sağlanmalıdır. AB standartlarında tek tip vergi uygulanmalıdır. Doğru adımlar atılırsa devletin vergi gelirleri artacaktır.