Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
Advertisements

Şiir Müzik : H.MANCINI.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
29.mayıs.1976 milliyet gazetesi günün şiiri İLKAN SAN
DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ, DEĞERLERİMİZİ YEŞERTİYORUZ!
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Değerli Dostlar, Ankara’da bu yıl doğru dürüst bir kış yaşamadık, ama bahar da henüz gelmedi. Yine her zamanki gibi bir de dağlara doğru çıkayım, son durum.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
İŞTE GELDİK, GİDİYORUZ melahat oğuz İşte geldik, Gidiyoruz, Ne kaldı ki Şurada !... İsterdim ki, Günlük güneşlik biryerde, şehrin taa göbeğinde Kazılıversin.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Müzikle izleyiniz. Bir-bir uzaklaşmakta konaklanacak hanlar, Yolcular yoruldukça, yollara kar yağıyor... Heybedeki azığı kim düşünür, kim anlar? Eller.

NİCE NİCE YILLARA... CANIM BABACIĞIM SENİ SEVİYORUM AYSUN ASAR
 Şiiri yorumlamak için önce şiir dikkatle okunmalıdır.Bunun yanında şiirin en doğru ve en gerçek yorumu söz konusu değildir.Çünkü bir şiirin gerçekte.
Sunum otomatik olarak da gidiyor. istersen. Hoparlörü açabilirsin.
YAŞ OTUZBEŞ.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
Değerli Dostlar, öncelikle “Leyleği havada gördüm” havasına girebilmeniz için yıllık göç sonunda yurdumuza ulaşan bir leylek sürüsünden başlıyorum...
ORMAN HAFTASI MART.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
*Kırmızı rengi öğreniyorum
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
EŞ SESLİ KELİMELER.
Değerli Dostlar, bu sene bahar gelmeyecek mi, diye sorarken… …bu yağışlı havaların arasında, Size müjdeyi vereyim dedim…
Sokaklar hep yalanla dolu Hayat sanki tiyatro, Rol alan alana Sevdalar üç günlük…
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
KAFİYE (UYAK) KAFİYE REDİF.
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
1. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut değildir
Bu sunumumu “Yoldan çıkmak istemeyenlere” ithaf ediyorum... Feridun ÖZHAN
1. Sonsuza (I) dek yaşayacak (II) olan sanatçıların (III) arzuladıkları şey doğanın (IV) tablosunun güzelliklerle boyalı (V) olmasıdır. Bu cümlede numaralanmış.
DÜNYAÇEVRE HAFTASI.
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
40 Yaşımda ben….
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 12 Ocak 2009 Pazartesi 1. Dinozorlardaki işlemleri incele.Verilmeyen sayıları bul.Bulduğun sayılara ait.
Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Bütün çiçekleri getirin buraya,

Musikimizde.
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
CÜMLE TÜRLERİ.
OSMAN ÇINAR İLKÖĞRETİM OKULU ŞİİR, TİYATRO ve MÜZİK GECESİ
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
IŞIĞI BEYİNLERİNDE TAŞIYANLARIN
ÖZNEL VE NESNEL GÖRÜŞ HAZIRLAYAN Zişan Hakverdi
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
Renk Kavramı.
Öznesine GöreÖznesine Göre Etken Etken Edilgen Edilgen Dönüşlü Dönüşlü İ şteş İ şteş Nesnesine GöreNesnesine Göre Geçişli Geçişli Geçişsiz Geçişsiz Oldurgan.
Tel: işte gidiyorum İşte gidiyorum... Karşılıksız bir aşka kurban ettim ömrümü! İşte gidiyorum, Toprak alsın benim de bu hazin öykümü...
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim,kelepçede,
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
Sevdan Beni Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, can paramparça... Ve elerim kelepçede,
CAHİT SITKI TARANCI. 4 Ekim 1910 tarihinde Diyarbakır'da Camiikebir mahallesinde doğdu, 12 Ekim 1956 tarihinde Viyana (Avusturya)'da öldü. Asıl adı "Hüseyin.
Müzik : Kenny G.
GENEL TEKRAR - 02 TAMLAMALAR TÜRKÇE. SIFAT TAMLAMALARI sarı yapraklar güler yüz masmavi deniz birkaç soru bu ev hangi kitap kaçan balık ihtiyar adam.
Sunum transkripti:

Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler

İZMİR Balçova Termal Tesisleri Öyküleri, şiirleri, En güzelim şehirleri, Herkes kendi hünerini, Çiçek ile bezer elbet.

FETHİYE Tanrı, vadileri, koyu, Yeşili elvanı, moru, Ressam en seçkin tabloyu, Çiçek ile bezer elbet. Hikmet Aksu

Salzburg AVUSTURYA

Viyana AVUSTURYA

Şakran İZMİR Saçın kehribar sarısı Kirpiğe değer yarısı Oldun gönlümün ağrısı Mavi gözlü, sarı çiçek İzin ver bağına girem Lale, sümbül, nergis derem Önüne güneşi serem Mavi gözlü sarı çiçek Dursun Elmas

Ayvalık BALIKESİR Gönlümde açan çiçek seni yazdım Ben şaiirlerin dilinde şiir ozanlarda sazdım Bu dünyayı kendim gibi yalnız sandım Gönlümde açan çiçek seni yazdım Gül gonca gibi dalındasın İki sokak ötede yanımdasın Artık kalbimde dilimde sazımdasın Gönlümde açan çiçek seni yazdım Arif Seki

Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Bütün çiçekleri getirin buraya, Öğrencilerimi getirin, getirin buraya, Yurdumun sevgili ve adsız çiçekleri, Hepinizi hepinizi istiyorum, gelin görün beni, Toprağı nasıl örterseniz öylece örtün beni Ben bir bahçe suluyordum, gönlümden, Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden, Ne güller fışkırır çilelerimden, Baharda Polatlı kırlarında açan, Güz geldi mi Kopdağına göçen, Yörükler yaylasında Toroslarda eğleşen. Muş ovasından, Ağrı eteğinden, Gücenmesin bütün yurt bahçelerinden Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, En güzellerini saymadım çiçeklerin, Çocukları, öğrencilerimi istiyorum.

Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Ben mezarsız yaşamayı diliyorum, Ölmemek istiyorum, yaşamak istiyorum. Yetiştirdiğim bahçe yarıda kalmasın, Tarümar olmasın istiyorum, perişan olmasın,..... Beni bilse bilse çiçekler bilir, dostlarım, Niçin yaşadığımı ben onlara söyledim, Çiçeklerde açar benim gizli arzularım Yaz kış bir şey söyleyen sonsuz toprakta, Çile çektim, yalnız kaldım, ama yaşadım, Yurdumun çiçeklenmesi için daima, yaşadım, Bilir bunu bahçeler, kayalar, köyler bilir. Şimdi sustum, örtün beni, yatırın buraya, Dünyanın bütün çiçeklerini getirin buraya. Ceyhun Atıf Kansu

Müzik: Kreisler -Liebeslied