Bu devirde kadın olmak Can Dündar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çelebi Grubu.
Advertisements

KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
TOHUMDAN FİDANA ELİF DUMANLI 6-C 725.
SONBAHARIN YAPRAKLARI EL SANATLARI SERGİSİ
ESTETİK. ESTETİK DİŞHEKİMLİĞİ BÖLÜMÜNDE BİR MESLEKTAŞIMIZ;“NEDİR YAHU BU ESTETİK DİŞHEKİMLİĞİ “ DEMİŞ. DOĞRUSU PEK DE GÜZEL DEMİŞ.  BUNA BEN DE İNANMAM.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
BEN SENi SEVDiM Ben senin en çok sesini sevdim                  Bugulu çogu zaman,taze bir ekmek gibi Önce aska çagiran, sonra dinlendiren Bana.
ERKEĞİN HANIMI ÜSTÜNDEKİ HAKLARI
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Hz. Muhammed (s.a.v.) İnsanlara Değer Verirdi
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
NE GÜZELDİR.
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf (Gündüz)
SIFATLAR ÖN AD.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İzin Başvurusunda bulunan/koca/sevgili/erkek arkadaş adı: Aşağıda belirtilen periyodda hayatımın en yüksek mertebesinde ilelebet yer.
Hiçbir şey istemememizi istemeyin... - Seni seviyorum sözünü bir kez söyleyip, bununla 20 sene idare etmemizi beklemeyin.
SERVİS PERSONELİ ÇALIŞMA PRENSİPLERİ 2
Saklı objeleri Bulun.
Altın Kurallar 1- Ucuz araba kullan ama, alabileceğin en güzel evi al.
Kendine Karşı Sorumluluk
Kadın erkeğe karşı....
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Antika iskemleler.
BİLİYORUM SİZ DE BU SABAH TIPKI BENİM GİBİ KALKMAK İSTEMEDİNİZ YATAKTAN.
Zarflar fiilleri, sıfatları, fiilimsileri veya kendi türünden sözcükleri (zarfları) etkileyen sözcüklerdir. Zarfların diğer ismi de tir. Zarfları beş.
Birinci Basamakta “cinsellik ve cinsel işlev bozuklukları”
Hülya Büyüköner Cansıla
ÇIKMA TEKLİFİ !!! ERKEK : Bana isminizi bağışlar mısınız? KADIN :
BABALAR VE KIZLARI.
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü PEMBE SELEK
Bana kad ı n oldu ğ umu g ö ster! Modern bir hikaye.
UNUTMA Ki ….
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
KÜMELER İLERİ.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
 NE GÜZELDİR.
HAYAT CAN DÜNDAR SESLİ İZLEYİNİZ.
YAŞAMDA EN BÜYÜK MUTLULUK SEVİLDİĞİNİ BİLMEKTEN GELİR Victor HUGO
40 Yaşımda ben….
İLÇEMİZ S.B.S BAŞARISI. TÜRKİYE ORTALAMASI İLÇEMİZ ORTALAMASI TÜRKÇEMATEMATİK FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLİMLERİNGİLİZCE
A. NESNELERİNE GÖRE FİİLLER B. ÖZNELERİNE GÖRE FİİLLER
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
ANLAMLARI İLE BİRLİKTE Ahmet Eren Köksal
YASEMİN KARACA NAMI DİĞER ‘YASO’
HAYAT CAN DÜNDAR.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Tıklayınız Genç bir çift, şehrin en güzel mağazalarından birine girer.
Aşkın Motivasyonel Süreci
ÇALAN SAATE İNAT YANINIZDAKİNE SOKULUP BİRAZ DAHA... BİRAZ DAHA UYUMAK İSTEDİNİZ.
EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU ÇARPIM TABLOSUNU ÖĞRENELİM
Bir zamanlar 25 yıldır evli ve 60. doğumgününü kutlayan bir kadın varmış. Kutlama sırasında aniden bir Peri ortaya çıkar.
"Mendelssohn" By space.
Küçük bir erkek çocuk, annesine sordu: "Niçin ağlıyorsun
. * Disiplin, “kurallar dahilinde davranış eğitimi” ya da “doğru davranış ve hareketi geliştirmek için tasarlanmış talimat ve egzersizler” anlamına gelir.
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
BİR KAYISI AĞACI ABDÜLKADİR MERİÇBOYU.
bir kadın çocuktur aslında...
GENÇLERDE UYUM.
ÜÇ ÖĞÜT M.Fatih Derleyen ve slayt tasarım:.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
Sunum transkripti:

Bu devirde kadın olmak Can Dündar

FIKRALARDA bile yoktur, yarım hamile olmak. Ama hayatta var FIKRALARDA bile yoktur, yarım hamile olmak. Ama hayatta var. Bu devirde kadın olmak, yarı hamile olmak gibi bir şey. Aynı anda hem hamile olmak, hem olmamak, hem de olmak-olmamak gibi yani...

Hem seksi ve erkeksi savaşçı Zeyna, hem de giyinip süslenip Ken'i bekleyen Barbie bebek olmak.

Hem erkeklerle, aynı okullarda eşit şartlarda okumak Hem erkeklerle, aynı okullarda eşit şartlarda okumak. Hatta daha iyi olmak. Hem de işe girebilmek için patronlara 30'una kadar evlenmeme, çocuk yapmama sözü vermek.

Her sabah çocuklarının anası, sevdiğinin kadını olarak uyanmak Her sabah çocuklarının anası, sevdiğinin kadını olarak uyanmak. Tüm dişi içgüdülerinle aynada hoş birini görene kadar çabalamak. Ve ardından ekmeğin peşine düşmek. Erkek gibi çalışmak. İşinde mantıklı. Dışarıda duygusal olmak.

İşinde atik, yırtıcı, tuttuğunu koparan İşinde atik, yırtıcı, tuttuğunu koparan. Evinde narin, hassas, şefkatli olmak. Güzellik bir yere kadar deyip. O bir yere bir türlü varamamak.

Hiç bitmeyen güzel, bakımlı, ince, genç kalabilme çabaları vermek Hiç bitmeyen güzel, bakımlı, ince, genç kalabilme çabaları vermek. Kozmetiklere,estetik müdahalelere servet yatırmak.

Nice okullar, üniversiteler okumak. Masterlar, doktoralar yapmak Nice okullar, üniversiteler okumak. Masterlar, doktoralar yapmak. Ama hayatın anlamını ille de bir erkekte bulmak.

Hem saygıdeğer eş, muhteşem ev sahibi, başarılı iş kadını Hem saygıdeğer eş, muhteşem ev sahibi, başarılı iş kadını. Hem de orospu olmak.

Çok ciddi toplantılar, büyük pazarlıklar yapmak Çok ciddi toplantılar, büyük pazarlıklar yapmak. Bunları yaparken giydiğin ciddi pantolon takımların altına seksi jartiyer giymeyi unutmamak.

Ah seni becermek için ne taklalar atan bu adamların, senin namusunu korumak için seferber olup kurallar koymasına gülmek.

Bu devirde kadın olmak. Ardı ardına değişimler geçirmek Bu devirde kadın olmak. Ardı ardına değişimler geçirmek. Bitmek tükenmek bilmeyen şizofreniler yaşamak.

Bu devirde kadın olmak. Dedim ya. Yarı hamile olmak gibi bir şey Bu devirde kadın olmak. Dedim ya... Yarı hamile olmak gibi bir şey. Aynı anda hem hamile olmak, hem olmamak, hem de olmak-olmamak gibi.... www.gruplar.info