Hazırlayan: Buket Mamahar Açıkgöz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
YAŞAMINIZI SEVGİYLE DOLDURUN.
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
Terentius, "Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
Hazırlayanlar Murat Kaya Emel Yıldırım Fevzullah Kurt
Dalton Atom Modeli. Thomson Atom Modeli. Rutherford Atom Modeli. Bohr Atom Modeli.
Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?
ATOM TEORİLERİ.
Hiç Bir insani unutmak, bir insandan vazgeçmek, bir insani hayatından sonsuza kadar çıkartmak zorunda kaldın mi hiç...¿ Hani ölmüş gibi, hani uzatsan da.
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
FEN MADDENİN TEKNOLOJİ MADDENİN YAPI TAŞLARI ATOMLAR TANECİKLİ YAPISI.
DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK
FELSEFİ BİLGİ NEDİR?.
KİMYANIN TEMEL KANUNLARI
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
MODERN ATOM MODELİ İstanbul Atatürk Fen Lisesi
Maddenin Tanecikli Yapısı
10-16 Mayıs Engelliler Haftası.
FELSEFEYE GİRİŞ.
DİLEKÇE NASIL YAZILIR?.
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
DÜNYA’MIZIN ŞEKLİ NEYE BENZER?
Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu.
Belki doğru insanla tanışmadan önce yanlış insanlarla tanışmamız gerektiği doğrudur... Böylelikle en sonunda doğru insanla tanıştığımız zaman bu hediye.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
Birine sevginizin tümünü sunmak, , asla sizi de aynı şekilde
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
YILLAR SONRA ÖĞRENDİM Kİ
Asal Sayılar ve Çarpanlarına Ayırma
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
Uzun zamandır hayatta neler yaptığımıza dair düşünüyorum.....
Tuğba ERSÖZ 1981:Doğum yeri İZMİR 1999:Mezuniyet İmam hatip Lisesi 1999:100.Yıl Üniversitesi Radyoloji 2011:Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme.
DEĞERLER EĞİTİMİ DÜRÜSTLÜK.
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
CÜMLEDE DE ’NİN YAZIMI.
Çarpanlar ve Katlar ÇARPANLAR.
ATOM Görünür veya görünmez, Değiştirilebilir, dönüştürülebilir,
.Evde bir değişiklik yapmaya kalktığımda, her şeyin düşünülenden iki misli daha pahalıya geldiğini ve iki misli daha uzun zaman aldığını öğrendim. Yaş:
MADDEYİ OLUŞTURAN TANECİKLER
ATOMUN YAPISI.
Tanzimat dönemi öğretici metinler
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
ATOM.
Maddenin bölünmesi zor, en küçük yapı taşına atom adı verilir
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
İnsanın Sınırları sınırları zorlamak sınırları zorlamak olabilecek şeylerden en zorunu istemek: - acaba bir de tam havaya zıplarken.
Plazma Plazma: gaz halindeki bir maddenin yüksek sıcaklıkta ısıtılmasıyla atomlarına ayrılması ve bu atomların dış yörüngede elektronlarının kopması ile.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
ÇARPANLAR ve KATLAR.
ÇARPANLAR ve KATLAR.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
ATOMUN YAPISI.
MAKALE. Herhangi bir konuda bilgi vermek, bir gerçeği ortaya koymak, bir tezi kanıtlamak veya bir düşünceyi savunmak amacıyla kaleme alınan ve temel öğesi.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Buket Mamahar Açıkgöz Makale ve Deneme Nedir? Hazırlayan: Buket Mamahar Açıkgöz

Makalenin amacı hangi konuda olursa olsun "bilgi vermek"tir. Makale Nedir? Makale, herhangi bir konuda bilgi, düşünce ve görüşlerinizi yazıya aktarmak demektir. Aklınıza gelebilecek her konuda makale yazılabilir; arkadaşlık, teknoloji, msn, web tasarım, spor, tarih, eğitim, eğlence, arama motorları, güncel olaylar… Makale her konuda yazılabilir ama herkes makale yazamaz. Bunu şöyle de söyleyebiliriz: Herkes iyi makale yazamaz. Makale, Tanzimat döneminde Batı’dan alınan ve gazetecilikle birlikte yaygınlaşan bir türdür. Makalenin amacı hangi konuda olursa olsun "bilgi vermek"tir.

Deneme nedir? Bir insanın herhangi bir konuda içini dökmek, paylaşmak amaçlı kesin hükümlere varmadan samimi bir üslupla yazdığı yazılara deneme denir. Deneme, derin düşünceden çok, kişinin kendi dışındaki nesnelerle herhangi bir konuda gerçek ya da hayalî olarak girdiği diyaloğun ürünüdür.

FARKLARI: Makalede düşünce kanıtlanmaya çalışılır FARKLARI: Makalede düşünce kanıtlanmaya çalışılır. * Denemede ise ikna etme, kanıtlama kaygısı yoktur. * Makalede düşünceler kesin bir dille sonuca bağlanır. * Denemede ise böyle bir zorunluluk yoktur. * Makalenin uslubu ciddi ve kurallıdır. * Denemede ise uslup kısıtlaması yoktur. * Denemede söz oyunlarına yer verilebilir. * Makalede ise açık ve yalın bir anlatım vardır. * Konu bakımından her ikisi de özgürdür.

Hayatın Bilmecesi Bir gün yıkılacağını bile bile büyük büyük evler yapmak, er yada geç birgün sona ereceğini bildiğimiz dünya için ahireti unutmak kadar saçmaydı aslında. Yaşantımızda önceliklerimiz öyle fazla ve öyle hızlı değişti ki aynı nesildeki insanlar bile anlaşamaz, uyuşamaz bir hale geldi. Sonunun nereye varacağı belli olmaya sahte dostuklar, sadece mecbur oldukları için kurulan yalancı arkadaşlıklar kaldı elde… Nelerin değerini öyle azaltmadık ki kalbimizde, neleri baş tacı etmemiz gerekirken unuttuk bir köşede. Hangi secdeye eğilirken arttı kalp ritimlerimiz yada hangi secdeden doğrulurken yaş doldu gözlerimiz, bir daha Sana bu kadar yakın olmazsam diye kaç secdeyi uzattık sadece aşkımızdan??Aslında sorulması gereken ama cevapları verilemeyen o kadar soru var ki hayatımızda nereden başlasak sonu gelmiyor. Hatta hakikatten kalplerimiz sıkılıp, ruhlarımız daralıyor çoğu zaman…

TÜRÜ NEDİR? Deneme

Çocukluk Arkadaşı Çocukluğumuzun acı, tatlı hatıralarını oluşturan yegâne temel taşıdır çocukluk arkadaşlarımız… Kanayan dizimizin merhemi, çocukluk oyunlarımızın yoldaşı, çocukluk aşklarımızı anlattığımız sırdaşlarımız, hayal dünyasında kendimizle beraber dünya yarattığımız tek insanlar… Her şeyin tebessümle başlayıp, oyunlarla devam ettiği insanlardır onlar… Sanırız ki hiç gitmeyecekler, dünya değişse sevgi kokan tebessümlerimiz buruk bir hâl alsa bile onlar hiç gitmeyecekler… İstisnalar kaideleri bozmazlar tabi ki… Hiç gitmeyenlerimiz de vardır, ya da gitmiş olsa bile gitmediğine inandığımız, kendimizi buna inandırıp fotoğraflarıyla bile sırdaşlığımızı bozmadığımız…

Türü: Deneme

MÜKEMMEL TEK SAYILAR Mükemmel Sayı, Kendisi Hariç Çarpanlarının Toplamı Kendisini Veren Sayıdır. Bilinen Bütün Mükemmel Sayılar, Çift Sayıdır (6,28,496,8128, Gibi… ).Acaba Mükemmel Tek Sayı Var mıdır.? Varsa, Saklandığı Yerden Bulup Çıkartınız. Yoksa, Olmadığını İspatlayınız. Çözüm : Mükemmel Çift Sayılar,2ⁿ.( 2ⁿ⁺¹ – 1 ) Kuralına Göre Yazılabilirler. n = 1 için n = 2 için n = 4 için 2 . 3 = 6,2² . 7 = 28,2⁴.31=496 Gibi Dikkat Edilirse,2ⁿ→ Çift Sayıdır Ve ( 2ⁿ⁺¹ – 1 )İse Tek,Sayıdır .Çarpımı da Çift Sayı Olur. Mükemmel Tek Sayı Var İse çarpanları Tek Sayı Olmalıdır ki Tek Sayıyı Versin. Yani, X = ( 2k + 1 )ⁿ.[A] Şeklinde Yazabiliriz. X: Mükemmel Tek Sayı Kabul Edelim. [A]: Tek Ve Asal Sayı Olsun.(2k+1): Tek Ve Asal Sayı Olsun.

Türü: Makale

Tarih Boyunca Atom Çalışmaları Atom konusunda yapılan çalışmaların tarihi çok eskidir. Eski Yunan filozoflarından Leukippos ile Demokritos, günümüzden binlerce yıl önce, maddelerin çok küçük birtakım parçacıklardan meydana geldiğini ileri sürmüşlerdi. Bu parçacıklar, aralarında birleşerek maddeleri meydana getiriyorlardı. Ama bu varsayım, bilimsel bir varsayım olmaktan çok, bir felsefe doktrini idi. Bu konudaki düşünceler zamanla yavaş yavaş unutuldu. anmcak, aradan 2000 yıla yakın bir zaman geçtikten sonra bilginler, bu konuda yeniden araştırmalarda bulundular. Bunlardan İngiliz kimyacısı Dalton (1766-1844), 1803 te ortaya yeni bir atom teorisi attı. Dalton, bu kadarla da kalmadı, çeşitli maddelerin atom ağırlıklarını bularak bir de liste meydana getirdi. Bu konuda daha başka bilginlerin de çalışmaları sonucu Dalton un ortaya attığı esaslarda bazı yanlışlıklar bulunduğu görüldü.

Türü: Makale