ERASMUS GÜZ TOPLANTISI Diploma Eki Çalıştayı Prof. Dr. Süheyda Atalay 5 Kasım 2010 ERZURUM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOMÜ BOLOGNA ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Advertisements

DE NASIL VERİLİR ? DİPLOMA EKİ ÇALIŞTAYI
Avrupa Kredi Toplama ve Transfer Sistemi (AKTS) Bilgilendirme Toplantisi HOŞGELDİNİZ.
© 2011 IFRS Foundation 1 IFRS for SMEs Konu 2.5(b) Test ve Tartışma Varlıklar Bölümler 14 &15.
BOLOGNA SÜRECİ - DİPLOMA EKİ- DE ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
SATIN ALMA EĞİTİMİ “YAPIM İŞLERİ” MAYIS 2006 PROCUREMENT TRAINING WORKS MAY 2006.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Bilgi Paketi Çalışmaları
AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANI FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Tanınma / AKTS ve DE 7 Mayıs 2012 Prof. Dr. Lerzan.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Filiz Kavak 27 Haziran HAZİRAN 2008 ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI.
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL ZİYARET VE
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
İstanbul Teknik Üniversitesi
BU SÜREÇTE ANABİLİM DALI/BÖLÜM BAŞKANLIKLARINCA TAMAMLANACAK EKSİKLER.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı BOLOGNA SÜRECİ 2014 ve SONRASI DÖNEMİ (YAYILIM, UYGULAMA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TANINMA) 22.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
ECTS/DS ETİKETİ BAŞVURULARI ve DEĞERLENDİRME Yrd. Doç. Dr
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
© 2011 IFRS Foundation 1 IFRS for SMEs Konu 3.7 Sorunlar ve Tartışmalar Bölüm 35 Geçiş.
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Dönemi 19 Kasım 2008.
Erasmus Hareketliliği
YURT DIŞINDA ÖĞRENİM Ertan Pekşen KOU Müh. Fak Jeofizik Müh. Bölümü
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
BOLOGNA (BOLONYA) SÜRECİ ve KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Neler yaptık ? Neler yapacağız ? KASIM, 2013 Kırklareli Kırklareli Üniversitesi Bologna Koordinatörlüğü.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ÖĞRENCİ İŞ BAŞVURU FORMU (STUDENT JOB APPLICATION FORM) FORMU DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR / POINTS FOR CONSIDERATION WHEN FILLING OUT THIS FORM.
Çiğdem EROL HAYATBOYU ÖĞRENME ERASMUS WEB SİTESİ 13 Mart 2008 Tanışma Toplantısı.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
AKTS/DE ve TANINMA ÇALIŞTAYI -HEDEFLENEN ÖĞRENME ÇIKTILARI- Naci CANGÜL Çalıştaylara katılanlar; Program çıktıları, ders amaç ve hedefleri, öğrenme çıktıları,
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Building Mutual Trust Between the Labour Market and Education Panel Session.
Bologna Eşgüdüm Komisyonu Başkanları Toplantısı Turgut Özal Üniversitesi 20 Mayıs Mayıs 2011 A. Bülent Özgüler Bilkent Üniversitesi Mezunları ile.
AKTS ve DE Etiketleri Müracaatları için Program Bazında Yapılacak Çalışmalar Hazırlayanlar:Dr. Ali Osman KURT Dr. Nesrin KENAR Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
COMPANY Veritabanı Örneği (Gereksinimler)
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
BOLOGNA SÜRECİ 01 Temmuz 2011 – Giresun. BOLOGNA SÜRECİ - TARİHÇE  25 Mayıs 1998: Sarbonne Ortak Deklerasyonu  19 Haziran 1999: Bologna Deklarasyonu.
BOLOGNA- BERGEN SOCRATES/ERASMUS ECTS/DİPLOMA EKİ Avrupa Birliği Sürecinde Eğitim ve Öğretmen Avrupa Birliği Sürecinde Eğitim ve Öğretmen.
SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
Date: in 12 pts Erasmus+ Proje Sonuçları Platformu.
Database for APED Büşra Bilgili | Emirhan Aydoğan | Meryem Şentürk | M. Arda Aydın COMPE 341.
S ÜLEYMAN Ş AH ÜN İ VERS İ TES İ DERS KAYIT İŞ LEMLER İ / COURSE REGISTRATION PROCESS.
1 ECTS VE DİPLOMA EKİ ETİKETLERİ YENİLEME SÜRECİ Hazırlayanlar: Yrd. Doç. Dr. Sinan YILMAZ Okt. Dinçer BİÇER
Bologna Sürecinde Marmara Üniversitesi
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
BUGRAHAN PRESENT. Eagle is a common name for many large birds of prey of the family Accipitridae; it belongs to several groups of genera that are not.
CHILD PORNOGRAPHY IŞIK ÜNİVERSİTESİ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İSTATİSTİK II Hipotez Testleri 1.
Bologna Süreci Koordinatörlüğü
Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü
“TANINMA , DİPLOMA EKİ-AKTS, UYGULAMALARI”
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
İSTATİSTİK II Hipotez Testleri 1.
HERŞEY DAHİL KATILIM ÜCRETLERİ /ALL INCLUSIVE REGISTRATION FEE
Tanınma / AKTS ve DE Prof. Dr. Lerzan ÖZKALE Bologna Uzmanı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Chapter 5 – Balancing of accounts
Sunum transkripti:

ERASMUS GÜZ TOPLANTISI Diploma Eki Çalıştayı Prof. Dr. Süheyda Atalay 5 Kasım 2010 ERZURUM

Hazırlık Süreci Kasım2010 Mayıs 2011 Başvuru 15 Mayıs 2011 Ulusal Değerl endir me Başvuruların Gönderilmesi Son Değerlen dirme Sonuçların Açıklanması Aralık 2011 İki Aşamalı Değerlendirme Prosedürü DESTEK AKTS/DE Danışmanları ve Bologna Uzmanları Türk Ulusal Ajansı DEĞERLENDİRME AKTS/DE Danışmanları ve Bologna Uzmanları Avrupa Komisyonu DEĞERLENDİRME Uluslar arası Uzmanlardan oluşan bir jüri BAŞVURU SÜRECİ VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

AKTS ETİKETİ 2009 Ulusal AjansAvrupa Komisyonu Toplam Başvuru KabulRedKabulRed Başarı Oranı Toplam Başarı Oranı 6336%572313%64%37 Ulusal AjansAvrupa Komisyonu Toplam Başvur u KabulRedKabulRed Başarı Oranı Toplam Başarı Oranı 16192%575240%57%32 DE ETİKETİ 2009

NASIL BAŞVURULUYOR? Standart veya Extended üniversite beyannamesine sahip olan kurumlar başvurabilir, DS Etiketi Başvuru Formu ( 1 asıl, 2 kopya yazılı form ve elektronik ortamda), Tasdiklenmiş Diploma Eki Kopyaları, veya veya 2011 (15 Mayıs 2011 tarihine kadar) yılları için 2 Lisans (farklı disiplinler) ve 2 Yüksek Lisans (farklı disiplinler) (veya 1 YL ve 1 Doktora), Diploma Eki ile ilgili açıklamanın web sitesinde İngilizce ve Türkçe olarak yer alması, Gerçek Diploma Eki örneklerinin web sitesinde yer alması.

NASIL BAŞVURULUYOR? Bütün Lisans ve Yüksek Lisans mezunlarına ücretsiz, otomatik olarak ve en çok konuşulan bir Avrupa dilinde veriliyor olması, Avrupa komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO/CEPES tarafından geliştirilmiş modelin kullanılması, Üniversitenin belirteceği bir web adresinde genel bir açıklamanın bulunması, Üniversitenin belirttiği web adresinde doldurulmuş gerçek diploma eki örne klerinin bulunması.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ??? İlk Değerlendirme Ulusal Ajans tarafından yapılıyor. Örneklerin “certified copy” olması This application form contains various references to “certified copies”. Certification is to be given by means of one official stamp, signature of the authorised person of the institution and date of the applicant institution (per each DS copy provided). Copies that are not correctly certified will be considered ineligible.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ??? İlk Değerlendirme Ulusal Ajans tarafından yapılıyor. Örnek sayısının eksik olması Lisans ve Y. Lisans gruplarından yeterince örnek olmaması, Örneklerin farklı disiplinlerden olmaması, Örneklerin başvuru formunda belirtilen yıllara ait olmaması.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? Uzmanlar Tarafından yapılan değerlendirme Tasdik edilmiş kopya ? completed, signed and certified DS Diploma Eki ile ilgili açıklama, -web adresinde başka bir üniversitenin web adresine yönlendirme -verilen web adresinde açıklama yok - açıklamaya birçok tıklamadan sonra ulaşılılıyor -açıklama yeterli değil Bütün mezunlara otomatik olarak, ücretsiz ve en çok konuşulan Avrupa dillerinden birisinde hazırlanmış olması Diploma Supplement is being issued in a widely spoken European language, given automatically and free of charge to every student upon graduation Örnek dolu değil, sadece şablon, Kopyalar yerine gerçek DS örneklerinin gönderilmesi,

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ??? Önerilen resmi formata uymaması ve olması gereken bilgilerin eksik olması (8 Bölüm). Please note: The wording and numbering shown in the model above must be strictly respected. An exception may be made for the numbering of section 7. Sub-sections deviating from the Diploma Supplement model shown below, be it in the form of numbers (e.g , , etc), letters (4.2.a., 4.2..b, etc.), bullet points, indents or in other such ways, are NOT allowed.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? Uzmanlar Tarafından yapılan değerlendirme Başvuru formundaki kutucuklar tick’lenmemiş! 2.1 Name of the qualification and (if applicable) title conferred İngilizce? Türkçe? 4.2 Programme requirements: Genel bir açıklama yapılmış, o programa özgü değil! 4.3 Programme details (e.g., modules or units studied), and the individual grades/marks/credits obtained Listedeki derslerin bazılarının ECTS kredileri yok Yüksek Lisans derslerinin hepsi zorunlu!

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? Uzmanlar Tarafından yapılan değerlendirme ECTS toplamı 240 (YLisansta 120) değil Yıllara göre 60 ECTS değil 4.4 Grading scheme and, if available, grade distribution guidance: 4.5 Overall classification of the qualification (in original language) Listede yer alan bazı derslerin notlarının not listesinde yazılan notlar bölümünde ne anlama geldiği belli değil. Bazı notlar 4.4 teki açıklamaya göre başarısız notlar ama öğrenci mezun olmuş 4.4 te açıklama yapılmadan 4.5 te bir açıklama konmuş (pekiyi!) 7. Certification of the supplement 7.1 Date: 7.2 Signature: 7.3 Capacity: 7.4 Official stamp or seal: İsmi geçen ve imzalayan kişinin kapasitesi belli değil.

İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..