“ “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aslı DİNÇMAN İzmir, 22 Aralık 2006 Son zamanlarda, ülkemiz için kaygılanan herkesin dilindeki şu ifade, tüm gerçekliğine rağmen, beni çok endişelendiriyor:
Advertisements

KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Ey kahraman Türk kadını,
babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası: 5816
TÜRKÇE’Yİ GENÇLER ????????? ALGILAYABİLİYOR MU ? Aslı DİNÇMAN
KORUMAK KORUMAK Aslı DİNÇMAN İzmir, 31 Ocak 2008
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
ATATÜRK TÜRKİYE GERÇEĞİ CUMHURİYET ve aslı dinçman
Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 Aslı DİNÇMAN İzmir, 13 Aralık 2007 ÖRNEK ALMAK ÖRNEK ALMAK.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK 125 YAŞINDA Aslı DİNÇMAN.
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Merhaba... Ben Aslı DİNÇMAN İstanbul doğumluyum.
ADILLAR(ZAMİRLER) Bunu siz mi aldınız? Burası çok sıcak.
SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 ( ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (
ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN. ATATÜRK ile YAŞAMAK Aslı DİNÇMAN.
Zeytİnburnu kIz anadolu İmam hatİp lİsesİ
19 MAYIS’I DİNLEMEK 19 MAYIS’I DİNLEMEK Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi) Aslı DİNÇMAN 19 Mayıs 2008 (Ulus Gazetesi)
ON KASIM’DA KAYBETTİĞİMİZ NEYDİ? Aslı DİNÇMAN İzmir,
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
GENÇLİĞE HİTABE’Sİ M. KEMAL ATATÜRK’ÜN ÜZERİNE Aslı DİNÇMAN
Aslı DİNÇMAN (1995) Aslı DİNÇMAN (1995) Son günlerde gündemde olan önemli bir konu; DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ... Toplumumuzun her kesiminden yüzlerce insan yazıyor,
ASKERLİĞİMİZİ YAPTIK MI ?
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
Aslı DİNÇMAN İzmir, 25 Temmuz TEMMUZ GEÇTİ VE SANDIKTAN, HER NE KADAR YADSIMAK İSTEDİYSEK DE, HEPİMİZİN ÖNCEDEN KESTİREBİLDİĞİ SONUÇ ÇIKTI: “AKP”
Ne senden vazgeçeriz ATAM , Ne senin eserinden...
Yüce ATATÜRK, Ölümsüz emanetin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ile ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi, onun 83. yıldönümünde seninle paylaşmak, böylelikle.
“KAHRAMAN” BEKLEME MANTIĞI Aslı DİNÇMAN Aslı DİNÇMAN.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
BAĞIMSIZLIK BAĞIMSIZLIK Büyük ÖNDER, Seninle, asırları bir hamlede aştık. Tehdit altındaki bir milletin, kurtuluşa böylesine inanabilmesinin sırrı, bağımsızlık.
BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK BİREYSEL BAĞIMSIZLIĞIN ÖTESİNE GEÇEBİLMEK.. Aslı DİNÇMAN.
Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi Aslı DİNÇMAN 05 Mayıs 2008 ULUS Gazetesi İRTİCAYI TEMİZLEMEK İRTİCAYI TEMİZLEMEK.
ZARFLAR.
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ... “BİR AĞAÇ DİKEN, ÖLÜMSÜZLÜĞE İNANIYOR DEMEKTİR...” “BİR AĞAÇ DİKEN, ÖLÜMSÜZLÜĞE İNANIYOR DEMEKTİR...”
FİİLİMSİLER (EYLEMSİLER).
PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN. PROVOKASYON ASLI DİNÇMAN.
Zarflar fiilleri, sıfatları, fiilimsileri veya kendi türünden sözcükleri (zarfları) etkileyen sözcüklerdir. Zarfların diğer ismi de tir. Zarfları beş.
ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ ANAYASADA TÜRBAN DÜZENLEMESİ İPTALİ, LAİKLİK ve DİĞER ATATÜRK İLKELERİ
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy.
DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI DEĞİŞİKLİK DÜŞMANLIĞI ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995 ASLI DİNÇMAN İZMİR, 5 MAYIS 1995.
Yüksek Türk!Senin için yüksekliğin sınırı yoktur.İşte parola budur.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Ders kitabımızda ömrü anlatan metin vardı.Hangi ses olayları vardır?
Lütfen sunuyu kendi akışında izleyin. ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ULUSAL BAĞIMSIZLIĞI GENÇLERE NASIL ANLATALIM ? ASLI DİNÇMAN ASLI.
İsmin özelliklerini belirten sözcüklere denir. İsmin önüne gelir.
ZAMİR (ADIL).
ATATÜRK OLMASAYDI ÇAĞDAŞ, BAĞIMSIZ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI.ONUN İLKE VE DEVRİMLERİNE OLAN DERİN İNANCIMIZ VE GURURLA 2013 CUMHURİYET.
ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ATATÜRK’ e MEKTUPLAR ASLI DİNÇMAN.
GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman. GÜZEL DİLİMİZ TÜRKÇE aslı dinçman.
Türk Töresinde Kadın VE aile
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
“DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN. “DUYARLILIK” ATATÜRK’e MEKTUPLAR Aslı DİNÇMAN.
HAYATIMDA HİÇ BİR ZAMAN BİR AĞAÇ KADAR GÜZEL BİR ŞİİR GÖRMEDİM.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
Cumhuriyet Yeni Türk devletinin önder inkılapçılık bilime lider komutan devlet adamıdır. askeri siyasibağımsızlık.
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
BİRİNCİ BÖLÜM ( ) “Senin adın da Mustafa,benim adım da;
Bir Başkadır Benim Memleketim
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Aslı DiNÇMAN i RT i CA NASIL i LERL i YOR ? i RT i CA NASIL i LERL i YOR ?
GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN ! GELECEK KUŞAKLAR ORMAN YOK DEMESİN !
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
Atatürk Hakkında neler biliyorsunuz?
Sevgili Memur ve Sözleşmeli çalışanlar; Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi.
Sunum transkripti:

“Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK “Bugün olduğu gibi, ömrümün sonuna kadar milletin hizmetinde olmakla iftihar edeceğim.” Mustafa Kemal ATATÜRK

“TÜRK DİL KURUMU” internet sitesine girip, “Söz Bul” kutusuna “HİZMET” yazdım. “TÜRK DİL KURUMU” internet sitesine girip, “Söz Bul” kutusuna “HİZMET” yazdım.

hizmet isim Arapça ¬idmet 1. Birinin işini görme veya birine yarayan bir işi yapma: "Vatan, evladının hizmetini bekliyor." Ö. Seyfettin. 2. Görev, iş: "Askerlik hizmeti."-. 3. Bakım, özen, ihtimam: "Bu bahçe çok hizmet ister."-. İşte SONUÇ:

Birbirinden güzel üç anlam... İlk ikisi; kişiyi çalışmaya özendiren, aktiviteyi destekleyen anlamlar... Üçüncü ise “HİZMET” İ, yaşama anlam katan bir kelimeyle, “ÖZEN” ile ilişkilendiriyor. Birbirinden güzel üç anlam... İlk ikisi; kişiyi çalışmaya özendiren, aktiviteyi destekleyen anlamlar... Üçüncü ise “HİZMET” İ, yaşama anlam katan bir kelimeyle, “ÖZEN” ile ilişkilendiriyor.

“Hizmet eden kimse”yi ifade etmesi gereken “HİZMETÇİ”yi yazdım “Söz Bul” kutucuğuna Karşıma, şu açıklama geldi: “Hizmet eden kimse”yi ifade etmesi gereken “HİZMETÇİ”yi yazdım “Söz Bul” kutucuğuna Karşıma, şu açıklama geldi: Sonra,

hizmetçi isim 1. Hizmet gören kimse. 2. Belli bir ücretle ev işlerini yapmak için tutulan kadın: "Arkasından, kucağı paketlerle dolu hizmetçi kızla içeri giriyorlar." Y. Z. Ortaç.

Dilimizdeki bu güzel sözcüğün, genellikle İKİNCİ anlamıyla kullanıldığını düşündüğümde, içim sızladı... Oysa birilerine ya da bir şeylere; özenle, sevgiyle yararlı olabilmenin –diğer deyişle- “HİZMET EDEBİLMENİN” hazzına doymak mümkün müdür? Dilimizdeki bu güzel sözcüğün, genellikle İKİNCİ anlamıyla kullanıldığını düşündüğümde, içim sızladı... Oysa birilerine ya da bir şeylere; özenle, sevgiyle yararlı olabilmenin –diğer deyişle- “HİZMET EDEBİLMENİN” hazzına doymak mümkün müdür?

Öyleyse “Hizmetçi” deyince neden, “ÜÇ KURUŞ EKMEK PARASI KAZANMAK İÇİN, BAŞKALARININ TEMİZLİK VE EV İŞLERİNİ YAPAN KADINLAR” akla gelir? Öyleyse “Hizmetçi” deyince neden, “ÜÇ KURUŞ EKMEK PARASI KAZANMAK İÇİN, BAŞKALARININ TEMİZLİK VE EV İŞLERİNİ YAPAN KADINLAR” akla gelir?

Daha da önemlisi, bu sözcük; sıfat olarak, üçüncü şahıslar için kullanıldığında, -istesek de istemesek de, bilincinde olsak da olmasak da- lehimize bir statü farkı yaratıp, vurgulamaz mı? Herhangi bir vesileyle, “Hizmetçiyim!” diyenlere de, “Rica ederim...” diye cevap verme ihtiyacı duyulmaz mı? Daha da önemlisi, bu sözcük; sıfat olarak, üçüncü şahıslar için kullanıldığında, -istesek de istemesek de, bilincinde olsak da olmasak da- lehimize bir statü farkı yaratıp, vurgulamaz mı? Herhangi bir vesileyle, “Hizmetçiyim!” diyenlere de, “Rica ederim...” diye cevap verme ihtiyacı duyulmaz mı?

Oysa az önce değindiğim üzere, kelimenin kökü (her ne kadar sözlükte “İsim” olarak geçse de) günümüzde ender rastlanan, ŞANSLI kişilerin başarabildiği bir fiil olan, “HİZMET” değil midir? Hele hele, hizmet ettiğimiz, kendi VATANIMIZ VE MİLLETİMİZ olursa... Hele hele, hizmet ettiğimiz, kendi VATANIMIZ VE MİLLETİMİZ olursa...

Gelin şimdi yine, Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü dinleyelim: Gelin şimdi yine, Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü dinleyelim:

“Benim için dünyada en büyük mevki ve ödül, milletin bir ferdi olarak yaşamaktır. Eğer ALLAH beni bunda muvaffak etmiş ise, şükrederim. Bugün olduğu gibi ömrümün sonuna kadar MİLLETİN HİZMETİNDE OLMAKLA iftihar edeceğim.” “Benim için dünyada en büyük mevki ve ödül, milletin bir ferdi olarak yaşamaktır. Eğer ALLAH beni bunda muvaffak etmiş ise, şükrederim. Bugün olduğu gibi ömrümün sonuna kadar MİLLETİN HİZMETİNDE OLMAKLA iftihar edeceğim.”

“MİLLETİN HİZMETİNDE OLMAK”, ya da günümüz koşullarında ihtiyaç duyulduğu üzere, “MEMLEKETİN HİZMETİNDE OLMAK”... “MİLLETİN HİZMETİNDE OLMAK”, ya da günümüz koşullarında ihtiyaç duyulduğu üzere, “MEMLEKETİN HİZMETİNDE OLMAK”...

BUNU BAŞARABİLİYOR MUYUZ, BAŞARABİLİR MİYİZ? KENDİMİZE SIK BU SORUYU SORALIM. BUNU BAŞARABİLİYOR MUYUZ, BAŞARABİLİR MİYİZ? KENDİMİZE SIK BU SORUYU SORALIM.

DAHA AYDINLIK BİR GELECEK YARATMA KONUSUNDA DAHA AYDINLIK BİR GELECEK YARATMA KONUSUNDA yol göstersin, umut versin... yol göstersin, umut versin... Soralım ki, yanıtlarımız bize, Soralım ki, yanıtlarımız bize,

İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) Belgegeçer: (232) (Bilgisayara bağlıdır ) İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) Belgegeçer: (232) (Bilgisayara bağlıdır )