FAZIL SAY Adı SOYADI:Sevde Nur DURGUT DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BATI MÜZİĞİ ÇALGILARI Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
Advertisements

YAYLI ÇALGILAR.
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
Hazırlayan: Merve BOYUN
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
Müzik Eğitimcileri Sitesi © 2006
EMEL SAYIN Adı: Nuray Soyadı: AKMAN Numarası: 1178 Sınıfı: 7-G
Okyanus sahilerine giden bir yazar, sabaha karşı sahilde dans eder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaştığında bu kişinin sahile vuran deniz.
Müzikteki ilk günlerim..İlk hocam “Ali Şenozan” 1978
Adalet Ağaoğlu DURNA ARI.
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya.
ALESSANDRO DEL PIERO. 9 Kasım 1974 Traviso İlk kez 21 yaşında İtalya Milli Takımı’nın formasını giyen Del Piero, milli takım kariyerinde şu ana kadar.
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
Hayatı Eserleri Ödülleri
Sergei Vaseliyevich RACHMANINOFF Hayatı ve Eserleri
JAMES STIRLING.
TEMEL MÜZİK BİLGİLERİ.
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
ADALAR KÜLTÜR DERNE Ğİ 2007 Yılı Faaliyetleri. Kültür- Sanat Adalar Kültür Derne ğ i 2007 yılında 43 adet kültür etkinli ğ i gerçekle ş tirdi.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ
Uzaktan Eğitimin Temelleri
©2006 Fauré Gabriel Fauré (1845 – 1925)
MAVİSEL YENER.
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
DOĞRUGÖZ NAMIK KEMAL ORTAOKULU
TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Oğuzhan AKKUZU.
GENÇ KALEMLER TOPLULUĞU
SAĞLIK MAHALLESİ POYRAZ SOKAK BOLU TEL&FAKS:
Çoklu Ortam Kuramları Embiya ÇELİK
MÜZIK ALETLERI.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
Yunus emre ortaokulu İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır. Yunus Emre.
JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI
KONYA ÇİMENTO GÜZEL SANATLAR LİSESİ
 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu  Damızlık kümes yatırımlarının artmasıyla 1990 yılında bir yem fabrikası kuruldu. Yatırımlarla hızla büyüyen.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
KEMAN.
MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER İNSAN SESLERİ ÇALGI SESLERİ DOĞAL SESLER YAPAY SESLER.
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
SES TİTREŞİMDİR Titreşen bir nesnenin başlattığı titreşimler dizisine ses denir. Sesin oluşabilmesi için titreşim hareketi gereklidir. Titreşim bir.
GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ ÇALGILARI
TÜRK BEŞLERİ.
KLASİK MÜZİK.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
MÜZİK ALETLERİ.
BATI MÜZİĞİ ÇALGILARI Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
doğum==> 4 mart 1678 ölüm==>temmuz 1741
GENÇLERDE UYUM.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Pop Müziği Topluluğu Pop müzik toplulukları, pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
 Geleneksel Türk müziği çalgılarını 4 grupta inceleyebiliriz. Vurmalı çalgılar: davul, def, darbuka, zil, kaşık, bendir Üflemeli çalgılar: kaval, zurna,
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 4. ÜNİTE BAROK DÖNEM MÜZİĞİ
BAROK VE KLASİK DÖNEM.
HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası.
Barış Manço ve Eserleri Hazırlayan:HÜSEYİN KÖROĞLU.
Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
TÜRK BEŞLERI KIMDIR. MÜZIK HAYATLARı, ESERLERI, BESTELERI.
ROMANTIK DÖNEM VE BESTECILERI ROMANTIK DÖNEMDE BULUNAN BESTECILER.
 Müziğin alfabesi notalardır:  Nota: Seslerin yüksekliklerini (incelik/kalınlık) ve sürelerini göstermeye yarayan işaretlerdir.  Müziğin alfabesini,
TÜRK BEŞLERİ GİZEM KILINÇ ESMANUR YAŞAR GİZEM KILINÇ ESMANUR YAŞAR.
İDİL BİRET İ dil Biret Kimdir ? 21 Kasım 1941 yılında Ankara’da doğan İdil Biret, Türk piyano sanatçısıdır.
Sunum transkripti:

FAZIL SAY Adı SOYADI:Sevde Nur DURGUT DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİN ADI SOYADI:YUSUF ZİYA KINACI Adı SOYADI:Sevde Nur DURGUT

İÇİNDEKİLER FAZIL SAY KİMDİR? FAZIL SAY`IN ESERLERİ. FAZILSAY`IN ÖDÜLLERİ.

Fazıl SAY Kimdir? 14 Ocak 1970 yılında Ankara'da doğdu. Yazar ve müzikolog Ahmet Say'ın oğludur. Üç yaşındayken obuacı Ali Kemal Kaya ile ritmik jimnastik ve işitme alıştırmalarına başlayan Fazıl Say, bir yıl sonra Mithat Fenmen’den aldığı piyano dersleriyle sevgiyi de içeren bir öğrenim sürecine girmiştir. Fenmen’le sekiz yıl süren bu dönem, piyano, solfej ve teorinin yanı sıra, besteciliğe özendirme çalışmalarını ve konser podyumlarına ısındırma amaçlı küçük dinletileri kapsar. GERİ

Fazıl SAY`ın Eserleri 'Prelüdler', flüt ve piyano için, 1985; ilk seslendirme: Mehmet Mesci ve F. Say, (1986). 'Süit', piyano için, (1986). 'Siyah İlahiler', keman ve piyano için, 1987; ilk seslendirme, Götz Bernau ve Sayali Dadaş; Berlin’in 750. yılı kutlamaları dolayısıyla, 1987. 'Gitar Konçertosu', 1987; bu yapıtı geri çekti, 1997’de gitar ve orkestra için yeni bir yapıt yazdı. 'İpekyolu', piyano için, 1989; ilk seslendirme: RIAS Berlin Radyosu, canlı yayın: F. Say, 1989; sonradan konçertoya dönüştürüldü. 'Yansıtmalar', keman, piyano ve orkestra için konçerto, 1991; ilk seslendirme: Eduard Maturet yönetimindeki Berlin Senfoni Orkestrası, solistler; Götz Bernau, F. Say, 1991. 'Nasreddin Hoca’nın dansları' (sonradan “Türk Dansları” olarak adı değiştirilmiştir), piyano için, 1991. 'Antik Anadolu Modları Albümünden', piyano için, 1991. 'Üç Masal', oda orkestrası için: (12 yaylı, 6 üflemeli çalgı, arp, çelesta ve vurmalı çalgılar için), 1992. 'Liszt’in si minör sonatı orkestralaması”; büyük orkestra için, 1992. GERİ

Fazıl SAY`ın Ödülleri GERİ Avrupa Birligi Piyano Yarışması, 1991 Genç Konser Solistleri Yarışması Avrupa Birinciliği, 1994 Genç Konser Solistleri Yarışması Dünya Birinciliği, 1995 Radio France/Beracasa Vakfi Ödülü, 1995 Paul A. Fish Vakfı Ödülü, 1995 Boston Metamorphosen Orkestrası Solist Ödülü, 1995 Maurice Clairmont Vakfı Ödülü, 1995 Telerama Ödülü, 1998, 2001 RTL Televizyonu Ödülü, 1998 Le Monde de la Musique Ödülü, 2000 Diapason d’Or ( Altın Plak ) Ödülü, 2000 Classica Ödülü, 2000 Le Monde Ödülü, 2000 Avusturya Radyo-TV Ödülü, 2001 GERİ