Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
 Günde üç ö ğ ün ve e ş it miktarlarda yemek yemelisiniz.Bir ö ğ ün de fazla yemeyin, yava ş yiyin, acele etmeyin.  Sizi üzen, sinirlendiren, kızdıran.
Türkçe Performans Ödevi
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Sunu: akie
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Ben Seni Sevdim Mi. Ben seni sevdim mi
Çocuk bugünün yarını, yarının umududur…
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Şerife duran bilmeceler
KARŞIT ANLAMLI SÖZCÜKLER.
Bana Biraz İstanbul Verin SESİ AÇIN VE TIKLAYIN Bana biraz İstanbul verin arkadaşlar, İstanbul’un en güzel yerlerinden olsun. İçinde çocukluğum olsun;
TÜRETİLMİŞ VERİLER VE HASTALIK ÖLÇÜTLERİ
Ben bir Eylül sen bir Haziran
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Yıktın Mavi Hayallerimi
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ

Bir zamanlar bir ağaç varmış
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
Korkmuyorum Seni Sevmekten
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
Kurşun Yarası ve Elveda… Sensiz ak ş amları kur ş un gibi içime sıktın! Kalbim yenik, kalbim bo ş, kalbimde kur ş un yarası Kırık kaldırımlarda yürüyorum,
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
İKİMİZ Mİ, HEMEN Mİ ? Oraya varmak mı? İkimiz mi? Hemen mi? Dur, bekle beni, geliyorum En güzel yerinden öpeceğim Bilmem dudakların mı? Gözlerin mi? Önce.
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım,
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
Dört Mum.
ÇAĞRI.
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
Aklımıza esti ş u «Rodos'u» bir görelim dedik. Kalktık Marmaris'ten bir saatlik dalgalı bir deniz otobüsü yolculu ğ u sonunda, oraya vardık.. Bizi orada,
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
 Yoklu ğ un varl ığı n ate ş ten g ö mlek yoklu ğ un ondanda k ö t ü m ü mk ü n de ğ il senle g ü lmek yoklu ğ un ondan da k ö t ü. bu belay ı a ş k.
Gönlümü açmalıyım sana, kalbimi sana vermeliyim, mavi gecelerimizin beyaz sabahlarında.
Uykuların kaçar geceleri
“DE “EKİ İLE “DE” BAĞLACININ YAZILIŞI.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Umudun mahzenindeyim SESİ AÇIN.. ...
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
2 Anacıgım ve Babacıgım, Sizden ayrılmak her ne kadar içimi acıtsa da sevdanın dili yoktur, engel tanımaz. Sevda kimi seve ğ imi söylemez, laldir. Bilirim.
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın.
BİRAZ DA BİZ ÖLELİM Merve ÖZDEMİR - DEM.
BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
ŞUBAT AYI DEĞERLERİMİZ. ÇALIŞKANLIK
BAĞLAŞIKLIK-BAĞDAŞIKLIK-BAĞDAŞTIRMA
Turgay – Bütün gün ofiste çalışmaktan canınız çıkıyor resmen sürünüyorsunuz.. Bütün gün ofiste çalışmaktan canınız çıkıyor resmen.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
BETİMLEME (TASVİR.
ŞİMDİ Bugün, içinde yaşadığımız zamandır. Geçmiş, yaşanmış ve bitmiş, geride kalmış zamandır.
Tel: işte gidiyorum İşte gidiyorum... Karşılıksız bir aşka kurban ettim ömrümü! İşte gidiyorum, Toprak alsın benim de bu hazin öykümü...
Sunum transkripti:

Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece bir lâhza kaldığım zaman, Geceyi koynuma aldığım zaman, Gözlerim kapanıp daldığım zaman, Yeniden yollara düzülmekteyim. Son günüm yaklaştı görünesiye, Kalmadı bir adım yol ileriye; Yüzünü görmeden ölürsem diye, Üzülmekteyim ben, üzülmekteyim. Necip Fazıl Kısakürek

Senin dudakların pembe Ellerin beyaz, Al tut ellerimi bebek Tut biraz! HiKÂYE Senin dudakların pembe Ellerin beyaz, Al tut ellerimi bebek Tut biraz! Benim doğduğum köylerde Ceviz agaçları yoktu, Ben bu yüzden serinliğe hasretim Okşa biraz!

Benim doğduğum köylerde Buğday tarlaları yoktu, Dağıt saçlarını bebek Savur biraz! Benim doğduğum köyleri Akşamları eşkiyalar başardı. Ben bu yüzden yalnızlığı hiç sevmem Konuş biraz!

Benim doğduğum köylerde Simal rüzgarları eserdi, Ve bu yüzden dudaklarım çatlaktır Öp biraz! Sen Türkiye gibi aydınlık ve güzelsin Benim doğduğum köyler de güzeldi, Sen de anlat doğduğun yerleri, Anlat biraz! Cahit Külebi

Bir gece habersiz bize gel. Merdivenler gıcırdamasın. DOST Bir gece habersiz bize gel. Merdivenler gıcırdamasın. Öyle yorgunum ki hiç sorma. Sen halimden anlarsın Sabahlara kadar oturup konusalım. Kimse duymasın Mavi bir gökyüzümüz olsun,kanatlarımız. Dokunarak uçalım. İnsanlardan buz gibi sogudum,işte yalnız sen varsın Öyle halsizim ki hiç sorma.Anlarsın Cahit Külebi