HAZIRLAYANLAR BERRA AKHAN 6/B 420 AYŞENAZ ÇULHA 6/B 211

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜKÜRÜK YOLU İLE BULAŞAN HASTALIKLAR
Advertisements

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi
KARS ÇOBAN KÖPEĞİ.
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ
KKKA NEDİR.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
DİYARE (İSHAL).
******KIRIM KANGO KENELERİ******
Hazırlayan  Ercan YÜRÜK Fen Ve Teknoloji Öğretmeni 
KIRIM-KONGO KANAMALI ATEŞİ
Vücudumuzun dik durmasını sağlayan ve hareket etmesine yardımcı olan sistemi biliyor musunuz?
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)
BİLİNÇ KAYBI NEDİR? Beynin normal fonksiyonlarındaki bir aksama sonucu; uyku halinden başlayarak, hiçbir uyarıya cevap vermeme haline kadar giden, BİLİNCİN.
HAYVANLAR.
Hazırlayan: Hediye ÖZER AYDIN MYO SEVİMLİ DOSTLAR.
TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
HİJYEN
Op. Dr. Mehmet Ali TUNÇBİLEK Kulak Burun Boğaz Uzmanı
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) 1.
BAGIŞIKLIK SİSTEMİ.

KIRIM-KONGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZOONOTİK HASTALIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
Hayvanlar Alemi.
TEKİRDAĞ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZOONOTİK HASTALIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
Geometrik Cisimler.
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
Gözlerinizi kandırmak ister misiniz???
Vücudumuzdaki her organın ayrı görevi vardır.
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
HAYVANLAR.

BESLENMEDE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ
Hazırlayan: Kubilay AĞBAL AYDIN MYO
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
HAYVANLAR ALEMİ.
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZOONOTİK HASTALIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
GAZİOSMANPAŞA İLKOKULU SAĞLIK VE TEMİZLİK
KIRIM – KONGO KANAMALI ATEŞİ
Prof.Dr.Mustafa Kaymakçı
HİJYEN TEKİRDAĞ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ….
Organlarımız ve Görevleri
Hayvan Isırıkları Ve Sokmalarında İlkyardım Uygulama
TEMİZ YAŞAM SAĞLIKLI YAŞAM
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ. insanlara kenelerin bulaştırdığı bir hastalıktır. Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA). KKKA ilk olarak 12.yüzyılda Tacikistan’da tanımlandı yıllarında Rusya’nın Kırım bölgesindeki Sovyet askerleri.
SEMRA ARSLAN OMURGASIZ HAYVANLAR BİYOLOJİSİ. 3. KARIN (Abdomen) 1-Karın vücudun üçüncü ve en büyük bölgesini oluşturur. 2-Segment sayısı diğer bölgelerden.
İnsanlara genellikle kenelerle bulaşan; Ateş, üşüme, titreme Yaygın kas ağrıları Baş ağrısı Yüzde ve gözlerde kızarıklık Bulantı-kusma, ishal şikayetleri.
BESİN KİRLİLİĞİ Sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Sağlıklı beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması gerekir.
SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ….
Sunum Planı Çocuklarda görülen kanserler Görülme sıklıkları Nedenleri
Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi
Sağlıklı Büyüme.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)
1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ.
MÜSKÜLER DİSTROFİ (KAS DİSTROFİSİ) Zeliha IŞIK
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
BURKULMALARDA İLKYARDIM
Sunum transkripti:

HAZIRLAYANLAR BERRA AKHAN 6/B 420 AYŞENAZ ÇULHA 6/B 211 KÖPEKLERİN DÜNYASI HAZIRLAYANLAR BERRA AKHAN 6/B 420 AYŞENAZ ÇULHA 6/B 211

KONULAR BESLENME ŞEKİLLERİ KÖPEK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? ÖNEMLİ BİLGİLER KÖPEK IRKLARI (ALMAN KURDU,SAMOYED) KÖPEKLERDE SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR

KÖPEK IRKLARI ALMAN KURDU; 1. Duruş ve Hareket Alman çoban köpeğinin tırıs tarzı bir yürüyüşü vardır.Yürüyüş tarzı diyagonal bir hareket şeklindedir. Yani zıt taraflardaki ön ayak ve arka ayak aynı anda hareket ederler.Kol ve bacaklar bu yüzden birbirlerinin boyut ve açı olarak tamamen aynı olmalıdır. 2.Mizaç,Karakter ve Yetenekler Çelik gibi sinirler ,tetikte olmak,özgüven,eğitilebilirlik,dikkat,sadakat ve bozulmayan ahlakı safkan ALMAN ÇOBAN köpeğinin belirgin karakter özellikleridir.Bu özellikleri bekçilik, arkadaşlık,koruma ve sürü gütme özelliklerinin yanında,onu genelde üstün bir sürü köpeği yapar.Tırıs koşusuyla birleşen üstün koku alma yetenekleri,vücudu zorlamadan ve burnu yere yakın olarak sessiz ve kesin bir iz takibi yapabilmesini mümkün kılar.

KÖPEK IRKLARI SAMOYED; 1.KÖKENİ 2.TANIMI 3.KİŞİLİĞİ Çok eski zamanlardan bu yana Samoyedler olarak bilinen bir avcı ve balıkçı nüfus ile birlikte Sibirya’da yaşar.Yüzyıllardır kızak çeken güzel ve dayanıklı bir köpek olarak bilinir. 2.TANIMI Samoyed güçlü,dayanıklı ve aktif bir köpektir.Yükseklik:erkeklerde 53-60 cm,dişilerde 48-53 cm. Ağırlık: 23-30 kg’dır.Güçlü, öne doğru uzun bir başı ,siyah ya da kahverengi bir burnu,siyah bir çenesi vardır. 3.KİŞİLİĞİ Sakin ,nazik, vakur ve duygulu bir köpektir.Köpek takımlarında kullanıldığı için,bu değerli özelliklerini genellikle dışarı vurma fırsatı yoktur.

BESLENME ŞEKİLLERİ 30 kg ağırlığında bir köpeğin yaklaşık olarak yem miktarı 320gr’dır. Bu yem sabah 160gr akşam 160gr olarak verilmelidir.Yarım saat sonra köpeğimizle ufak bir gezintiye çıkmamız gerekebilir.

KÖPEK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? Gözlerinde akıntı olmamalı yani gözlerinin etrafında çapaklanma olmamalı. Donuk bakmamalı. En az 3 aşısı yapılmış olmalı. İç ve dış parazitlerinin tedavisi yapılmış olmalı. Viral enfeksiyonlara karşı yazılı sağlık garantisi olmalı. NOT:Tabi ki hangi yaşta hangi, ırkta alınırsa alınsın dikkat edilecek en önemli husus GÜVENİLİR bir yerden alınmasıdır.

KÖPEKLERDE SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR VİRAL HASTALIKLAR Gençlik hastalığı Virüsler Bulaşıcı karaciğer hastalığı Adeno virüs (Tip-2)enfeksiyonu Köpek nezlesi Kuduz

DEVAMI… BAKTERİ HASTALIKLARI Bordetelloz Leptospiraz AŞISI BULUNMAYAN ÖNEMLİ HASTALIKLAR Herpesvirüs Bruselloz

PETLERİMİZLE İLGİLİ BİLMEMİZ GEREKENLER PİRE Pireler sıcak havalarda ortaya çıkan ancak ev içinde yaşayan hayvanlarda ve kapalı mekanlarda tüm yıl boyunca gözlenebilen, asalak böceklerdir. PİRENİN VERDİĞİ ZARARLAR Kan kaybı Bağırsak parazitlerinin taşınması Pirelerden kaynaklanan deri hastalıkları Pet sahibine etkisi

DEVAMI… KENE Keneler eklem bacaklılar sınıfından kan emici bir dış parazittir.Ankara ve çevresinde Mart ayının başlangıcıyla Kasım ayının sonuna kadar keneler aktifdir. KENENİN VERDİĞİ ZARARLAR Deri tahriş ve apse oluşumu BULAŞAN HASTALIKLAR Lyme hastalığı Anaplazmozis Erlichiosis Babesiosis Hepatozoonozis Kırım –Kango kanamalı ateşi

DEVAMI… PİSİ PİSİ OTU Pisi otu Türkiye’de Mayıs aylarında ortaya çıkmaya başlar. Pisi pisi otları özellikle uzun kulaklı ve uzun tüylü köpekler için başlı başına bir derttir. Burun deliklerinden giren pisi pisi otları tüylü kanatları nedeniyle kaşıntı ve hapşırmalar oluşur.Bu nedenle burunda kanama olabilir.Eğer batmış bir pisi pisi otunu ucu gözüküyorsa bir cımbız yardımıyla dikkatlice çıkartın. İçeride ot parçası bırakmamaya özen gösterin. NOT:Pisi pisi otlarının doku içinde ilerleme özelliği dikkate alınmalıdır.

DEVAMI… KULAK BAKIMI BELİRTİLERİ Koku Kulakları ya da kafayı kaşıma Kulaklarda akıntı Kulak kepçesinde ya da kanalında kızarıklık Kafayı sallama/bir yöne eğme Kulak çevresinde ağrı ve hassasiyet Depresyon ve sinirlilik gibi huy değişiklikleri

Devam… KULAK HASTALIKLARININ NEDENİ: Alerjiler Parazitler Mikroorganizmalar Yabancı cisimler Travma Kulak yapısı Kalıtsal bağışıklıkla ilgili durumlar Tümörler

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…