Risk Yönetimi Toplantımıza

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İÇ KONTROL STANDARTLARI
Advertisements

HASSAS GÖREV Hakan YÜKSEL Mart.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
İÇ KONTROL SİSTEMİ VE İÇ KONTROL STANDARTLARI
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL SİSTEMİ VE KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
İç Kontrol Ve Ön Malî Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar
STRATEJİK PLANLAMA GÜRCAN BANGER.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Kamu İç Kontrol Standartları «İzleme»
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Hassas Görevler hassas…çok….
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
İÇ KONTROL STANDARTLARI. İÇ KONTROL 5018 sayılı Kamu Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 55. maddesinde İç Kontrol idarenin amaçlarına, belirlenmiş.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ.
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
(Kamu İç Kontrol Rehberi) Kurumsal Risk Yönetimi
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Defterdarlar İç Kontrol Eğitimi
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
RİSKLERİN TESPİT EDİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Risk Yönetimi KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı.
İÇ KONTROL UYUM EYLEM PLANI VE YOL HARİTASI. İÇ KONTROL İç kontrol genel olarak idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak;
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
STRATEJİK PLANLAMA HAZIRLIK AŞAMASI.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
YETKI DEVRI Yetki Devrinin Tanımı ve Türleri
Kamu mali yönetim ve kontrol sistemini yeniden düzenleyen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kamu idarelerinde iç kontrol sistemlerinin.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
DENETİM İHTİYACI, DENETİM TÜRLERİ VE DENETİM BENZERİ KAVRAMLAR
Destek Eğitim Odaları.
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
Ordu Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
HARCAMA.
IV. İ ç Kontrol Çalıştayı IV. İ ç Kontrol Çalıştayı.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
İÇ KONTROL STANDARTLARI EĞİTİMİ İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI RİSK HAZIRLAMA REHBERİ 2016, ANKARA.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
Murat DOĞAN Recep YILDIRIM Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ RİSK YÖNETİMİ
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı İç Kontrol Risk Yönetimi-2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Risk Yönetimi Toplantımıza İç Kontrol Sistemi Risk Yönetimi Toplantımıza Hoş geldiniz. İÇ KONTROL RİSK KURULU Uludağ Üniversitesi KASIM 2014

Giriş Risk nedir ? *İdarelerin vizyon ve misyonları doğrultusunda belirledikleri amaçlara ulaşmalarına yardımcı olan bir araçtır. *Amaç ve hedeflerin gerçekleşmesini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilen olay veya durumlar risk olarak tanımlanır.  

İÇ KONTROL SİSTEMİNDE RİSK DEĞERLENDİRME STANDARTLARI Bilgilendirme İÇ KONTROL SİSTEMİNDE RİSK DEĞERLENDİRME STANDARTLARI

Risk Yönetiminde Görev ve Sorumluluklar Bilgilendirme Risk Yönetiminde Görev ve Sorumluluklar Birim Risk Sorumluları, birim yöneticisi tarafından; birimin görevleri ve iç kontrol uygulamaları konusunda birikim ve tecrübesi olan kişiler arasından belirlenir.  

Birim Risk Sorumlularının Görevleri Bilgilendirme Birim Risk Sorumlularının Görevleri * Birimin hedeflerini etkileyebilecek risklerin tespit edilmesini koordine eder ve rehberlik sağlar. * Tespit edilen riskleri alt birimlerin bilgi ve uzmanlıklarından yararlanarak faaliyetleri ile eşleştirir.   *Yıllık olarak belirlenen risk kayıtlarını ve raporları idare tarafından belirlenecek periyotlarla gözden geçirir ve birim yöneticisinin de onayını alarak İdare Risk Koordinatörüne raporlar. * Alt Birimlerinde mevcut riskleri birim düzeyinde izler. Mevcut risklerdeki değişiklikleri ve varsa yeni riskleri değerlendirerek birim yöneticisinin uygun görüşünü alarak İdare Risk Koordinatörüne raporlar. * Yıllık olarak, daha önce belirlenmiş veya yıl içerisinde ortaya çıkabilecek risklerin iyi yönetilip yönetilmediğine dair kanıtları İdare Risk Koordinatörüne sunar.

Alt Birim Risk Sorumlusu (ARK) Bilgilendirme Alt Birim Risk Sorumlusu (ARK) *Risklerin alt birim düzeyinde yönetilmesinin uygun görüldüğü idarelerde ARK, alt birim yöneticisi veya görevlendirdiği kişidir. *ARK, risk yönetim faaliyetlerinin alt birim düzeyinde koordinasyonundan sorumludur. *İdare Risk Koordinatörü ve İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulunun görüşleri, tavsiyeleri ve kararları doğrultusunda varsa Alt Birim Risk Sorumlularına geri bildirim sağlar. *Risk yönetimiyle ilgili eğitim ihtiyaçlarını tespit eder.

Çalışanlar Bilgilendirme *Risk yönetiminin başarısı çalışanların risk yönetimini sahiplenmesine bağlıdır. *Her bir çalışan, görev alanı çerçevesinde risklerin yönetilmesinden (risklerin tespit edilmesi, değerlendirilmesi, cevap verilmesi, gözden geçirilmesi ve raporlanması) sorumludur.  

Bilgilendirme Risk Hiyerarşisi

Bilgilendirme Risk Yönetimi Süreci

Riskler nasıl tespit edilir? Bilgilendirme Riskler nasıl tespit edilir? * İdareler idare(stratejik), birim (program/proje) ve alt birim (faaliyet /operasyonel) düzeyinde risklerini tespit ederler. *İdare risklerini tespit ederken hiyerarşik olarak yukarıdan aşağıya ya da aşağıdan yukarıya doğru bir yöntem belirleyebilir.  *Tespit edilen riskler hedefler ile ilişkilendirilmelidir. Ancak, bazı risklerin doğrudan değil dolaylı olarak hedefleri etkileyebileceğinin göz önünde bulundurulması gerekir.   *Bir işin riskini en iyi o işi yapan kişinin değerlendireceğini göz önünde bulundurulur. *Tespit edilen riskler Risk Kayıt Formuna kaydedilir.

Risklerin Değerlendirilmesi * Risklerin tespit edildikten sonra ölçülmesi, önceliklendirilmesi ve kaydedilmesi aşamalarını kapsar. * Ölçme, her riskin olma olasılığı ve etkisinin hesaplanmasıdır. * Önceliklendirme, risklerin ölçme sonucunda aldıkları puanlar doğrultusunda önem derecesine göre sıralanmasıdır. * Risklerin kaydedilmesi ise tespit edilen her bir riskin yetkili kişiler tarafından onaylanması ve idare Tarafından belirlenmiş formlar aracılığıyla kayıt altına alınmasıdır. *Tüm riskleri birlikte görebilmek için risk haritalarından yararlanılır.

Bilgilendirme

Riskin Tespiti Sürecinde Risk Kurulu Tarafından Belirlenen Sorular Bilgilendirme Riskin Tespiti Sürecinde Risk Kurulu Tarafından Belirlenen Sorular 1-Rutin faaliyetlerin kesintiye uğrama boyutu var mı? 2-Biriminizin imajı etkilenir mi? 3-Biriminizin bu riski çözememe durumu var mı? 4-Biriminizde hasar yaratır mı? 5-Bu tür bir riskin şiddeti yüksek olursa biriminizin dayanamama durumu var mı? * Bu sorulara vereceğiniz cevaplar -kesinlikle evet- ise, olumsuz sonuç beklemekte iseniz 10 puan. * Cevaplarınız -kesinlikle hayır- ise , olumlu sonuç beklemekte iseniz 0 puan. * kısmen ise 5 puan şeklinde puanlarınız 1-9 arası verebilirsiniz. Riskin Gerçekleşme Olasılığı Söz konusu risk faktörünün bir yıl içinde gerçekleşme olasılığı ne kadardır? Sayısal verilere sahip iseniz , yıllık evrak sayısını 100 olarak ( ya da 10) olarak aldığınızda hata sayısı kaç ise, yüzdesini bulabilirsiniz. Örneğin 8 evrak üzerinden yıllık işlem varsa, 2 evrak üzerinden hata riski varsa, hata %20 dir yada onda 2 dir. gibi DİPNOT KAYNAK:PROF.DR. MELEK TÜZ, KRİZ YÖNETİMİ, NOBEL YAYINLARI 5.BASKI.2014,ANKARA,S.88

Riske Cevap Verme Yöntemleri Bilgilendirme Riske Cevap Verme Yöntemleri

Bilgilendirme Kabul Etmek: İdarelerin üstlenmeyi daha uygun gördükleri bir cevap yöntemidir. Kontrol Etmek: Risklerin kabul edilebilir bir seviyede tutulması için kontrol faaliyetleri aracılığıyla riske cevap verme yöntemidir.   Kontrol yöntemleri vasıtasıyla uygulanır. *Yönlendirici Kontroller * Önleyici Kontroller * Tespit Edici Kontroller * Düzeltici Kontroller Devretmek: İdarenin doğrudan asli görev alanına girmeyen veya fayda-maliyet açısından idare tarafından yapılması uygun görülmeyen ve bu anlamda riskleri yüksek olduğu değerlendirilen faaliyetlerin, uzmanlığı/donanımı/kaynağı olan başka bir idare/kişi/kuruluşa devredilmesi şeklinde riske cevap verilmesidir. Ancak, risk devredilse bile, sorumluluğun devredilemeyeceği unutulmamalıdır. Kaçınmak: Risk yönetilemeyecek kadar büyükse ve/veya faaliyet hayati öneme sahip değilse, faaliyete son vermek mümkündür. Riske verilecek cevabın faydasının, maliyetinden yüksek olmasına dikkat edilmelidir.

Riskler Ne zaman Gözden Geçirilmeli? Bilgilendirme Riskler Ne zaman Gözden Geçirilmeli?   *Riskler zaman içerisinde çeşitli koşulların değişmesi veya alınan önlemler sonucu etki ve olasılık yönünden değişiklik gösterebilir.  *Gözden geçirmeler yılda en az bir kez olmak üzere, risklerin önem derecesine göre idare tarafından belirlenen sıklıkta gözden geçirilir.

Risklerin Raporlanması Bilgilendirme Risklerin Raporlanması   *Raporlamanın kimler tarafından, kimlere, hangi sıklıkta ve hangi formatlarda yapılacağı İdare tarafından belirlenir.