ULTIMATE TÜRKİYE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
Advertisements

HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
AMPUTE FUTBOLUN KURULUŞU
ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
TÜRKİYE FUTBOLU KUCAKLIYOR
BASKETBOL TURNUVA ve OYUN KURALLARI
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
VOLEYBOL Kuralları.
FUTSAL.
FUTBOL VE KURALLARI.
İstanbul Alt Yapı Ligleri Sorunları
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
Hacettepe ünİversİtesİ RUGBY ve Touch rugby topluluğu Sunumu
FUTBOLDA YAŞ GRUBU ANTRENMAN İLKELERİ
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
BASKETBOLDA TEMPOLU OYUN
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
TÜFAD BURSA ŞUBESİ FAALİYETLERİMİZ 2011.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
BASKETBalL CHALLENGE CUP
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
“Farkında Olmak Farkındalık Yaratmak” İSTANBUL KURULUŞLARARASI MASA TENİSİ SPOR DERNEĞİ.
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
AMATÖR TAKIMLARDA AMACA YÖNELİK
BASKETBOL OYUN KURALLARI
Hentbol Oyun Kuralları
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM DEPARTMANI
EURO 2008 TÜRK MİLLİ TAKIMININ TEKNİK ANALİZİ
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
ORGANİZASYON KURULU.  8 Şubat: Süper Lig 5.etap karşılaşmaları İzmir Halkapınar Spor Salonunda yapıldı.  Şubat: Çek Cumhuriyeti’nin Hodonin kentinde.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
HERKES İÇİN FUTBOL-GRASSROOTS
“ FUTSAL OYUN KURALLARI.
ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIK VE GÜVENLİK. Futboldaki rekabet ve yoğun fiziksel aktivite, çoğu zaman beklenmedik yaralanmaları beraberinde getiriyor. Bu yaralanmalar.
Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Topluluğu 1982 yılında kurulmuştur. Her sene en az bir oyun sahnelemektedir.
BİREYSEL VE GRUP TAKTİĞİNE YÖNELİK HIZLI HÜCUM ANTRENMANI
KORFBOL.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
BASKETBOL.
Hacettepe Üniversitesi Sualtı Hokeyi Topluluğu
OYUN KURALLARI.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
HENTBOL.
ETMD LİGİ NEDİR ? Her yıl Mart-Mayıs aylarında İstanbul’da düzenlenen kurumsal şirket çalışanlarının katılımıyla, hizmetleri ve katılımcı kitlesiyle Türkiye'nin.
HENTBOL.
PAS & DÖNÜŞLER ISINMA AMAÇLI ÇALIŞMA
ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI
BASKETBOL OYUN KURALLARI
Futbol da Sistemlerin Tarihçe Özeti
Sporlar Voleybol Futbol Basketbol Tenis. Spor İle İlgili Bilgi Öğrenmek İçin Evet’e Basın Çıkmak İçin HAYIR’A BASIN.
ETMD LİGİ NEDİR ? NEDEN ETMD LİGİ ?
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
Spor; birey yada grupların sağlık, eğlence veya gösteri amacı ile yaptıkları fiziksel ve / veya beyinsel aktivite gerektiren, bazı kurallar içinde uygulanan.
 Beyzbol Amerika Birleşik Devletleri’nde en yaygın iki spordan biridir. Bu sporun ne zaman ortaya çıktığı konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
Futbol 11’er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır. Oyunun amacı, topu rakip kaleye sokmaktır. Topu elle ve kolla oynamak.
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Gelişmekte olan sporlar
VOLEYBOL Nasıl oynanır Voleybol nedir Voleybol sahası.
PLAJ HENTBOLU IHF Oyun Kuralları (1 Ağustos 1997) Plaj Hentbolu oyun kurallarının çok önemli bir parçasıdır. Gerekli farklılık ve ayrıntılar aşağıdaki.
Sunum transkripti:

ULTIMATE TÜRKİYE

Ultimate Frizbi (Ultimate Frisbee) Ultimate sporu, çapı 27 cm ve ağırlığı 175 g olan bir diskle yapılan bir takım sporudur.  Dünya standartlarında bir ultimate sahasının uzunluğu 100 m, genişliği 37 m’dir. Amerikan futbolu sahasına benzer bir sahada oynanır ve sahanın iki ucunda sayı bölgeleri bulunur. Bu sahada 7’ye 7 maçlar yapılır, yedek oyuncu sayısında bir sınırlama yoktur. Takımlar erkek, kadın ve kadın/erkek karışık şekilde oluşabilir. Türkiye’de bu spor, kadın/erkek karışık takımlarla oynanmaktadır.

Ultimate Frizbi (Ultimate Frisbee) Ultimate hakemsiz bir oyundur. Oyuncular birbirlerine ve baştan kabul edilmiş oyun kurallarına sadık kalırlar. Anlaşmazlık hallerinde disk bir önceki konumuna geri gönderilir ve oyun yeniden başlar. Bu OYUNUN RUHU’nun bir parçasıdır. Oyunun Ruhu (Spirit of the Game) sporun en önemli felsefesidir. Tamamen oyuncular arasındaki iyi niyete bağlı olarak, oyunun amatör ruhunun kaybolmaması ve oyundan alınan eğlencenin maksimum düzeyde kalması oyuncuların öncelikli amacıdır. Ultimate sporunun teknikleri ve kuralları çok kısa bir sürede öğrenilebilir. Dolayısıyla tecrübesiz olmak, oynamak için bir engel değildir. Her yaştan sporcu aynı sahada disk atabilir.

Nasıl Oynanır? Takım oyuncuları kendi sayı bölgelerinde yan yana dizilirler. Bir takım başlangıç atışı yapar ve diski, rakip takımın bulunduğu sahanın diğer ucuna atar. Oyun diskin düştüğü yerden başlar. Hücum eden takımın amacı, diski yere düşürmeden paslaşarak ilerleyip rakip sayı bölgesinde diski havada tutmaktır.

Nasıl Oynanır? Savunma yapan  takımın amacı ise araya girip diski kapmak veya diskin yere düşmesini sağlamaktır. Diski tutan oyuncu diskle birlikte hareket edemez. Pas vermek zorundadır. Ultimate temassız bir oyundur ve rakibe yapılan müdahaleler faul olarak değerlendirilir.

Türkiye’de Ultimate 2007 yılından bugüne, İstanbul’da, yerli ve yabancı toplam yaklaşık 50 kişiden oluşan Türk Kası isimli amatör bir grup her hafta düzenli olarak antrenmanlarını sürdürmektedir. 2008 yılında Bilkent Üniversitesi Ultimate Takımı kurulmuştur (Bilkent Goats). 2009 yılında Caddebostan Olympics isimli amatör bir grup, Türk Kası’nın da desteğiyle Ultimate takımı oluşturmuştur.

Türkiye’de Ultimate 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve ODTÜ’de Ultimate takımları kurulmuştur (Boğaziçi Ultimate – Frizbi Teknik – 06Uç). 2010 yılı Boğaziçi Spor Bayramı kapsamında Türkiye’de ilk kez Ultimate branş olarak kabul edilmiştir. 2011 yılının başında sporu Türkiye’de yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla Oyunun Ruhu Derneği kurulmuştur. Türkiye’den karma olarak seçilen bir takım, 2011 Haziran ayında Amsterdam’da düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük turnuvalarından biri olan Windmill Windup turnuvasına katılmış bulunmaktadır.

Türkiye’de Düzenlenen Turnuvalar Bilkent Üniversitesi’nin düzenlediği 2 günlük çim saha turnuvası son 3 senedir bahar aylarında yapılmaktadır. İTÜ, ilk turnuvasını bu sene Mart ayında 2 günlük çim saha turnuvası olarak gerçekleştirmiştir Boğaziçi Üniversitesi, Spor Bayramı (Sports Fest) kapsamında Mayıs ayında 4 senedir 3 günlük çim saha turnuvası düzenlenmektedir ODTÜ, ilk turnuvasını 2011 Ekim ayında gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Türkiye’de Düzenlenen Turnuvalar Eylül ayında Kilyos Plajı’nda herkesin katılımına açık olan 2 günlük plaj turnuvası düzenlenmektedir (maçlar 5’e 5 oynanmaktadır). Aralık ayında 4 senedir düzenli olarak Hadımköy’de yine herkesin katılımına açık olan kapalı salon turnuvası düzenlenmektedir (maçlar 5’e 5 oynanmaktadır). Caddebostan Olympics, sene içinde uygun zamanlarda Bostancı’da herkesin katılımına açık olan çim saha turnuvası düzenlemektedir.

Ultimate Sporuna Başlamak İçin Üniversite takımları, kendi okullarında haftada en az 2 gün olmak üzere düzenli olarak antrenman yapmaktadır. CBO ve Türk Kası takımları ise haftada birer gün antrenman yapmaktadır. CBO takımı antrenmanlarını İstanbul Anadolu yakasında, Türk Kası takımı ise İstanbul Avrupa yakasında gerçekleştirmektedir. Takımlarla iletişime geçmek ve sporla ilgili daha detaylı bilgi almak için www.ultimateturkiye.com internet adresini ziyaret edebilirsiniz.