Mantıksal Çerçeve Temmuz 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

Mantıksal Çerçeve Tablosu
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
STRATEJİK PLANLAMA ÖĞELERİ (Amaç ve Hedef Belirleme)
Avrupa Birliği Projeleri ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
TW TR 2008-IB-EN-02 Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi - Bileşen 2 © Thomas Seegers – Fotolia Katarina Mareckova, Ankara.
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
PROJE NEDİR? Proje; Proje; belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik.
“Proje Adı” “Müşteri Kurum” “Yürütücü Kuruluşlar”.
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Proje Fişi Hazırlama Eğitimi
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 3 DEA’lerin İncelenmesi Problem Tanımı ve Amaçlar.
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı (MÇY)
PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ
Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi
PROJE NEDİR? Proje; Proje; belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik.
Defterdarlar İç Kontrol Eğitimi
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI03 Politika Analizi Çalışma Programı.
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Stratejik Yönetim.
ISO 9001 standardı maddelerinin tanıtımı ve yorumlanması
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAMU İDARELERİ İÇİN STRATEJİK PLANLAMA KILAVUZU GELECEĞE YÖNELİM 2 1 Mehmet ÇİÇEK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
PROJE GELİŞTİRME yorum, araş.gör.levent yılmaz gençlik grubu KOLAY SİSTEM YÖNTEMİ.
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
PERFORMANS YÖNETİMİ SİSTEMİ
PROJE YÖNETİM DÖNGÜSÜ.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
PROJE HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Sivil Toplum Geliştirme Merkezi
PERFORMANS G Ö STERGELERİNİN OLUŞTURULMASI. D Ö RT ANA SORU: Şu an neredeyiz? = Proje BaşlangıçVerileri Nerede olmak istiyoruz? = Amaçlar Oraya ulaşmak.
PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
İZLEME ve DEĞERLENDİRME
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016.
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
YÖNETİM FONKSİYONLARI
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Doç. Dr. Berna Aslan ÖĞRETİM İLKELERİ Doç. Dr. Berna Aslan
Öğretimin Planlanması
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
DENETİM YAKLAŞIMININ BELİRLENMESİ
Hızlı Okuma Egzersizleri
Yazılım Mühendisliği Temel Süreçler - Sistem Analizi
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı Altıncı Dönemi (CSD – VI)
Sunum transkripti:

Mantıksal Çerçeve Temmuz 2012

Mantıksal Çerçeve Tablosu Bir Projenin: neden yürütülecek olduğunu; neyi başarmayı hedeflediğini; başarıya hangi yollarla ulaşacağını; başarıya ulaşmasında hangi dışsal koşulların etkin olduğunu; başarının ölçülmesinde kullanılacak gösterge ve ölçütleri ve bunlarla ilgili bilginin nerede bulunacağını gösterir

Mantıksal Çerçeve Tablosu Düşünmeye” yardımcı olur Proje hedeflerinin sistematik olarak ve mantıksal tutarlılık içinde sunulmasını sağlar Değişik düzeyler arasında nedensellik bağının kurulmasını sağlar Hedeflerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin kontrolünü sağlar Proje dışında hangi faktörlerin projenin başarısını etkileyebileceğinin görülmesini sağlar

Objektif Olarak Doğrulanabilir Göstergeler Proje Mantığı Objektif Olarak Doğrulanabilir Göstergeler Doğrulama Kaynakları ve Araçları Varsayımlar Genel Hedef Projenin katkıda bulunacağı genel hedef nedir Genel hedefle ilgili temel göstergeler nelerdir? Bu göstergeler ilişkin bilgi kaynakları nelerdir? Projenin Amacı (Özel Hedefler) Genel hedefe katkıda bulunmak amacıyla projenin gerçekleştireceği özel hedefler nelerdir? Proje hedefinin başarısı hangi göstergelerle ölçülecektir Proje hedeflerinin gerçekleştirildiğine dair göstergelerin tespiti için hangi bilgi kaynakları kullanılacaktır? Sözkonusu amacın başarılması için yararlanıcının sorumluluğu dışında hangi faktör ve koşulların sağlanması gerekir? Hangi riskler dikkate alınmalıdır? Beklenen Sonuçlar ve Çıktılar Proje amacına ulaşmak için öngörülen somut çıktılar nelerdir? Projenin öngörülen etki ve yararları nelerdir? Projeyle öngörülen sonuçların elde edilip edilmediğini ölçmek için kullanılacak göstergeler nelerdir? Proje sonuçlarının elde edildiğine dair göstergelerin tespiti için hangi bilgi kaynakları kullanılacaktır? Beklenen sonuçların zamanında elde edilmesi için hangi dışsal koşullar sağlanmalıdır? Faaliyetler Beklenen sonuçları elde etmek için uygulanacak başlıca faaliyetler? Araçlar: Bu faaliyetleri uygulamak için gerekli araçlar nelerdir? Projedeki ilerleme hakkındaki bilgi kaynakları nelerdir? Proje maliyetleri nelerdir? Planlanan faaliyetlerin uygulanması için yararlanıcının doğrudan kontrolü dışında hangi koşulların sağlanması gereklidir?

Göstergeler Doğrulama Kaynakları Proje Mantığı Objektif Olarak Doğrulanabilir Göstergeler Doğrulama Kaynakları ve Araçları Varsayımlar Göstergeler Projenin neyi başarmasının beklendiğini ve projenin her aşamada izlenebilmesini sağlayan araçlardır. Doğrulama Kaynakları Projenin başarısının değerlendirilmesi için gerekli bilginin nereden bulunacağını ve bu bilgiyi sağlayacak dökümanlar, raporlar ve diğer kaynaklardır. Bilginin sağlanacağı format (örn: İlerleme raporları, proje hesapları, proje kayıtları, resmi istatistikler vb.), bilgiyi kimin sağlayacağı ve bilginin hangi sıklıkta sağlanacağı (örn: Aylık, üç aylık, yıllık vs.) belirtilmelidir.

Varsayımlar Ön Koşullar Proje Mantığı Objektif Olarak Doğrulanabilir Göstergeler Doğrulama Kaynakları ve Araçları Varsayımlar Varsayımlar Projenin başarısı üzerinde etki etme potansiyeline sahip proje yönetiminin kontrolü dışındakidışsal faktörler ve koşullardır ve bu koşullar tanımlanmalı ve dikkate alınmalıdır Ön Koşullar Projenin başlayabilmesi için hangi unsurların yada şartların gerçekleştirilmesinin gerektiği