BUĞDAYDAN EKMEĞE MADDENİN DEĞİŞİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ahmet YAVAŞ Türkçe Öğretmenliği TÖP
Advertisements

TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Değişkenler.
METEOROLOJİK OLAYLARIN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ VE ÖNEMİNİ BİLİYOR MUYUZ?? .
ÇİZMELİ KEDİ Füsun FEYZİFAR.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
Eğitimhane.com için hazırlanmıştır.
Merhametsiz karanlıklar içindeyim, Ne zaman güneş doğacak bilmiyorum
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
HAZIRLAYAN Zekiye AŞGIN
İSTANBUL’DA İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim.
- Buraların yabancısıyım demiş.
Baba ve minik oğlu şehrin sıcak(!) bir sokağından arabayla geçerken…
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER
ANNE BEN NASIL DOĞDUM? Ooo! Hayır tatlım, sen benim içimde büyüdün. Sonrada…… Anne ben bu yumurtadan mı çıktım?
BİLMECELER.
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
4 KARE.
Aşkı Aramak....
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
AŞK GÜNLÜĞÜ.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
1.SINIF HAYAT BİLGİSİ ÜNİTENİN ADI GÜNEŞ VE DÜNYAMIZ.
KARDELENLER.
RENKLER. RENKLER ŞİMDİ TABLOMUZA BİR GÖZ ATALIM.
1)Aşağıdakilerden hangisinde bir ad, ayrılma durumundadır? A)Uğurcan eve girdi. B)Onur ekmeğini de getirdi. C)Bana doğruları kim öğretecek. D)Elif kitabı.
Avareyim Asûdeyim Yorgunum...
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Hazırlayan: Ümit Celal Ergür
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
KAYRA DİREN EROL 2-A SINIFI NO :411
Babam. Yirmi gün önce iş için Amerika’ya gitmişti. Babam.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
CELAL AVŞAR ORTAOKULU EKMEK İSRAFINI ÖNLEME PROJESİ
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
CÜMLEDE ANLAM.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Şşşşşşşşttttt!!! Fesat olmayın!.....
Tıkır Top
CÜMLE ÇEŞİTLERİ.
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
YAĞMUR DAMLASI.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
BENİM ADIM SABAH Bir bebeği koklayınca için ısınıyorsa sevinçten... Bereketli bir tarlada, rastgele bir buğday başağı olmak istiyorsan... Veya bir kum.
YAĞMURUN OLUŞUMU.
Akvaryumdaki balıklara sabah 6, öğlen 5, akşam ise 3 yem attım. Balıklara toplam kaç tane yem attım?
Sözlükte“iyi,cömert,iyilik,cömertlik,af,bağış” anlamlarına gelen KEREM dini bir kavram olarak ihsan,lütuf,kolay ve rahat bir şekilde mali yardımda bulunma,karşılıksız.
HAZIRLAYAN:SINIF ÖĞRETMENİ EDA ŞANLI KEMAL ÖZALPER İLKOKULU MALATYA
EYLEMDE (yapılan işte) ZAMAN
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
Yıl Mevsim Ay Gün İlişkileri
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler. Her biri başka yöne yola çıktılar.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
 Ülkenin  batısındaki küçük bir mahallenin  bir sokağının neredeyse tamamı  ressamlardan oluşmaktaydı.  Bu mahallede, üç katlı bodur bir tuğla yığınının.
Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.
- Buraların yabancısıyım demiş.
Sunum transkripti:

BUĞDAYDAN EKMEĞE MADDENİN DEĞİŞİMİ

Ben bir buğday tanesiyim Ben bir buğday tanesiyim. Sahibim beni bir çuvalın içinde aylardır bekletiyor. Of!... Çok sıkıldım. Üstelik burada ışıkta yok. Ne zaman dışarı çıkarım bilmiyorum. Herhalde sahibimin bir bildiği vardır.

Uzunca bir bekleyişten sonra bir elin, çuvalı uzunca kavradığını ve sırtına alarak kavradığını hissettim. Of!... nihayet gün yüzü görecektim. Mutluluktan uçuyorum.

Bir at arabasının tıkırtısıyla yola çıktığını anladım Bir at arabasının tıkırtısıyla yola çıktığını anladım. Bir süre sonra araba durdu. Bulunduğum çuvalın arabadan alınıp, yumuşak bir toprağın üstüne konulduğumu hissettim. Ne oluyordu? Nereye gelmiştik? Çuvalın ağzının açılmasıyla bulunduğum yere ışık doldu.

Aman. Ne kadarda özlemişim gün ışığını Aman! Ne kadarda özlemişim gün ışığını. Şöyle bir etrafıma baktım bir tarlanın kenarındayım. Sahibim tarlayı sürmüştü. Toprak mis gibi kokuyordu. Biraz sonra sahibim kucağında bir torbadaydım.

Havaya savrulduğumu fark ettim Havaya savrulduğumu fark ettim. Havada bir kavis çizdikten sonra toprağa düştüm. Meraktan çatlıyordum. Bir süre sonra üzerim toprakla örtüldü ve ben bu deha tek başıma yine karanlıklar içindeydim.

Son hatırladığım derin bir uykuya daldığımdı Son hatırladığım derin bir uykuya daldığımdı. Toprağın üstünde ve ışıklı bir dünyadaydım. Bende çok büyük değişiklikler vardı. Büyümüştüm. Yapraklarım vardı artık.

Tepemde bir başak olmuştu Tepemde bir başak olmuştu. İçinde bir çok buğdayın bulunduğu bir başak… Bir süre sonra sıcaklar nedeniyle kurudum. Bir gün üzerimden büyük gürültülerle koca bir makine geçti. Beni parçaladı; Başağımdaki buğdaylar bir çuvalın içine dolduruldu.

Daha sonra kendimi bir değirmende buldum. Beni un haline getirdiler Daha sonra kendimi bir değirmende buldum. Beni un haline getirdiler. Son yolculuğum bir fırına olmuştu. Şimdi bir sofrada Ali’nin midesine inmek üzeriyim.